Microsoft tuo uusia ohjelmistoja verkon valvontaan

Julkaistu 14.9.2004

Microsoft Microsoft tuo markkinoille Microsoft Virtual Server 2005 -ohjelmiston yritysten palvelinten ohjelmistopohjaiseen virtualisointiin. Virtual Server 2005 auttaa yrityksiä alentamaan laitekustannuksiaan ja tehostamaan laitteistojen hyödyntämistä. Virtual Server mahdollistaa mm. vajaakäytössä olevien palvelinten konsolidointia, ohjelmistojen testi- ja kehitysympäristöjen automatisointia sekä vanhojen palvelinohjelmistojen siirtoa uudelle laitteistoalustalle.

Microsoft Virtual Server 2005:n julkistus tukee Microsoftin visiota tietojärjestelmistä, joissa resurssien jako ja valvonta voidaan toteuttaa yhä keskitetymmin ja joustavammin. Uuden tuotteen käyttöönsä ottaneet asiakasyritykset ovat jo nyt saavuttaneet merkittäviä tuloksia: keskittämisen avulla palvelinten provisiointiin käytettävä aikaa on saatu alennettua 50 - 95 prosenttia ja samalla palvelinten määrää on voitu vähentää yli puolella, jopa 80 prosenttia.

Tutkimusyhtiö Gartnerin mukaan palvelinratkaisuissa käytettävät virtuaaliteknologiat alentavat merkittävästi niitä kustannuksia, joita organisaatioilla kuluu palvelinten ja sovellusten konsolidointiin.

"Uskomme, että ne yritykset, jotka eivät hyödynnä virtuaaliteknologioita, joutuvat jatkossa kuluttamaan jopa 25 prosenttia enemmän x86-palvelimiinsa", kertoo Gartnerin tutkimusjohtaja Tom Bittman.

Microsoft Virtual Server 2005 käyttöönottoon, asennukseen ja hallintaan on kiinnitetty erityistä huomiota web-pohjaisten hallintatyökalujen avulla. Tuote toimii saumattomasti yhdessä useimpien nykyisten, niin Microsoftin kuin kolmansien osapuolten, hallintatuotteiden kanssa. Virtual Server 2005 -tuotetta Windows Server 2003 -käyttöjärjestelmälle tarjoavat osana tuote- ja palvelukokonaisuuksiaan mm. laitevalmistajat AMD, Dell, Fujitsu-Siemens, HP, Intel, NEC ja Unisys; järjestelmäintegraattorit Accenture, Avanade, EDS, HP ja Unisys sekä hallintaohjelmistojen valmistajat CA, HP, IBM ja VERITAS.

Lisätietoja:
http://www.microsoft.com/windowsserversystem/virtualserver/evaluation/vsoverview.mspx

Sivun alkuun ↑