Microsoft tehostaa Exchangen sähköpostisuojaa

Julkaistu 25.2.2004

Microsoft on julkistanut tuovansa markkinoille uuden turvatason Exchange sähköpostivälityspalvelimen. Uusi Exchange Edge Services -ratkaisu tarjoaa asiakkaille tehokkaammat työkalut sähköpostijärjestelmän suojaamiseksi viruksilta ja roskapostilta. Lisäksi se tehostaa Internet sähköpostiliikenteen käsittelyä ja reititystä.

Tämän päivän suurimpia haasteita on sähköpostiviestien ja niiden sisältöjen hallinta. Exchange Edge Services tarjoaa työkaluja sähköpostien suojaamiseen, tietoturvaan sekä roskapostin torjuntaan.  Microsoftin Exchange Edge -palvelimen filosofiana on torjua virukset ja roskaposti jo julkisen verkon reunalla, ennen kuin ne edes pääsevät aiheuttamaan harmia loppukäyttäjän luona. Exchange Edge on suunniteltu suodattamaan ja käsittelemään hyvin suuria postimääriä ja siinä hyödynnetään mm. Intelligent Message Filter -teknologiaa, joka tulee saataville Exchange 2003 palvelimiin vuoden 2004 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana.

Exchange Edge Services tuo mukanaan merkittäviä uusia toimintoja roskapostin torjuntaan. Se toimii SMTP-välittäjän roolissaan luotettavana portinvartijana molempiin suuntiin kulkeville Internet-sähköposteille. Lisäksi se tarjoaa useita metodeja roskapostien ja virusten torjumiseen ennen postin pääsyä sisäiseen verkkoon. Uusi ratkaisu tarjoaa myös järjestelmäylläpitäjille mahdollisuuden valvoa organisaation sähköpostiliikennettä ja määrittää automaattisia sääntöjä esim. äkillisesti samasta lähettäjän osoitteesta tai samalla otsikkotiedolla tulevasta suuresta sähköpostimäärästä.

Uusi ratkaisu on saanut hyvän vastaanoton yhteistyökumppaneiden suunnalta ja monet ovat ilmoittaneet aikovansa hyödyntää sitä ratkaisuissaan. Näihin kumppaneihin lukeutuu muun muassa Brightmail, Computer Associates, GFI, NAI, Panda, Sybari, Symantec ja Trend Micro.

Microsoft Oy, tuotepäällikkö

Sivun alkuun ↑