Microsoft julkistaa viestinnän ohjelmistojen seuraavan aallon

Julkaistu 17.10.2007

Microsoft on tänään julkistanut maailmanlaajuisesti uudet ohjelmistopohjaiset yhdistetyt viestintäratkaisut, jotka mahdollistavat yhdenmukaisen viestinnän ihmisten ja organisaatioiden välillä ajasta ja paikasta riippumatta.

Microsoft on tänään julkistanut yhdistettyjen viestintäratkaisujen kokonaisuutensa San Franciscossa. Microsoftin yhdistetyt viestintäratkaisut (unified communications) yhdistävät sähköpostin, VoIP-puhelut, puhelin-, video- ja verkkoneuvottelut sekä pikaviestinnän yhteen helppokäyttöiseen järjestelmään. Samalla ratkaisut leikkaavat yritysten keskimääräiset VoIP-järjestelmän käytöstä johtuvat kustannukset jopa puoleen.

"Seuraavan vuosikymmenen aikana merkittävät, ohjelmistoihin perustuvat teknologiainnovaatiot muuttavat viestinnän. Yhdessä kumppaneidemme kanssa otamme nopeita kehitysaskeleita, jotka helpottavat ihmisten viestimistä ja yhdessä työskentelyä", sanoo Microsoftin hallituksen puheenjohtaja Bill Gates.

Microsoft Oy julkistaa ratkaisukokonaisuuden Suomessa Helsingin Messukeskuksessa 25.10.2007.

"Yhdistetyt viestintäratkaisut tekevät organisaatioiden viestinnälle ja yhdessä työskentelylle yhtä suuren mullistuksen kuin sähköposti 1990-luvulla. Microsoftin ohjelmistopohjainen lähestymistapa tuo merkittäviä liiketoimintamallin muutoksia yritysten puheviestintään", sanoo Microsoft Oy:n myynti- ja markkinointijohtaja Juha Koivisto.

Microsoftin yhdistetyt viestintäratkaisut tarjoavat organisaatioille uudenlaisen tavan viestiä mahdollistaen samalla paremman yhteistyön ja tuottavuuden. Microsoftin yhdistettyjen viestintäratkaisujen kokonaisuus muodostuu seuraavista ratkaisuista:

  • Microsoft Office Communications Server 2007 : ohjelmisto välittää VoIP-, video-, pikaviestintä-, neuvottelu- ja läsnäolotieto-sisältöä käyttäjien jo tuntemissa sovelluksissa, kuten Microsoft Office system -sovelluksissa, tulevissa Microsoft Dynamics -tuotteissa sekä myöhemmin tänä vuonna julkistettavassa Microsoft Dynamics CRM -järjestelmässä.

  • Microsoft Office Communicator 2007 : pääteohjelmisto puheluille, pikaviestinnälle ja videoviestinnälle, joita voi käyttää pc:n, matkapuhelimen ja verkkoselaimen välityksellä.

  • Microsoft Live Office Meeting : edistyksellinen neuvottelupalvelu, joka mahdollistaa tapaamisten järjestämisen, dokumenttien jakamisen, videon käytön ja keskusteluiden nauhoittamisen miltä tahansa tietokoneelta.

  • Microsoft RoundTable : neuvottelupuhelin, jossa on 360 astetta kääntyvä kamera, joka ottaa kokoukseen osallistujista panoraamakuva, kuvaa puhujia ja tallentaa kokouksia.

  • Päivitykset Microsoft Exchange Server 2007:ään, johtavaan sähköposti-, puheposti, ajankäyttö- ja viestintäjärjestelmään.

"Yhdistetyt viestintäratkaisut mahdollistavat läsnäolon, vaikka liikkuva työntekijä ei toimistolla fyysisesti olisikaan. Työskentelytavat muuttuvat ja sen myötä organisaatiot hakevat yhä vaivattomampia ja tehokkaampia tapoja viestiä. Tuottavuudella on tässä myös iso rooli", Juha Koivisto sanoo.

Tutkimusyhtiö Forrester Consulting havaitsi Microsoftin toimeksiannosta tekemässään tutkimuksessa, että organisaatiot parantavat merkittävästi tuottavuuttaan ja saavuttavat merkittäviä säästöjä Microsoftin yhdistetyillä viestintäratkaisuilla. 15 asiakkaan syvähaastatteluihin perustuva tutkimus osoitti, että asiakkaiden sijoitetun pääoman tuottoprosentti Office Communications Serverin käytölle on kolmen vuoden aikana ollut 517 prosenttia.

Microsoft julkisti samassa yhteydessä satojen asiakkaidensa kokemuksia, joiden mukaan yritykset ovat säästäneet merkittävästi aikaa ja jopa 25-30 prosenttia kustannuksissa perinteisiin viestintäjärjestelmiin verrattuna. Kansainvälisistä yrityksistä Enbridge, Gibson Guitar, Global Crossing, L'Occitane, Quanta ja The Saw Group kertoivat julkistustilaisuudessa Microsoft-teknologian myönteisistä vaikutuksista omaan liiketoimintaansa.

Lisätietoja Microsoftin yhdistetyistä viestintäratkaisuista:
• Microsoft Unified Communication -sivusto (US) »
• Unified Communication -julkistustapahtuman ilmoittautumissivusto »
• Microsoft PressPass (US) »

Lisätietoja

Microsoft Oy: myynti- ja markkinointijohtaja Juha Koivisto

Sivun alkuun ↑