Microsoft: Sonera, Microsoft ja Mepco tarjoavat liiketoimintaratkaisuja kuukausivuokralla

Julkaistu 20.11.2007

Sonera, Microsoft ja Mepco ovat yhdistäneet osaamisensa ja ratkaisunsa kaikenkokoisten yritysten toimintaa tukevaksi uudeksi palvelumalliksi. Yrityksille tarjotaan asiakkuudenhallinnan, toiminnanohjauksen sekä palkka- ja henkilöstöhallinnon johtavia ratkaisuja kiinteällä kuukausivuokralla. Kustannustehokas ja riskitön ratkaisumalli tuo maailmanluokan ohjelmistot kaikkien suomalaisten yritysten ulottuville.

Liiketoimintaratkaisut perustuvat Microsoftin uusimpiin teknologioihin ja yritysjärjestelmiin. Asiakkuudenhallinnan ohjelmistona toimii markkinoiden ykköstuote Microsoft Dynamics CRM. Toiminnanohjauksen ytimenä on Microsoft Dynamics AX. Palkka- ja henkilöstöjärjestelmät perustuvat Mepcon uuden sukupolven HRM-ratkaisuun.

Yhteyksistä ja palvelinratkaisuista vastaa Sonera. Yhtiö on ostanut palvelinten ja sovellusten käyttöpalveluja tuottavan Crescomin sekä tieto-, viestintä- ja toimistotekniikan palveluja tarjoavan Datainfon. Yritysostojen ja nyt käynnistettävän yhteistyön myötä Sonera vahvistaa asemaansa liiketoimintaratkaisujen palvelutarjoajana.

Kaikenkokoiset yritykset voivat ottaa järjestelmiä käyttöön helposti, turvallisesti ja nopeasti, ja käyttää niitä palveluna tietoverkon yli. Mepco vastaa järjestelmien käyttöönotosta, integroinnista ja koulutuksesta. Asiakkaalle ei synny kiinteän kuukausivuokran lisäksi muita kustannuksia.

- Nykyhetken rajalliset resurssit ovat vaikeuttaneet huomisen kilpailukykyä kasvattavien ratkaisujen toteutusta yrityksissä. Kustannustehokkaalla ja yrityskoon mukaan skaalautuvalla palvelumallillamme yritykset voivat välttää kalliit investoinnit ohjelmistoihin, laitteisiin ja projekteihin, ja tuottavuutta voidaan parantaa heti, johtaja Juho Lipsanen Sonerasta korostaa.

- Etenkin pienten ja keskisuurten yritysten on ollut aiemmin vaikea hyödyntää tämäntyyppisiä ratkaisuja käyttöönoton edellyttämien resurssivaatimusten vuoksi. Puutteelliset ja epäyhtenäiset järjestelmät ovat vaikeuttaneet yritysten kasvua ja kehittymistä. Täytyy muistaa, että kasvuhakuiset yritykset ovat Suomen kansantalouden selkäranka, sillä juuri kasvuyrityksiin syntyy eniten myös työpaikkoja. Kasvussa on myös teknologialla vahva rooli. Uusi palvelumalli tuo liiketoiminnan tehokkuutta ja kasvua tukevat ratkaisut kaikenkokoisten suomalaisten yritysten ulottuville, toimitusjohtaja Ari Rahkonen Microsoftista lupaa.

- Toimitamme asiakkaidemme käyttöön nykyaikaiset liiketoimintaratkaisut, modernin teknologia-alustan ja luotettavat yhteydet valmiiksi yhteen sovitettuna kokonaisuutena. Yhteisvoimin tuottamamme palvelu tarjoaa nopean ja huolettoman tavan liiketoiminnan kehittämiselle ja kilpailukyvyn lisäämiselle, toimitusjohtaja Markku Pekkola Mepcosta toteaa.

Lisätietoja:

TeliaSonera: Juho Lipsanen, johtaja, Integrated Enterprise Services
Microsoft: Ari Rahkonen, toimitusjohtaja
Mepco: Markku Pekkola, toimitusjohtaja

TeliaSonera on Pohjoismaiden ja Baltian johtava televiestintäyritys, jolla on vahva asema myös Euraasian, Turkin ja Venäjän matkaviestinmarkkinoilla. Vuoden 2006 lopussa TeliaSonera toi matkaviestinpalvelut markkinoille Espanjassa. Yhtiö tarjoaa luotettavia, innovatiivisia ja helppokäyttöisiä palveluja puheen, kuvan, datan, informaation, asiointitapahtumien sekä viihteen siirtoon ja paketoimiseen. Vuonna 2006 TeliaSoneran liikevaihto oli 91 mrd. kruunua, ja maaliskuun 2007 lopussa yhtiöllä oli yhteensä yli 100 miljoonaa asiakasta 15 maassa. TeliaSoneran osake noteerataan Tukholman ja Helsingin pörsseissä, ja yhtiö on mukana Dow Jonesin kestävän kehityksen indeksissä. Helppous ja hyvä palvelu ovat tärkeitä työkaluja yhtiön luodessa kannattavaa kasvua sekä arvoa asiakkailleen ja osakkeenomistajilleen. Lisätiedot www.teliasonera.fi .

Mepco Oy kehittää ja toimittaa kokonaisvaltaisia ohjelmistoratkaisuja asiakkuudenhallintaan, toiminnanohjaukseen sekä palkka- ja henkilöstöhallintoon. Mepco yhdistää Microsoftin johtavat yritysohjelmistot ja teknologiat vahvaan ammattitaitoon, pitkään kokemukseen sekä asiakaslähtöiseen paikalliseen tukeen. Yhtiö on Microsoftin sertifioitu Gold-kumppani. Mepco valittiin vuoden 2007 Microsoft Dynamics -ratkaisukumppaniksi Suomessa. Lisäksi yhtiö nimettiin ainoana suomalaisena toimittajana vuoden 2007 Microsoft Dynamics Inner Circle -parhaimmistoon. Yhtiön toimipaikat sijaitsevat Tampereella, Helsingissä ja Turussa. Lisätiedot http://www.mepco.fi .

Sivun alkuun ↑