Microsoft valitsi vuoden 2007 ratkaisukumppanit

Julkaistu 1.6.2007

Microsoft Oy on valinnut vuoden 2007 ratkaisukumppanit. Ensimmäistä kertaa järjestettyyn Vuoden Microsoft-ratkaisukumppani -kilpailuun osallistui noin 100 eri yritysratkaisua. Valitut ratkaisukumppanit ovat hyödyntäneet tietotekniikan mahdollisuuksia uudella mielenkiintoisella tavalla luoden samalla merkittävää kilpailuetua asiakkaalleen. Valintakriteereissä painotettiin innovatiivista teknologian hyödyntämistä, työn tehokkuuden kasvua, käyttäjien toiminnan helpottamista ja uusien toimintatapojen luomista.

Kilpailussa valittiin Vuoden Microsoft-ratkaisukumppanin lisäksi ratkaisukumppanit tuottavuusratkaisujen, Microsoft Dynamics -ratkaisujen, liiketoimintaratkaisujen ja infrastruktuuriratkaisujen kategorioissa. Lisäksi myönnettiin erityismaininnat vuoden osaajayritykselle sekä vuoden 2007 Microsoft-vaikuttajalle.

Vuoden ratkaisukumppaniksi valittiin Satama, joka on toteuttanut useita Microsoftin uuden teknologian käyttöönottohankkeita ensimmäisten kumppaneiden joukossa. Satama on myös vahva Microsoftin teknologiaan pohjautuvien Web 2.0 -ratkaisujen kehittäjä ja sitoutunut kehittämään Microsoft-liiketoimintaa ja kouluttamaan uusia Microsoft-osaajia.

Vuoden ratkaisukumppanit muissa kategorioissa ovat:

Tuottavuusratkaisujen kategorian vuoden ratkaisukumppani on Endero Oy, joka on onnistunut merkittävien projektinhallinnan asiakasratkaisujen toteuttamisessa suuryrityksille Microsoft Enterprise Project Management -ratkaisun avulla.

Liiketoimintaratkaisujen ratkaisukumppani on WM-data Oy, joka on kehittänyt palvelupohjaisen järjestelmäintegraation SOA-ratkaisun suurasiakkaille. Ratkaisun taustalla on Microsoft BizTalk Server 2006 -integraatioratkaisu.

Infrastruktuuriratkaisujen ratkaisukumppani on Appelsiinin ja Dellin yhteinen Alusta-palvelukonsepti, jossa yhtiöt tarjoavat keskisuurille yrityksille perustietotekniikan ulkoistuspalvelun ja siihen sisältyvää infrastruktuurin kehittämistä. Palvelu perustuu Microsoftin teknologioihin kuten Windows Vistaan, 2007 Office Systemiin ja Exchange Server 2007:ään, System Centeriin sekä Forefront Security Packiin.

Microsoft Dynamics -ratkaisujen voittaja on Mepco Oy, joka on toteuttanut useita merkittäviä asiakkuudenhallinnan ja myynnin ohjausjärjestelmiä Microsoft Dynamics CRM 3.0 -pohjaisesti.

Vuoden osaajayritykseksi valittiin Sininen Meteoriitti, joka on panostanut vahvasti koulutuksiin ja sertifiointeihin. Sinisen Meteoriitin henkilöstöstä yli puolet on Microsoft-sertifioituja.

Vuoden Microsoft-vaikuttajaksi valittiin toimitusjohtaja Aino-Maija Fagerlund Frends Technology Oy:stä. Hän on ollut vaikuttamassa suomalaisen yhteiskunnan keskeisimpiin tietojärjestelmähankkeisiin. Fagerlund toimii myös sertifioitujen Microsoft-kumppaneiden yhdistyksen puheenjohtajana.

"Vuoden Microsoft-ratkaisukumppani -kilpailulla haluamme palkita sitoutuneita ja innovatiivisia kumppaneita ja tätä kautta osoittaa arvostustamme kumppaniverkostolle", kertoo Microsoftin kumppaniyksikön johtaja Steffan Schumacher.

Microsoft Oy työllistää kumppaniverkoston ja asiakasyritysten kautta välillisesti jo yli 50 000 suomalaista tietotekniikan ammattilaista. Painopiste käytännön toiminnassa on pienten ja keskisuurten yritysten kasvun tukemisessa.

Microsoft Gold Certified-, Certified- ja Small and Medium Business -kumppanit tarjoavat yritysten ja yhteisöjen liiketoiminta- ja tietotekniikkatarpeisiin korkean tason asiantuntemusta. Microsoftilla on Suomessa noin 3000 yhteistyökumppania, joista noin 250 on eri osaamisalueille erikoistunutta sertifioitua kumppania. Microsoftin uudet ratkaisut on suunniteltu muuttuvan liiketoiminnan tarpeisiin ja niillä edistetään ihmislähtöistä toimintaa.

Lisätietoja:

Microsoft Oy, kumppaniyksikön johtaja Steffan Schumacher, p. *09 525501, etunimi.sukunimi@microsoft.com

Sivun alkuun ↑