Microsoft tarjoaa tuotteilleen verkkotukipalvelua

Julkaistu 20.1.2004

Microsoft on avannut suomalaisille tietokoneen kotikäyttäjille sekä yritysasiakkaille uuden internet-tukipalvelun.

Microsoft on avannut suomalaisille tietokoneen kotikäyttäjille sekä yritysasiakkaille uuden internet-tukipalvelun. Internetissä voi saada tästä päivästä lähtien teknisten ammattilaisten apua Microsoftin tuotteiden käyttöön liittyvissä kysymyksissä ja tukitarpeissa. Palvelulla halutaan madaltaa kynnystä tuen hakemiseen. Tukipalvelu on maksullinen, mutta hinnat ovat puhelinpalvelua edullisemmat. Palvelu on käytössä internet-osoitteessa www.microsoft.com/finland/support/oas.

Kotikäyttäjille yksi tukikerta maksaa 61 € ja yritysasiakkaille 124 €. Tuen hinnoittelu on kiinteä. Tukipalvelun voi maksaa yleisimmillä luottokorteilla.

Tuotetukeen voi ottaa yhteyttä kaikkina vuorokauden aikoina. Tukipalveluiden ammattilaiset vastaavat pyyntöön vuorokauden sisällä viestin vastaanottamisesta ja kuittaavat asiakkaalle teknisen ongelman olevan käsittelyssä. Lisäksi asiakkaat pidetään tukipyynnön etenemisestä ajan tasalla järjestelmän kautta sähköpostitse tulevien ilmoitusten avulla.

Lisäpalvelusta on kerätty kokemuksia jo muilla markkinoilla, muun muassa Yhdysvalloissa. Palvelu on koettu hyvänä lisänä jo olemassa oleville teknisille tukipalveluille.

Sivun alkuun ↑