Microsoft julkisti Visual Studio -sovelluskehitysvälineet Office Systemiin

Julkaistu 10.11.2003

Microsoft on julkistanut uudet tehokkaat sovelluskehitysvälineet Microsoft Office Systemiin. Microsoft Visual Studio Tools Microsoft Office Systemille tuo Microsoftin aikaisemmista kehitysvälineistä tutut tehokkaat toiminnallisuudet uuteen Office-järjestelmään. Microsoft Office on suosittu ohjelmistokehittäjien joukossa ja uusien Office-ratkaisujen parissa työskentelee nykyisin jo lähes 3 miljoonaa ohjelmistokehittäjää.

Microsoft tarjoaa uuden Visual Studio Tools -työkalupaketin myötä Officen muokkaamisesta kiinnostuneille sovelluskehittäjille täydelliset kehitystyökalut omien Office-pohjaisten ratkaisujen luomiseen. Tällä tuotteella asiakkaat pääsevät rakentamaan omia ratkaisujaan uusimpien Excel- ja Word-sovellusten päälle.

"Visual Studio Toolsin tarjoamat Office Systemin mukauttamismahdollisuudet helpottavat ja vauhdittavat asiakkaidemme omien ratkaisujen markkinoille tuomista kaikille tuttuun Office-käyttöympäristöön", tuotepäällikkö Sampo Lehtiniemi Microsoft Oy:ltä kertoo.

Microsoft Office System tarjoaa sovelluskehittäjille mahdollisuuden älykkäiden ja nykyaikaisten yritysratkaisujen luomiseen. Myös loppukäyttäjät hyötyvät Visual Studio Toolsin käyttämisestä, sillä lopullisten sovellusten käyttöliittymänä toimii Excelistä ja Wordista tuttu näkymä. Sovelluskehttäjät pääsevät myös hyödyntämään Office 2003 -ohjelmistopaketin tarjoamia käyttäjän määrittelemiä XML-teemoja (Extensible Markup Language) ja XML Web Services -palveluja. Näiden ominaisuuksien avulla sovelluskehittäjät voivat rakentaa entistäkin helpommin yritysprosesseihin liitettäviä dokumentteja ja sovelluksia. Tämä parantaa sekä sovelluskehittäjien- että loppukäyttäjien tuottavuutta ja tarjoaa yritykselle entistä tehokkaampia ratkaisuja.

Microsoft julkisti samaan aikaan uuden Office Access 2003 Developer Extensions -laajennuksen. Laajennus tarjoaa ohjelmistokehittäjille tehokkaat työkalut ja tarvittavat resurssit Access-pohjaisten ratkaisujen luomisen, testaamisen ja käyttöönoton. Visual Studio Tools for Microsoft Office System on itsenäinen tuote mutta sen saa myös MSDN Universal, Enterprise ja Professional -tilausten mukana.

Microsoft Office on maailman eniten käytetty toimistosovelluspaketti, jolla on yli 400 miljoonaa käyttäjää.

Lisätietoja:
Sampo Lehtiniemi, tuotepäällikkö, kehittäjätuotteet, Microsoft Oy, sampol@microsoft.com

Sivun alkuun ↑