Microsoft toi Windows XP Media Center Edition -käyttöjärjestelmän Suomen markkinoille

Julkaistu 9.11.2005

Microsoft lanseerasi 4.11.2005 suomenkielisen Windows XP Media Center Edition 2005 -käyttöjärjestelmän. Uusi käyttöjärjestelmäversio on suunniteltu erityisesti olohuonekäyttöä varten ja sillä voi helposti ja vaivattomasti muun muassa katsella ja tallentaa televisio-ohjelmia, kuunnella musiikkia, katsella DVD-elokuvia tai käyttää Windows XP Media Center Edition 2005:lle räätälöityjä Online Spotlight -verkkopalveluita.

Windows XP Media Center Edition 2005 on Microsoftin käyttöjärjestelmä, joka on suunniteltu erityisesti digitaalista viihdettä varten. Tähän Windows XP:n laajennettuun versioon kuuluu osana Media Center, joka on digitaalisen viihteen keskus. Media Centerin avulla voi kuunnella musiikkia ja katsella valokuvia, DVD-elokuvia ja tallennettuja TV-ohjelmia sekä varastoida ja jakaa niitä kätevästi yhdessä paikassa. Media Center on suunniteltu käytettäväksi kaukosäätimen avulla, joten kodin digitaalista viihdettä voi käyttää ja hallita mistäpäin huonetta tahansa.

Kun Media Center -tietokone on kytketty kotiverkkoon, siitä tulee kodin viihteen keskus, johon voidaan kytkeä eri huoneissa olevia laitteita sekä kannettavia laitteita.

Windows XP Media Center Edition 2005 toimii Windows XP:n tehokkuudella, minkä ansiosta käyttäjä voi nauttia kotitietokoneessaan laadukkaasta kotiviihteestä, luomisen ilosta ja omista tuotoksistasi helppokäyttöisen, kattavan ja yhteyksiä helpottavan ratkaisun avulla. Windows XP Media Center Edition 2005 -tietokoneita on saatavilla laaja ja hinnoiltaan vaihteleva valikoima pöytäkoneista sylimikroratkaisuihin.

"Media Center -PC:iden toimitukset ovat kasvaneet odotettua nopeammin, koska alan huipputekniikkaa käyttävät kuluttajat rakentavat omia viihdekeskuksiaan niiden ympärille," kertoo IDC:n varatoimitusjohtaja Roger Kay. "Vankan partneriverkoston kautta tarjottava teknologian ja palvelujen yhdistelmä on alkanut täyttää niitä lupauksia, joita ensiluokkaiseen digitaaliseen viihdekokemukseen liitetään."

Windows XP Media Center Edition 2005 -käyttöliittymän kautta voi käyttää Media Centerille ja televisioille räätälöityjä verkkopalveluita. Esim. musiikin ostaminen verkkokaupasta ja elokuvien vuokraaminen verkon kautta nk. on-demand palvelun avulla onnistuu jatkossa vaivatta, kun Media Center -ympäristöön tarjotaan uudenlaisia lisäarvopalveluita.

"Haluamme olla digitaalisen viihteen eturivissä, sillä yhä useammalla Soneran internetasiakkaalla on riittävän nopea laajakaistayhteys Media Centerin Online Spotlight -palvelujen sujuvaan käyttöön", kertoo Topi Järvinen TeliaSonera Finlandista. "Teemme yhteistyötä usean kumppanin kanssa kehittääksemme ja tarjotaksemme asiakkaillemme mahdollisimman kattavan ja mielenkiintoisen viihdepalvelujen valikoiman", Järvinen jatkaa.

Musicbrigade tuo palkitun musiikkivideojukeboxinsa kaikkien Windows Media Center -käyttäjien saataville sovelluksena, joka on suunniteltu täyttämään digitaalinen olohuone musiikilla. Windows XP Media Center Edition 2005 tarjoaa mahdollisuuden päästä Musicbrigadesin koko musiikkivideokirjastoon, joka tällä hetkellä käsittää n. 10 000 videota ja on samalla maailman suurin musiikkivideoarkisto.

Suomen ensimmäinen IPTV ja Triple play toimija Maxinetti  lähtee Microsoftin kumppaniksi tarjoamaan uuden ajan tv-palveluja Microsoft Media Center -alustalle. Media Center -ratkaisulla Maxinetti hakee jalansijaa valtakunnallisesti ja pyrkii tarjoamaan uusia tv-palveluja koteihin. Ensimmäisten palveluiden joukossa Maxinetti aloittaa tilausvideopalvelut kevään 2006 kuluessa ja tarjolle tulee myös ohjelmatarjontaa.

Bonnier-konserniin kuuluva SF Anytime tarjoaa Windows Media Center -käyttäjille Video on Demand-palvelun, jonka avulla laajakaistan käyttäjä voi vuokrata elokuvia ja tv-ohjelmia suoraan kotisohvaltaan. SF Anytime -käyttäjänä ei tarvitse odottaa elokuvan latautumista koneelle eikä huomioida erityisiä ohjelma-aikoja kuten Pay Per View-palveluissa.

TvOnTime on internet-pohjainen palvelu, joka antaa käyttäjälle mahdollisuuden tallentaa televisio-ohjelmia matkapuhelimen tai Internetin välityksellä. Tämän lisäksi TvOnTime-käyttäjä voi luoda oman henkilökohtaisen ohjelmaoppaan ja käyttää sitä suosikkiohjelmien tallentamiseen. Suomenkielinen Online Spotlight -palvelu lanseerataan kolmen viikon kuluttua.

Lisätietoja:

Windows XP Media Center Edition -sivusto

Sivun alkuun ↑