Microsoft lanseeraa uuden Office Systemin

Julkaistu 21.10.2003

Microsoft lanseeraa Office-tuoteperheen uusimman version, entistä laajemman Office Systemin, jonka uudet ryhmätyöominaisuudet ja liiketoimintaprosesseja tukevat ratkaisut parantavat yritysten tuottavuutta ja helpottavat tietotyöläisen arkea.

21. lokakuuta lanseerattu Microsoft Office System tehostaa yrityksen toimintaa neljällä eri tasolla. Henkilökohtaisella tasolla tiedon järjestely ja hahmottaminen helpottuu esim. sähköpostiohjelma Outlookin parannettujen toimintojen ja uudistetun käyttöliittymän avulla. Tiimi- ja projektityö tehostuu mm. SharePoint -teknologian mahdollistamien ryhmätyötilojen avulla. Prosessitasolla yrityksen prosesseja voidaan tehostaa hyödyntämällä Microsoft Office Systemin XML-pohjaisia valmiita toimintamalleja tai räätälöimällä organisaatiolle sopivia ratkaisuja. Yritystasolla organisaation toiminnan ja päätöksenteon kannalta keskeiset tiedot voidaan integroida suoraan Office-ohjelmistoihin, mm. uudella Microsoft Office InfoPath 2003 -ohjelmalla.

"Uusi Microsoft Office System on selkeä mahdollisuus sekä pienille että suurille organisaatioille lisätä työntekijöiden tuottavuutta, helpottaa työskentelyä ja hyödyntää organisaatiossa olemassa oleva tieto paremmin", kertoo Microsoftin työasematuotteista vastaava markkinointijohtaja

Microsoft Office System on laaja kokonaisuus, joka pitää sisällään tuttujen Office-ohjelmistojen, kuten Outlookin, Wordin, Excelin ja PowerPointin uusimpien versioiden lisäksi muistiinpanojen tekemiseen suunnitellun OneNote-ohjelmiston ja lomakkeiden suunnitteluun ja täyttämiseen tarkoitettu InfoPath. Office System -kokonaisuuteen kuuluu myös seuraavat ohjelmistot, palvelut ja palvelimet: Microsoft Office SharePoint Portal Server 2003, Microsoft Office Project ja Project Server 2003, Microsoft Exchange Server 2003, Microsoft Office Live Communications Server 2003, Microsoft Office Live Meeting, Microsoft Office FrontPage 2003, Microsoft Office Publisher 2003 ja Microsoft Office Visio 2003.

Tutkimusyhtiö Navigant Consulting tutki 14 yrityksen yleisiä prosesseja ja toimintamalleja Office Systemin käyttöönoton yhteydessä. Tutkimukseen osallistui mm. Siemens, Nordea ja HP. Navigantin tutkimuksen mukaan uuden Office Systemin avulla tietotyöläinen säästää keskimäärin kaksi tuntia viikossa ja investoinnin takaisinmaksuaika on kahdeksan kuukautta.

Nordean mukaan yrityksen e-banking ryhmän tietotyöläiset usein käyttivät jopa 50 prosenttia ajastaan matkoihin ja muihin tuottamattomiin tehtäviin. "Tietyissä IT-projektin vaiheissa jouduimme luomaan tietoa ja dokumentteja uudestaan, mikä johti projektien viivästymisiin", kertoo Nordean projektipäällikkö Marita Wires. Nyt projektiin osallistuvat työntekijät käyttävät aikansa tehokkaammin hyödyntämällä Microsoft Officea ja ryhmätyöskentelyä helpottavaa Share Point -palvelinta. Käyttämällä Microsoft Office Professional Edition 2003 ja Windows SharePoint Services -ratkaisuja Nordea odottaa projektiin käytettävän ajan vähentyvän puoleen nykyisestä. Laskelmien mukaan ajansäästön ja vähentyneen matkustelun johdosta investoinnin takaisinmaksuaika on 7 kuukautta.

HP käyttää Office Professional Edition 2003, InfoPath 2003 ja Windows SharePoint -palveluita nopeuttaakseen myyntioppaiden valmistusta ja jakelua. HP:n arvion mukaan oppaan tekoon käytettävä aika vähenee 26 prosentilla ja teknisen tuen kustannukset alenevat 66 prosentilla. Hyödyntämällä Office Systemin XML-pohjaisia ominaisuuksia Siemens AG vähensi dokumenttien virheiden määrää 20 prosentilla.

Monet muut yritykset kokivat samoja hyötyjä uuden Microsoft Office System -tuotteiden ja palvelinten käyttöönoton jälkeen. Lisätietoa Navigantin tekemästä tutkimuksesta osoitteessa http://www.microsoft.com/presspass/events/officesystemlaunch/.

Sivun alkuun ↑