Nokia ja Microsoft julkistivat ensimmäisen yhteissovelluksensa

Julkaistu 5.5.2010

Tänään julkistettu Microsoft Communicator Mobile -sovellus on ensimmäinen Nokian ja Microsoftin yhteistyön tulos, joka tulee lisäämään mobiilityön tuottavuutta. Uusi sovellus yhtenäistää ja yksinkertaistaa mobiiliviestintää ottamalla suoraan yhteyden yrityksen viestintäjärjestelmään. Lukuisat Symbian-pohjaisten Nokian Eseries-älypuhelinten omistajat voivat jo ladata uuden sovelluksen englanninkielisen version Ovi Kaupasta. Ovi Kauppa on helpoin tapa hankkia uutta sisältöä Nokia-laitteelle.

"Microsoftin ja Nokian yhteistyön tavoitteena on tarjota Microsoft Office -ohjelmiston tuottavuus ja helppokäyttöisyys miljoonille Nokia-älypuhelinten käyttäjille eri puolilla maailmaa", sanoo johtaja Kirt Debique Microsoftilta. "Tänään julkistettu Microsoft Communicator Mobile for Nokia -sovellus on merkittävä askel kohti yhteisen tavoitteemme toteutumista."

Microsoft Communicator Mobile -sovelluksen avulla Nokia-laitteiden käyttäjät näkevät heti ovatko työkaverit tavoitettavissa. Käyttäjä voi näin valita tilanteeseen parhaiten sopivan viestintämuodon: pikaviestit, sähköpostin, tekstiviestit tai puhelun. Työkavereiden tavoitettavuustilat voi tarkistaa suoraan yhteystiedoista, jonne ne myös päivittyvät. Pikaviestikeskustelujen aloittaminen, keskusteluihin liittyminen ja luonnollisesti myös puheluiden soittaminen käy näppärästi suoraan yhteystiedoista.

"Microsoft Communicator Mobile for Nokia -sovellus tehostaa yhteistyötä merkittävästi, koska käyttäjät näkevät helposti, onko työkaveri varattu vai tavoitettavissa. Myös viestinnän aloittaminen on entistä helpompaa ja nopeampaa", sanoo Nokian Esarjan puhelimista vastaava johtaja Ukko Lappalainen. "Uusi sovellus täyttää kaikki yritysviestinnän vaatimukset. Se on turvallinen, helppokäyttöinen, luotettava ja kustannustehokas."

Tänään julkistettu sovellus on Nokian ja Microsoftin yhteistyön ensimmäinen konkreettinen tulos. Kumpikaan yhtiö ei ole aiemmin tehnyt yhtä laajoja yhteistyösopimuksia. Yhtiöt suunnittelevat ja kehittävät uusia ratkaisuja ja tekevät yhteistyötä myös markkinoinnissa.

"Pyrimme jatkuvasti laajentamaan tarjontaamme ja mielellämme laajennamme sitä Microsoft Communicator Mobilen tuomilla eduilla" sanoo johtaja Scott Perry Vodafonelta. "Microsoft Communicator Mobile tarjoaa suuria mahdollisuuksia laajalle yritysasiakaskunnallemme, jotka ovat jo käyttäneet Office Communicator'ia tietokoneillaan ja nyt heille on tarjolla myös mobiilisovellus".

"Kokeilemme kaikkia uusia tuotteita itse ja käyttäjämme ovat olleet erittäin tyytyväisiä Microsoft Communicator Mobile for Nokia -sovellukseen, ja se on lisännyt tuottavuutta selvästi", kertoo Swisscom / WebCallin varatoimitusjohtaja Roger Wüthrich-Hasenböhler. "Nokian ja Microsoftin yhteistyö auttaa meitä vastaamaan entistä paremmin asiakkaidemme tarpeisiin."

Uusi sovellus on aluksi saatavilla Nokia E72- ja Nokia E52 -älypuhelimiin. Microsoft Communicator Mobile for Nokia -sovellus on jatkoa Nokian jo aloittamalle työlle, jonka tavoitteena on optimoida suora yhteys sähköpostiin ja käyttäjän henkilökohtaiseen tietoon Microsoft Exchange ActiveSync -ohjelmistoa hyödyntäen. Nokia ja Microsoft suunnittelevat, että Microsoft Communicator Mobile -sovellus tulee saataville valmiiksi asennettuna tiettyihin Nokian älypuhelinmalleihin. Sovellus tulee myöhemmin saataville myös moniin muihin laitteisiin, kuten äskettäin julkistettuun Nokia E5 -malliin.

Kutsu lehdistölle

Nokia ja Microsoft järjestävät julkistukseen liittyen lehdistötilaisuuden suomalaiselle medialle torstaina 6.5.2010 klo 10.00 Nokia-talossa, Keilalahdentie 2-4, Espoo (Pohjoinen sisäänkäynti).

Tilaisuudessa esitellään Microsoft Communicator Mobile for Nokia -sovelluksen toimintaa. Yritysten yhteistyöstä kertovat johtaja Rauno Toivonen Nokiasta ja toimitusjohtaja Ari Rahkonen Microsoft Oy:stä. Tilaisuuteen pyydetään ilmoittautumaan ennakkoon osoitteeseen ilmoittautumiset@sekpublic.fi

Lisätietoja tiedotusvälineille:

Microsoft Communicator Mobile for Nokia -sovellukseen liittyvää tiedotus- ja kuvamateriaalia saa osoitteista www.microsoft.com/presspass/default.mspx ja www.nokia.com/press/.

Lisätietoja

Nokia, Viestintä, puh. 07180 34900

Waggener Edstrom Rapid Response Team, puh. +1-503-443-7070

Microsoft, Tom Toivonen, liiketoimintajohtaja, tuottavuusratkaisut, puh. 050 342 9998

Sivun alkuun ↑