Microsoft ja Nokia laajaan yhteistyöhön älypuhelimissa

Julkaistu 12.8.2009

Microsoft ja Nokia aloittavat laajan yhteistyön yritystason mobiiliratkaisuissa. Sopimuksen mukaan Microsoftin Office-ohjelmistot tuodaan mukaan Nokian Symbian-käyttöjärjestelmällä toimiviin älypuhelimiin. Yhteistyö alkaa heti suunnittelun, kehitystyön ja markkinoinnin saralla. Kumppanuuden myötä molempiin yrityksiin muodostetaan omat yksiköt toteuttamaan yhteisiä projekteja.

"Maailman suurimpana älypuhelinvalmistajana Nokia on hyvin luonteva kumppani meille. Yhteistyö tuo Microsoftin Office Mobile -ohjelmiston Nokian puhelinten käyttäjille kaikkialla maailmassa. Tämä vahvistaa strategista tavoitettamme tarjota tuottavia ratkaisuja tietokoneen, matkapuhelimen ja internetselaimen välityksellä", Microsoftin yritystuotteista vastaava johtaja Stephen Elop toteaa.

"Jos haluat tarjota saumattomia ja integroituja ratkaisuja mobiililaitteisiin, on Microsoft ideaali kumppani. Yhdessä pystymme kehittämään innovatiivisen käyttökokemuksen ja samalla varmistamme, että Nokian älypuhelimet ovat keskeinen osa ihmisten toimisto- ja kotiympäristöä", Nokian matkapuhelinliiketoiminnasta vastaava johtaja Kai Öistämö puolestaan toteaa.

Nokia on jo aikaisemmin käyttänyt Microsoftin sähköpostiohjelmistoa puhelimissaan ja ensi vuonna se aikoo liittää Microsoft Office Communicator Mobile -ohjelmiston älypuhelimiinsa sekä muita Office-sovelluksia ja palveluja myöhemmin.

Microsoftin ja Nokian yhteistyö merkitsee jatkossa mm. seuraavia asioita:

• Office-dokumenttien katsominen, muokkaaminen, luominen ja jakaminen onnistuu useimmilla laitteilla ja useammissa paikoissa Microsoft Wordin, Microsoft PowerPointin, Microsoft Excelin ja Microsoft OneNoten mobiilikäyttöön optimoiduilla versioilla.

• Microsoft Office Communicator Mobilen mahdollistamat yritystason pikaviestintä- ja läsnäolotietoratkaisut sekä optimoidut konferenssi- ja yhteistyöominaisuudet löytyvät Nokian älypuhelimista.

• Nokian mobiililaitteille tulee helppo pääsy Microsoft SharePoint Serverin päälle rakennettuihin intra- ja extraneteihin.

• Nokian yrityspuhelinten hallinta onnistuu Microsoft System Centerin avulla.

Alkuperäiset lehdistötiedotteet ja muuta lehdistömateriaalia: www.microsoft.com/presspass ja www.nokia.com/press/

Lisätiedot:

Microsoft Oy
liiketoimintajohtaja Tom Toivonen, puh. 050 342 9998

Sivun alkuun ↑