Ecma International hyväksyi Open XML -standardin

Julkaistu 8.12.2006

Laaja IT-alan yhteistyö kantaa hedelmää - Open XML tarjoaa asiakkaille yhteentoimivuutta ja valinnanmahdollisuuksia.

Ecma International on eilen hyväksynyt Open XML -tiedostomuodot Ecma-standardiksi ja päättänyt samalla antaa uuden standardin kansainväliselle ISO-standardointijärjestölle (International Organization for Standardization) hyväksyttäväksi ISO-standardiksi.

Kuluneen vuoden ajan joukko eri yrityksien ja organisaatioiden edustajia ovat tehneet yhteistyötä varmistaakseen, että Open XML -tiedostomuodot tarjoavat mahdollisimman hyvän käytettävyyden, toiminnallisuuden ja yhteentoimivuuden erilaisiin käyttötarkoituksiin. Työhön on osallistunut edustajia seuraavista organisaatioista ja yrityksistä: Apple Computer Inc., Barclays Capital, BP, British Library, Essilor, Intel Corporation, Microsoft Corp., NextPage Inc., Novell Inc., Statoil ASA, Toshiba ja Yhdysvaltain Kongressin kirjasto. Tiedostomuodot ovat saaneet laajan tuen lukuisilta organisaatioilta eri aloilta.

"Eilinen Ecman äänestys ja standardin hyväksyntä on tärkeä askel asiakirjojen yhteentoimivuuden edistämisessä. Uskomme asiakkaiden hyötyvän Open XML -tiedostomuotojen tarjoamista mahdollisuuksista," kommentoi Craig Mundie , Microsoftin tutkimuksesta ja strategiasta vastaava varapääjohtaja. "Työ Ecman ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa jatkuu, ja yhteistyö laajentuu jatkossa ISO-hyväksymisprosessin myötä."

Ecman tekninen komitea TC45 teki paljon muutoksia tiedostomuotojen määrityksiin ja tuotti myös yli 6 000 sivun yksityiskohtaisen dokumentaation, jonka avulla kehittäjät voivat tehokkaasti ja luotettavasti hyödyntää joko osaa tai kaikkea tiedostomuotojen tarjoamasta toiminnallisuudesta.

Viime viikkojen aikana Ecma Open XML -tiedostomuodot ovat saaneet laajalti tukea eri IT-alan toimijoilta. Microsoft julkaisi Office-toimistosovellusten uuden version, 2007 Microsoft Office systemin. Lisäksi sekä Novell että Corel Corp. ovat ilmoittaneet tukevansa tiedostomuotoja OpenOffice.org- ja WordPerfect-tuotteissa, joten Open XML -tiedostomuodot tulevat miljoonien asiakkaiden käyttöön maailmanlajuisesti. Lisäksi yli 750 kehittäjää on liittynyt Open XML Formats Developer Group -yhteisöön, ja monet julkishallinnon ja yksityisen sektorin asiakkaat evaluoivat parhaillaan tiedostomuotojen tarjoamia mahdollisuuksia.

Lisätietoja:

Ecma Internationalin lehdistötiedote

Tiedostomuodot ja niiden hyödyntäminen

Sivun alkuun ↑