STTK hankkii Microsoftin ohjelmistot EmCen ASP-palveluna

Julkaistu 27.8.2004

Suomen suurin toimihenkilökeskusjärjestö STTK on siirtynyt käyttämään Microsoft Office -ohjelmistoa ASP (Application Service Provider) -palveluna. STTK:n ei enää tarvitse laskea Office-käyttöoikeuksiaan, vaan koko henkilöstö käyttää sovelluksia ASP-palveluna, jonka toimittaa EmCe Solution Partner Oy. Uusi palvelumalli helpottaa it-järjestelmien hallinnointia ja antaa henkilöstölle pääsyn työryhmäsovelluksiin mistä päin tahansa.

Vielä 2000-luvun alussa STTK:n neljänkymmenen toimihenkilön organisaatio toimi kuten useimmat muutkin vastaavankokoiset yritykset.

"Sovellusten ja niiden käyttöoikeuksien hallinnointi alkoi viedä turhan paljon aikaa. Esimerkiksi erilaisten päivitysvaihtoehtojen hyödyntäminen aiheutti epätietoisuutta, mikä on milloinkin sallittu käyttöoikeus", kertoo STTK:n webmaster Aulis Anttila.

"Toteutettu ratkaisu vähentää huomattavasti toimistosovellusten ylläpitoon ja asennuksiin liittyviä työtehtäviä", Anttila kertoo. "Suurimmat säästöt syntyvät suoraan työajassa STTK:n omien resurssien suuntautuessa toimintaympäristön kehittämiseen ja jättäessä osan päivittäisen tietotekniikan toiminnasta palveluntoimittajan harteille."

STTK:n kiinnostuksen kohteena oli myös tarjota henkilöstölle mahdollisuus etätyöhön mistä tahansa työasemasta.

"Osa henkilöstöstä on koko ajan matkoilla jossakin. Halusimme antaa heille nopean ja esteettömän pääsyn työryhmäsovelluksiin."

Ratkaisuna haasteisiin STTK päätti antaa vastuun käyttöoikeuksien hallinnasta ASP-palvelutoimittajan tehtäväksi. "EmCe Solution Partner Oy:n avulla ASP-sovellusvuokrauspalvelu saatiin tuotantokäyttöön alle kahdessa kuukaudessa", kertoo Anttila.

EmCen ASP-palvelun kautta toimitetaan käyttäjille toimisto- ja työryhmäsovellukset eli Microsoft Office 2003- sekä Exchange 2003-toiminnallisuudet. Palveluun kuuluu myös kiintolevytilaa käyttäjien kotihakemistoja varten sekä kokonaisuuden kokonaistietoturvasta vastaaminen esimerkiksi varmuuskopioinnin, virustorjunnan, käyttäjätunnistuksen ja palomuuripalvelujen osalta. Tietoliikenteen osalta käytetään tietoturvallista VPN-teknologiaa. Sovellusalusta perustuu Citrix Metaframe -teknologialle ja Microsoftin Terminal Server 2003 -toiminnallisuuksille.

Ratkaisu mahdollistaa toimistosovellusten ja sähköpostin turvallisen etäkäytön mistä tahansa internet-verkosta. Mahdollisuus etätyöhön lisää huomattavasti työympäristön joustavuutta ja sitä kautta STTK:n kokonaistehokkuutta.

"ASP on erinomainen ratkaisu kaikenkokoisille organisaatioille. Se tuo huomattavaa joustavuutta verrattuna perinteiseen toimintaympäristöön ja vapauttaa resursseja ylläpidosta ydintoimintoihin. ASP toimii tänä päivänä nopeasti, luotettavasti ja tietoturvallisesti", kertoo EmCe Solution Partner Oy:n myyntipäällikkö Tommi Nieminen.

Toimihenkilökeskusjärjestö STTK on Suomen suurin toimihenkilökeskusjärjestö , johon kuuluu 21 jäsenliittoa ja noin 650 000 jäsentä. STTK:laiset liitot tarjoavat järjestäytymisvaihtoehdon kaikille koulutustasosta riippumatta. STTK on johtava osaavien, koulutettujen ammattilaisten ja asiantuntijoiden edunvalvontajärjestö, joka toimii jäsenistönsä hyvinvoinnin ja elämänlaadun parantamiseksi.
www.sttk.fi

EmCe Solution Partner Oy on vuonna 1980 perustettu suomalainen täyden palvelun järjestelmätoimittaja. Ratkaisumme koostuvat mm. vaativista toiminnan- ja talousohjauksen toteutuksista, palvelinkeskeisestä tietojenkäsittelystä, asiantuntijapalveluista sekä tietoturvasta. 
www.emce.fi

Microsoft toimittaa ohjelmistoja, palveluja ja internet-teknologioita niin henkilökohtaiseen kuin yritystenkin tietojenkäsittelyyn. Microsoft yhdistää ihmiset, ohjelmistot ja Internetin saumattomaksi kokonaisuudeksi ajasta, paikasta ja laitteesta riippumatta. www.microsoft.fi

Sivun alkuun ↑