Microsoft ja HP kehittävät yhdessä pilvipalveluympäristöä

Julkaistu 13.1.2010

Microsoft ja HP julkistivat tänään yhteistyösopimuksen, jonka mukaan yhtiöt investoivat 250 miljoonaa dollaria seuraavan kolmen vuoden aikana teknologiaympäristön kehittämiseen kaiken kokoisille yrityksille.

Strategisen sopimuksen tarkoituksena on auttaa asiakkaita ja kumppaneita alentamaan IT-kuluja sekä siirtymään helpommin pilvipalveluiden käyttöön. Yhtiöiden tarkoituksena on kehittää koko teknologiaympäristöä infrastruktuurista sovelluksiin sisältäen yhtenäisiä sovellusalustoja, kokonaisvaltaisia virtualisointiratkaisuja ja integroituja hallintapalveluja.

"Raivaamme pilvipalveluiden tieltä esteitä nopeuttamalla sovellusten käyttöönottoa, yksinkertaistamalla palvelujen hallintaa ja karsimalla IT-kuluja automaation avulla", Microsoftin palvelinohjelmistoista vastaava liiketoimintajohtaja Juha Karppinen kertoo.

"Tämä sopimus on kattavin teknologiaintegraatiopaketti, mitä alalla on tehty", toteaa myyntijohtaja Timo Peltola HP:lta. "Yhteistyön tuloksena HP ja Microsoft voivat tarjota asiakkaille innovatiivisia teknologiaratkaisuja, jotka pienentävät kustannuksia ja vauhdittavat liiketoiminnan kasvua."

Alan kahden johtavan toimijan kumppanuuden ja näiden kattavan myynti- ja kumppaniverkoston avulla asiakkaiden ennakoidaan saavan seuraavia etuja:

  • Enemmän hyötyä liiketoiminnalle muuttuviin liiketoimintatarpeisiin reagoivien ratkaisujen avulla. Ratkaisut nivovat palvelimet, tallennuksen, verkon sekä sovellukset saumattomasti yhteen automatisoituun ympäristöön.

  • Parempaa suorituskykyä, luotettavuutta ja saatavuutta alan suosituimmille bisnessovelluksille, jotka on optimoitu esimerkiksi Microsoft Exchange Server- ja Microsoft SQL Server -ympäristöihin.

  • Parempaa toiminnallisuutta integroidun ja yhteentoimivan virtualisoinnin sekä hallintatyökalujen kautta, jotka mahdollistavat teknologiaympäristön automaatiotason nostamisen ja hallinnan yksinkertaistamisen.

  • Tehtyjen investointien turvaaminen ja alemmat elinkaarikustannukset auttavat asiakkaita ottamaan käyttöön järjestelmiä luottavaisin mielin. Yhteiset ratkaisut rakennetaan alan standardien mukaisiksi, ne hyödyntävät aikaisempia laiteinvestointeja ja niitä voidaan hallita tuttujen rakenteiden välityksellä.

"Asiakkaat haluavat kehittää liiketoimintaansa. Muuntautumiskykyinen teknologia tukee liiketoiminnan innovaatioita", HP:n toimitusjohtaja Mark Hurd toteaa. "HP ja Microsoft panostavat yhdessä yhteentoimivuuteen ja tarjoavat vahvan, liiketoimintaa tukevan ratkaisualustan infrastruktuurista sovelluksiin. "

Infrastruktuurista-sovelluksiin -malli tuottaa valmiita ratkaisuja heti yhteistyön alusta saakka jatkuen seuraavan kolmen vuoden ajan.

"Microsoft ja HP tarjoavat valikoiman sovelluksia, infrastruktuuriratkaisuja ja palveluja joiden avulla asiakkaat pystyvät lisäämään liiketoimintansa joustavuutta ja vähentämään IT-kuluja", Microsoftin pääjohtaja Steve Ballmer vakuuttaa. "Tämä kumppanuus muuttaa tapaa, jolla suuret IT-yritykset toimittavat palveluja asiakkailleen ja se auttaa pienempiä organisaatioita kasvattamaan liiketoimintaansa."

Laajennetun yhteistyön puitteissa yhtiöt investoivat 10-kertaa nykyistä enemmän yhteiseen 32.000 kumppania käsittävään kanavaliiketoimintaan. HP Financial Services tarjojaa joustavia rahoitusratkaisuja helppoon liikkeellelähtöön. Yhteistyön aikana syntyvät tuotteet ja palvelut saavat tuekseen vankan asennus-, huolto- ja tukipalvelut molempien yhtiöiden omista ja kumppaniverkostoista.

Yhteistyön lanseeraustilaisuus telekonferenssina klo 18:15 osoitteessa

HP: http://hpbroadband.com/program.aspx?key=SKPNSKDIKG

Microsoft: www.microsoft.com/presspass/press/2010/jan10/01-12hpmsma.mspx

Telekonferenssiin voi osallistua soittamalla numeroon +1 212 519 0829 (international, toll). Salasana on 3022632.

Lisää Microsoftin ja HP:n yhteistyöstä

www.microsoft.com/presspass/presskits/infrastructure/

www.hp.com/hpinfo/newsroom

Lanseraustilaisuuden tallenne löytyy täältä: www.microsoft.com/presspass/presskits/infrastructure/

Lisätietoja

Microsoft Oy, liiketoimintajohtaja Juha Karppinen, p. +358 50 3799 637

HP, Maritta Viljanen, p. +358 40 740 5207

Sivun alkuun ↑