Microsoft tuo mobiilin mediakeskuksen Suomeen

Julkaistu 18.9.2004

Microsoft tuo Portable Media Center -sovelluksen suomalaisten kuluttajien ulottuville. Kannettaviin digitaalisoittimiin kehitetty mediakeskus on käyttöjärjestelmä, joka mahdollistaa musiikin, kuvien ja videon toiston.

Langattomat Portable Media Center -laitteet muodostavat täysin uuden langattomien laitteiden luokan, joka mahdollistaa tallennetun digitaalisen musiikin kuuntelun, sekä tallennettujen digitaalisten televisio-ohjelmien, elokuvien ja valokuvien katselun yhdessä ja samassa kannettavassa laitteessa. Markkinoiden ensimmäisessä Creative Labsin kehittämässä Portable Media Center - laitteessa on 9,5 cm:n näyttö sekä tilaa jopa 80 tunnille videoita, 5 000 musiikkikappaleelle ja kymmenille tuhansille valokuville.

Digitaalitekniikasta on muodostumassa viihteen käyttötapoja ohjaileva voima. Viisi vuotta sitten alle 13 prosenttia Internetin käyttäjistä oli tallentanut digitaalisia musiikkitiedostoja tietokoneeseensa, mutta nyt jo 70 prosenttia tietokoneiden käyttäjistä käyttää tietokonettaan musiikin kuunteluun. Viime vuonna otettiin yli 100 miljoonaa digitaalista valokuvaa, ja tänä päivänä yhä useampi katsoo videoita tietokoneellaan. Microsoft on keskeisessä asemassa tässä muutoksessa, joka jatkaa viihteen luomis-, käyttö- ja jakamistapojen mullistamista.

"Visionamme on toimittaa joustavia ja monipuolisia ratkaisuja kuluttajille, joiden avulla musiikkia, videoita ja muuta viihdesisältöä voidaan etsiä, ladata, muokata sekä toistaa ajasta, paikasta ja päätelaitteesta riippumatta. Luonnollisena jatkeena Windows Mobile -tuoteperheelle, Portable Media Center tuo loppukäyttäjän ulottuville lisää mobiilin multimedian rajattomia mahdollisuuksia" sanoo Microsoftin tuote- ja ratkaisupäällikkö Caj Eklund.

Sivun alkuun ↑