MSN Messengerillä jo yli miljoona käyttäjää Suomessa

Julkaistu 27.1.2006

MSN Messenger -pikaviestipalvelu on saavuttanut valtavan suosion Suomessa. Palvelulla on yli miljoona aktiivista suomalaista käyttäjää. Pikaviestintä on nopeimmin kasvava tapa viestiä kaikkialla maailmassa. MSN Messengerin avulla lähetetään yli 2,5 miljardia viestiä joka päivä.

Messengerissä asiansa voi kertoa keskustelukaverille myös animoidun olion avulla. >

Suomalaiset ovat ottaneet omakseen MSN Messengerin ja pikaviestinnän. Suomalaisten käyttäjien määrä ylitti miljoonan rajan tammikuussa, ja määrä kasvoi viimeksi kuluneen vuoden aikana huimalla 84 prosentin vuosivauhdilla. MSN Messengerin avulla suomalaiset pitävät ilmaiseksi yhteyttä ystäviinsä, sukulaisiinsa ja työkavereihinsa ympäri maailmaa.

MSN Messengerin käyttäjät ovat pääsääntöisesti 15-45-vuotiaita ja hyödyntävät palvelua sekä vapaa-aikanaan että työssä. MSN Messenger mahdollistaa reaaliaikaisen viestinnän palvelua käyttävien tuttavien kesken. Palvelu kertoo, onko joku käyttäjän tuttavista kyseisellä hetkellä koneen ääressä.

"MSN Messenger on erityisen suosittu nuorten keskuudessa. Viime aikoina myös aikuisempi käyttäjäryhmä on ottanut pikaviestinnän omakseen. Kirjoitettujen viestien lisäksi käyttäjät hyödyntävät yhä enemmän myös puhe- ja videokeskustelumahdollisuuksia", myyntipäällikkö Jan Kumlin kertoo.

MSN Messenger on maailman käytetyin ilmainen pikaviestintäpalvelu , ja Euroopassa sillä on yli 51 miljoonaa käyttäjää. Eurooppalaiset käyttävät palvelua päivittäin keskimäärin vajaat kolme ja puoli tuntia.

Yhteensä MSN-palveluissa on Suomessa yli 1,4 miljoonaa eri kävijää viikossa. MSN.fi-etusivulla käy yli 850 000 eri kävijää viikossa (2). Hotmail-sähköpostilla on Suomessa yli 900 000 käyttäjää (1).

MSN Messengerin ominaisuuksia:

- Käsinkirjoitetut viestit
- Videokeskustelu
- Puhekeskustelu
- Äänileikkeet
- Valokuvien jakaminen
- Tiedostojen lähetys
- Dynaamiset taustakuvat
- Dynaamiset näyttökuvat
- Animoidut hymiöt, oliot ja herätteet

1 MSN sisäinen lähde (joulukuu 2005).
2 TNS Gallub (viikko 2/2006)

Lisätiedot:
http://messenger.msn.fi/

MSN on Suomen suosituin portaalipalvelu, jonka yhteyteen on koottu runsaasti erilaisia viestintä-ja hakupalveluita, kuten MSN Messenger, MSN Hotmail, MSN Spaces ja MSN Search. MSN tavoittaa Suomessa yli miljoona käyttäjää viikottain. MSN toimii 41 maassa 26 eri kielellä. Nimi MSN tulee sanoista Microsoft Network

Sivun alkuun ↑