Microsoft julkisti SP2-päivityksen Windows XP- käyttöjärjestelmälle

Julkaistu 10.8.2004

Microsoft on julkistanut päivityksen Windows XP-käyttöjärjestelmään. Ilmainen Service Pack 2 -päivitys sisältää huomattavia parannuksia käyttöjärjestelmän tietoturvaan sekä tietoturva-asetusten käyttöä helpottavia toimintoja.

SP2:n tärkein tavoite on ehkäistä ennalta suurimpia tietoturvauhkia. Päivityspaketin tietoturvaa parantavat ominaisuudet voidaan karkeasti jakaa neljään osa-alueeseen; parannettu palomuuri, tietokoneen muistin suojaaminen esimerkiksi puskuriylivuotoja vastaan, Internet Explorerin tietoturvan parantaminen sekä Outlook Express -sähköpostiohjelman ja Instant Messenger -pikaviestiohjelman tietoturvan parantaminen.

Tärkeimpien tietoturvauhkien ennaltaehkäisemisen lisäksi Service Pack 2 sisältää myös parannuksia erilaisten tietoturva-asetusten hallintaan. Kotikäyttäjälle kaikki tarpeellinen on kerätty uuteen Tietoturvakeskukseen, ja myös organisaatiokäytössä tietoturvaominaisuuksien hallintaa on tehostettu ja helpotettu.

Tietoturvaominaisuuksien lisäksi Service Pack 2:ssa on mukana myös uusimmat ajuripäivitykset ja sekä päivitetty tuki uusille teknologioille, kuten Bluetoothille ja langattomille lähiverkoille.

Tällä hetkellä saatavilla on Service Pack 2:n englannin- ja saksankieliset versiot. Seuraavien puolentoista kuukauden kuluessa Service Pack 2 julkistetaan kaikilla kielillä, joille Windows XP:kin on lokalisoitu, mukaan luettuna suomenkielinen versio. Alkuvaiheessa SP2 on ladattavissa Microsoftin download-sivustosta, mutta jatkossa se tulee saataville myös Windows Update -palvelun kautta. SP2:n voi tilata Microsoftilta veloituksetta myös CD:llä.

"Kotikäyttäjälle kaikkein helpoin tapa saada kotikone päivitettyä on ottaa Windows XP:n automaattinen päivitystoiminto käyttöön", kertoo Microsoftin tietoturvajohtaja Kimmo Bergius. "Näin kotikone päivittyy heti, kun oikeankielinen SP2 tulee saataville Windows Update -sivustoon."

Microsoftin arvion mukaan päivitys asennetaan automaattisesti noin 100 miljoonaan tietokoneeseen seuraavien kuukausien aikana.

Linkkejä:
Suomenkielinen SP2-sivusto: http://www.microsoft.com/finland/products/windowsxp/sp2/default.asp
SP2-lataussivu Microsoftin Download-sivustossa: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=049c9dbe-3b8e-4f30-8245-9e368d3cdb5a&DisplayLang=en
Lisätietoja Service Pack 2:sta: http://www.microsoft.com/technet/prodtechnol/winxppro/maintain/winxpsp2.mspx
Ohjeet automaattisen päivitystoiminnon käyttöönottoon: http://www.microsoft.com/finland/security/bulletins/update2.asp

Sivun alkuun ↑