Microsoftilta ilmainen 3D-valokuvapalvelu

Julkaistu 21.8.2008

Ensin oli valokuva ja video, nyt Microsoft® PhotosynthTM, uusi valokuvien jakamiseen ja katseluun kehitetty palvelu Microsoft Live Labsilta. Photosynth muuttaa valokuvakokoelmat kolmiulotteiseksi kuvamaailmaksi, jossa internet-selaimella seikkaillaan helposti ja nopeasti.

Microsoft Live Labs on julkistanut tänään Photosynthin, valokuvien katseluun ja jakamiseen tarkoitetun ilmaispalvelun. Se muokkaa kohteesta otetuista valokuvista kolmiulotteisen kuvamaailman, jossa voi liikkua internet-selaimen avulla. Palvelussa valokuvia voi tarkastella myös eräänlaisina kollaaseina, joissa samankaltaiset kuvat on ryhmitelty lähekkäin.

Photosynthin käyttöön tarvitaan Windows Live ID-tunnus sekä tietokoneelle ladattu ilmainen sovellus, joka mahdollistaa kuvien lähettämisen www.photosynth.com -sivustolle. Kuvamaailmoja voi tarkastella miltä tahansa Windows XP- tai Windows Vista-käyttöjärjestelmällä varustetulta tietokoneelta, jossa on laajakaistayhteys. Katseluoikeuksia voi jakaa myös ystäville. Photosynthillä luodut kuvamaailmat voidaan liittää helposti myös osaksi muita sivustoja, blogeja tai sosiaalisen median sovelluksia, kuten Windows Live Spaces tai MySpace.

Kolmiulotteinen kuvamaailma syntyy automaattisesti ja nopeasti, kun Photosynth tutkii valokuvien välisiä geometrisiä yhteneväisyyksiä. Lopputuloksena on selaimessa sujuvasti käytettäviä valokuvakokoelmia, joiden tarkkuudesta ei ole tingitty, sillä palveluun voi ladata korkearesoluutioisia alkuperäiskuvia. Photosynth skaalaa kuvia jouhevasti mahdollistaen sekä yksityiskohtien tarkastelun että suurien kuvamäärien helpon hallinnan.

Photosynth-kuvamaailmoja voi soveltaa usealla tavalla. Niiden avulla voi jakaa kokemuksia tilaisuuksista ja tapahtumista elävämmin kuin selaamalla vain perinteistä valokuvakansiota. Sen avulla on mahdollista dokumentoida tarkemmin esimerkiksi myytävänä oleva asunto tai oman kesäpuutarhan kukkaloisto. Photosynth-palvelun avulla voi myös rakentaa yhteisöjen kuvamaailmoja, kun useamman henkilön ottamista valokuvista voidaan jälkikäteen koota yksi kokonaisuus. Kuvamaailmojen kautta tarinan kerrontaan saa myös uusia piirteitä, sillä jos kuva on enemmän kuin tuhat sanaa, niin yksi Photosynth kuvamaailma on varmasti jo enemmän kuin yksi pieni kirjoitettu tarina.

Photosynth-kotisivut

Lisätietoja:

Suomeksi tekstitetty esittelyvideo, sekä lyhyt käyttöopas Photosynthiin esillä Jukka Wallasvaaran blogissa osoitteessa:http://www.on10.net/blogs/Jukkaw

Microsoft Oy
Jukka Wallasvaara

Sivun alkuun ↑