Microsoft Small Business Serverin myynti kasvoi lähes 300 prosenttia

Julkaistu 24.2.2005

Microsoftin panostus pienten ja keskisuurten yritysten ratkaisuihin kantaa hedelmää myös Suomessa. Pk-yrityksille suunnatun Microsoft Small Business Server -palvelinratkaisun myynti lähes kolminkertaistui viime vuonna Suomessa. Myynnin huimaa kasvua vauhdittivat yritysten siirtyminen vanhoista NT-, Unix- ja Linux-järjestelmistä uusiin Microsoft-ratkaisuihin sekä investoinnit työasemien uudistamiseen ja tietoturvan parantamiseen.

Windows Server 2003 -järjestelmään pohjautuva Microsoft Small Business Server 2003 tuo pk-yrityksille tehokkaan ratkaisun tietojen jakamiseen sekä yhteiskäyttöön. Vuoden 2004 lopussa tuotteella oli yli 200 jälleenmyyjää ja lähes 2 000 asiakasta Suomessa.

"Asiakkaamme arvostavat varsinkin vaivatonta ylläpitoa, vakautta ja laajennettavuutta. Lisäksi tuotteiden hankinnan ja käyttöönoton on oltava helppoa ja edullista. Odotamme Small Business Server 2003 -ohjelmiston myynnin kasvun jatkuvan tänäkin vuonna, johtuen muun muassa tiivistyneestä yhteistyöstä suurimpien laitevalmistajien kanssa. SBS-esiasennettujen palvelinten tulo markkinoille tuo yhä useammalle pienyritykselle mahdollisuuden hankkia käyttöön ensimmäinen oikea palvelin," sanoo Microsoftilla Suomen pk-segmetin asiakkuuksista vastaava Jarkko Sipilä.

Microsoft Small Business Server 2003 on suunnattu pk-yrityksille 75 työasemaan asti. Microsoft Office 2003 -tuotteeseen integroituna se tarjoaa heti käyttövalmiin sähköpostin, asiakirjojen hallinnan, kontaktien hallinnan, etäkäyttövalmiudet, valmiudet entistäkin paremmin suojatun Internet-yhteyden muodostamiseen, tehokkaat valvontaominaisuudet sekä valmiit varmuuskopiointi- ja palautusominaisuudet. Muita ominaisuuksia ovat muun muassa välineet yrityksen sisäisen intranet-ratkaisun ja oman internetpalvelun tarjoamista varten, kattava palomuuriratkaisu sekä SQL-tietokannan laajempien tietovarastojen (esimerkiksi taloushallinnan ohjelmiston) tarpeisiin. Kaikki ominaisuudet on käytettävissä internet-selaimen kautta, lisäksi palvelinten ja käyttäjien hallinta voidaan suorittaa internetin välityksellä.

Sivun alkuun ↑