Microsoft julkisti ennakkotietoja Windows 7 -käyttöjärjestelmästä

Julkaistu 28.10.2008

Microsoft esitteli tänään ensimmäisen kerran julkisesti Windows 7-käyttöjärjestelmää PDC -konferenssissa (Professional Developers Conference) sekä jakoi käyttöjärjestelmän betaversiota edeltävän esiversion testikäyttöön kehittäjille. Windows 7 auttaa kehittäjiä hyödyntämään Windows Vistaan tekemiään panostuksia sekä kannustaa Windows -alustalle sopivien sovellusten ja palveluiden kehittämistä.

PDC-konferenssissa julkistettiin myös seuraavaan Microsoft Office -versioon sisältyvät Office Web -sovellukset. Niiden avulla on mahdollista käsitellä, muokata ja siirtää Office -dokumentteja usean eri päätelaitteen välillä. Versiot Office Web -sovelluksista tulevat rajoitetusti kehittäjien saataville myöhemmin tänä vuonna.

Windows 7 ennakkokatsaus

"Organisaatioille joustavin ja kustannustehokkain tapa valmistautua Windows 7 käyttöönottoon on saattaa sovellus- ja laitekanta Windows Vista tasolle, sillä Windows 7 tukee samoja laitteistoja, sovelluksia sekä ajureita kuin Windows Vista", kertoo Windows yritysliiketoiminnasta vastaava johtaja Sampo Lehtiniemi Microsoft Oy:stä.

Windows 7:n ominaisuuksia ovat mm. seuraavat:

  • Uudistetun navigaation, tehtäväpalkin ja käyttöliittymän ansiosta useimmin käytetyt toiminnot ovat helpommin käyttäjän ulottuvilla.

  • Käyttöliittymä tarjoaa uudenlaisia kosketukseen perustuvia vuorovaikutustapoja (multi touch gestures).

  • Tiedonsiirto usean eri päätelaitteen välillä on sujuvampaa.

  • Uusi Device stage -ominaisuus mahdollistaa tietokoneen, kameran, puhelimen ja tulostimen sujuvan yhteiskäytön.

  • Windows 7 tarjoaa käyttäjälle myös entistä enemmän mahdollisuuksia personointiin.

  • Parempi suorituskyky mikä näkyy mm. entistä nopeampana palautumisena ongelmatilanteissa.

Vahva perusta kehittäjille

Windows 7:n uusi tehtäväpalkki, valintanauha, kohteet ja liittymäintegraatio auttavat kehittäjiä parantamaan sovellusten löydettävyyttä ja käytettävyyttä. Internet Explorer 8:n, Web Services API -tuen ja yhdistettyjen hakutoimintojen myötä kehittäjät voivat varmistaa Windowsin ja verkkopalveluiden (kansainvälisten ja paikallisten) saumattoman yhteistyön. Lisätietoja uusista ominaisuuksista kehittäjille osoitteessa: http://www.msdn.microsoft.com/windows

Lisää tuottavuutta Office web-sovelluksilla

Microsoft julkisti laajentavansa Office-pakettia seuraavan version yhteydessä Office Web -sovelluksilla. Niiden avulla on mahdollista luoda, käsitellä, muokata ja siirtää Office-dokumentteja useiden eri päätelaitteiden välillä.

"Asiakkaat haluavat valita missä ja milloin he työskentelevät", kertoo Office-liiketoiminnasta Microsoft Oy:ssä vastaava johtaja Mika Okkola. "Microsoft Office tarjoaa heille ainutlaatuisen mahdollisuuden jakaa ja muokata tietoa työasemalla, älypuhelimella tai selaimella yhdenmukaisella ja tutulla tavalla. "

Office Web -sovellukset Microsoft Office Word, Excel, PowerPoint ja OneNote ovat saatavilla kuluttajille Office Live -palvelun kautta. Organisaatiokäyttöön sovelluksia tarjotaan tilausmuotoisena palveluna tai olemassa olevien volyymikäyttöoikeussopimusten kautta. Sovelluksia voidaan käyttää Internet Explorerin, Firefoxin sekä Safarin avulla ja niihin voi tutustua tarkemmin osoitteessa: http://www.workspace.officelive.com

Live Meshin sujuvaa synkronointia

Konferenssissa esiteltiin myös Live Service -alustaa ja sen palveluita, kuten uutta Live Mesh -palvelua. Se mahdollistaa asiakirjojen, medialeikkeiden, kansioiden ja sovellustietojen sulavan synkronoinnin usean eri päätelaitteen välillä. Palvelun betaversio Windowsille ja Windows mobile -käyttöjärjestelmälle on saatavilla osoitteessa: http://www.mesh.com.

Visual Studio 2010 ja .NET Framework 4.0 apuna Windows 7 -sovelluskehityksessä

Maanantaina PDC:ssä julkistettiin, että Visual Studio 2010 ja .NET Framework 4.0 helpottavat sovelluskehitystä Azure -palvelualustalle. Tänään julkistukselle seurasi jatkoa, kun kehittäjille kerrottiin, miten sovelluskehitysvälineet helpottavat myös uuden sukupolven sovellusten kehittämisessä Windows 7-käyttöjärjestelmälle.

Lisätietoja

Microsoft Oy
Windows 7
Sampo Lehtiniemi

Office Web -sovellukset
Mika Okkola

Visual Studio
Matti Antila

Sivun alkuun ↑