Microsoft auttaa tunnistamaan ohjelmien aitouden

Julkaistu 25.8.2009

Tästä päivästä alkaen Microsoft Office -toimisto-ohjelmiston käyttäjille tarjotaan uusi tapa suojella itseään ja tietokonettaan väärennetyiltä ohjelmistoilta. Vapaaehtoisen Office Genuine Advantage (OGA) - ilmoituksen avulla Office-ohjelman käyttäjät pystyvät välttämään laittoman ohjelmiston vaarat. OGA-ilmoitus on osa Microsoftin ohjelmistopiratismin vastaista työtä (Microsoft Genuine Software Initiative).

"Laittoman ohjelmiston käyttäjät altistavat itsensä ja koneensa monille vaaratekijöille. Ne muun muassa tekevät koneesta altiimman viruksille ja muille haittaohjelmille ja pahimmasa tapauksissa niiden käyttäjä saattaa joutua identiteettivarkauksen uhriksi", Päivi Kolkkanen-Mäenpää Suomen Microsoftilta toteaa.

Microsoft pyrkii suojelemaan asiakkaitaan ja kumppaneitaan väärennetyiltä ohjelmistoilta

Väärennetyistä ohjelmistoista on kasvanut maailmanlaajuisesti erittäin iso liiketoiminta ja rikolliset käyttävätkin niitä entistä useammin hämätäkseen ihmisiä ja jopa varastaakseen käyttäjien henkilökohtaisia tietoja. Käyttämällä aitoa Microsoft Office -ohjelmistoa kuluttajat voivat välttyä näiltä riskeiltä ja samalla he pääsevät käyttämään kaikkia niitä ohjelmiston ominaisuuksia, joita he odottavatkin.

Piraattiohjemia tutkinut International Data Corporation -tutkimuslaitos löysi 43 prosentista testatuista ohjelmistoista vakoilu- tai muita haittaohjelmistoja. Tämä voi käydä tietokoneen omistajalle kalliiksi, sillä yhden työaseman korjaaminen haittaohjelmista voi maksaa yli 700 euroa.1

Vapaaehtoinen ja automaattisesti päivittyvä

OGA-ilmoitus on vapaaehtoinen, automaattisen päivitystoiminnon kautta Officeen asentuva päivitys, joka muuttaa Officen toimintaa siten, että järjestelmä tekee aitoustarkistuksen tietyin väliajoin automaattisesti. OGA-ilmoituksen avulla asiakkaat saavat tietää, onko heidän käyttämänsä Office-tuote aito ja onko sille käyttöoikeus. Jos Office-käyttöoikeudessa ilmenee ongelmia tai asiakkaalla on käytössään väärennetty tuote, asiakas saa tiedon, miten ongelman voi korjata.

Mikäli asiakas on joutunut ohjelmistoväärennyksen uhriksi, hän voi olla oikeutettu saamaan maksuttoman korvaavan kopion Microsoftilta.

OGA-sivustolta asiakas löytää apua sekä tuotteensa aktivointiin liittyvissä kysymyksissä että tietokoneensa asetuksien muuttamisessa. Jos Office ei ole aito, OGA-ilmoitus muistuttaa asiakasta ajoittain jatkotoimenpiteistä.

Piratismi vääristää kilpailua ja haittaa rehellisiä yrittäjiä

Microsoftin tuoreen tutkimuksen mukaan jokainen aitoon ohjelmistoon käytetty euro kasvattaa paikallisten koulutus-, kehitys-, sisällöntuotanto- ja muiden kumppaneiden liikevaihtoa viidellä eurolla.2 Tämänkin takia Microsoft haluaa tehdä parhaansa estääkseen laittomien ohjelmien leviämisen ja luodakseen paikallisille kumppaneille mahdollisuuksia sekä varmistaakseen, että kaikki Office-ohjelmistojen myyjät ponnistavat samalta viivalta.

Lisää aiheesta:

www.microsoft.com/genuine/office/AboutNotifications.aspx?displaylang=fi

www.microsoft.com/howtotell/reports/report.aspx?displaylang=fi

Lisätiedot:

Microsoft Oy
Päivi Kolkkanen-Mäenpää, Anti-Piracy Lead, puh. 050 590 0721

1 IDC white paper, "The Risks of Obtaining and Using Pirated Software," October 2006, sponsored by Microsoft

2 IDC white paper, "The Impact of Software Piracy and License Misuse on the Channel," June 2008, sponsored by Microsoft and the International Association of Microsoft Certified Partners (IAMCP)

Sivun alkuun ↑