SYSteamilta Suomen, Ruotsin ja Norjan kattava Axapta-toiminnanohjaus - Merivaara siirtyy sähköiseen tilauskäytäntöön ja laskujen käsittelyyn

Julkaistu 18.9.2004

Pohjois-Euroopan johtava sairaalakalustevalmistaja Merivaara varautuu hyvissä ajoin sairaaloiden ja terveyskeskusten sähköisiin tilauksiin sekä laskujen käsittelyyn. Merivaara uudistaa koko toiminnanohjausjärjestelmänsä (ERP). SYSteam Business Solutions Oy:n toimittama järjestelmä otetaan käyttöön Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa vuoden 2005 aikana.

"Sähköinen laskujen käsittely kasvaa nopeasti sairaaloissa ja yleensäkin terveydenhuoltoalalla lähivuosien aikana. Haluamme tarjota asiakkaillemme sähköisen laskujen käsittelyn sekä Internetin kautta toimivan tilauskäsittelyn edut mahdollisimman aikaisessa vaiheessa", kertoo Merivaara Oy:n talouspäällikkö Juha Rantala syistä, jotka johtivat yhtiön toiminnanohjausjärjestelmän uudistamiseen.

SYSteam Business Solutions Oy  toimittaa Merivaara Oy:lle integroidun toiminnanohjausjärjestelmän, joka korvaa useita nykyjärjestelmiä. Järjestelmän yhtäaikaiseksi käyttäjämääräksi arvioidaan 50 henkilöä.

"Halusimme eri maiden myyntiyhtiöt kattavan toiminnanohjausjärjestelmän, jossa myynti, tuotanto ja taloushallinto ovat samassa järjestelmässä. Sähköisen laskutuksen ja tilauskäsittelyn lisäksi uusi järjestelmä nopeuttaa tilausten käsittelyyn kuluvaa aikaa sekä tehostaa sairaalakalusteiden tuotannon ja toimittajaverkoston ohjausta", kertoo Juha Rantala.

"Kauppa vahvistaa asemaamme Suomen metalliteollisuuden järjestelmätoimittajana. Ruotsissa SYSteam on jo pitkään panostanut teollisuusasiakkaisiin", kertoo SYSteam-yhtiöiden Suomen maajohtaja Juha Mäntylä.

Merivaara Oy ottaa vuoden 2005 aikana uuden järjestelmän käyttöön vaiheittain Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. SYSteamin toimittama toiminnanohjausjärjestelmä perustuu Microsoft Business Solutions-Axapta -ohjelmistoon.

Axapta-järjestelmään pohjautuvan toiminnanohjausratkaisuun kuuluvat taloushallinnon, kaupankäynnin, logistiikan, varastonhallinnan, pääsuunnittelun, tuotannon ja raportoinnin moduulit. Järjestelmän jatkokehityshankkeisiin sisältyy muun muassa Axaptan WWW-pohjaiset toiminnot.

"WWW-toimintojen avulla asiakkaamme pystyvät tulevaisuudessa kokoamaan internetin kautta esimerkiksi oman sairaalan tarpeisiin parhaiten varustetut ja eri käyttötarkoituksiin soveltuvat yksilölliset sairaalasängyt. Tilaukset välittyvät suoraan sähköisessä muodossa tuotantolinjallemme", jatkaa Juha Rantala.

Järjestelmän käytännön toimittamisesta vastaa SYSteamin Tampereen Axapta-tiimi. "Panostukset Axapta-liiketoiminnan toimialakohtaisiin painotuksiin ja konsulttiemme asiantuntemuksen kasvattamiseen ovat tuottaneet tulosta", toteaa SYSteam Business Solutions Tampere Oy:n varatoimitusjohtaja Mika Peura.

Merivaara lyhyesti
Merivaara Oy on Pohjois-Euroopan johtava sairaalakalusteiden valmistaja, jonka tuotanto ja pääkonttori ovat Lahdessa. Yhtiöllä on myyntiyhtiöt Ruotsissa ja Norjassa, edustusto sekä yhteisyritys Moskovassa. Paikallisia yhteistyökumppaneita Merivaara Oy:llä on yli 60 maassa. Yhtiön palveluksessa työskentelee 140 työntekijää.
Lisätietoja: www.merivaara.fi

SYSteam lyhyesti
SYSteam toimii IT-konsulttina. Tarjoamme pienemmille organisaatioille valmiit, kokonaisvaltaiset IT-ratkaisut ja toimimme suuremmille asiakkaille erikoistuneena prosessiosaajana ja järjestelmäkehittäjänä.

SYSteam-yhtiöihin kuuluva SYSteam Business Solutions Oy on erikoistunut toimialakohtaisiin ohjausjärjestelmiin. Yhtiön täyden palvelun Axapta-tiimit sijaitsevat pääkaupunkiseudulla ja Tampereella.

Asiakkainamme on noin 3 800 yritystä, joista valtaosa on teollisuuden, tukkukaupan, palveluyritysten ja terveydenhuollon organisaatioita. Liikevaihto 2003 oli n. 106 miljoonaa euroa. Asiakkaita palvelee noin
1 000 IT-asiantuntijaa. SYSteamilla on Pohjoismaissa tytäryhtiö tai toimipaikka 48 paikkakunnalla.
Lisätietoja: www.systeam.fi

Sivun alkuun ↑