Seuraavan Officen oletustiedostomuodot ovat avointa XML:ää

Julkaistu 3.6.2005

Microsoft on valinnut Extensible Markup Language (XML) -teknologian tulevan Microsoft Office -version, koodinimeltään "Office 12", oletustiedostomuodoksi. Tämän julkistuksen myötä yritykset ja yhteisöt voivat siirtyä nopeasti hyödyntämään avoimia XML-tiedostomuotoja päivittäisessä työskentelyssään.

Microsoft Office Open XML Formats -tiedostomuodot tulevat oletukseksi Microsoft Excel, Word ja nyt myös PowerPoint -ohjelmissa. Office 12 tulee lisäksi olemaan yhteensopiva nykyisten Office-tiedostomuotojen kanssa. Käyttäjä voi myös halutessaan vaihtaa tiedoston oletustallennusmuodon.

"Microsoft Office 2003 ja tulevan Office 12 XML-ominaisuudet mahdollistavat miljoonien Office-käyttäjien ja miljardien Office-dokumenttien nopean ja luotettavan siirtymisen avoimeen XML-maailmaan", tuotestrategiajohtaja Janne Pohjala Microsoft Oy:ltä kertoo. "Tämä julkistus on hyvä osoitus Microsoftin sitoutumisesta toteuttaa asiakaskuntansa toiveidenmukaisia avoimia ratkaisuja. Microsoftin ilmoitus uusista avoimista tiedostomuodoista on otettu erittäin hyvin vastaan niin yrityksissä kuin julkishallinnossa."

Microsoft tulee lisäksi tarjoamaan Office 2000, Office XP ja Office 2003 -käyttäjille mahdollisuuden ladata ja asentaa ilmaisen ohjelmistopäivityksen, joka mahdollistaa uusien avoimien XML-tiedostomuotojen hyödyntämisen kaikissa tuetuissa Office-versioissa. Uuden "Office 12" -version odotetaan tulevan markkinoille vuoden 2006 jälkipuoliskolla.

"Ilmaisen ohjelmistopäivityksen avulla Office 2000, Office XP ja Office 2003 -käyttäjät pystyvät nopeasti hyödyntämään avoimia XML-tiedostomuotoja. Päivityksen myötä käyttäjät voivat avata, muokata ja tallentaa avoimessa XML-muodossa olevia dokumentteja - ja jakaa niitä keskenään", Pohjala lisää.

Microsoft on tarjonnut Office 2003:sta alkaen XML-tiedostomuotojensa yksityiskohtaiset kuvaukset ja käyttöoikeudet vapaasti ja veloituksetta hyödynnettäviksi. Näiden tietojen avulla sovelluskehittäjät voivat luoda vapaasti yhteensopivia ohjelmistoja ja tietojärjestelmiä. 

Forrester Research Inc.:in arvioiden mukaan XML:stä tulee yksi käytetyimmistä tiedostoformaateista vuoteen 2008 mennessä.

Sivun alkuun ↑