TietoEnator avaa uuden palvelumuotoilukeskuksen yhteistyössä Microsoftin kanssa

Julkaistu 25.2.2008

TietoEnator julkistaa uuden, Microsoft-konsernin kanssa kehittämänsä palvelumuotoilukeskuksen. Keskus yhdistää Microsoftin People Ready Business -vision sekä TietoEnatorin asiantuntemuksen digitaalisten palveluiden suunnittelusta. Tavoitteena on auttaa asiakkaita kehittämään uuden sukupolven vuorovaikutuskanavia, jotka vastaavat sekä kuluttajien ja työntekijöiden odotuksiin.

Internet- ja mobiiliteknologia hallitsee uutta "palvelumaailmaa", jossa kuluttajien käyttäytyminen muuttuu jatkuvasti. Yritysten asiakkailla ja työntekijöillä on käsiensä ulottuvilla useita digitaalisia kanavia, ja he voivat niiden kautta ostaa tuotteita ja palveluita milloin ja mistä tahansa. He voivat myös toimia virtuaalitiimeissä ajasta ja paikasta riippumatta. Monelle yritykselle on haaste pysyä mukana tässä uudessa ja nopeasti kehittyvässä digitaalisessa ympäristössä.

Uudella palvelumuotoilukeskuksella on toimintoja Amsterdamissa, Helsingissä, Münchenissä, Oslossa, Tukholmassa ja Moskovassa. Yhdistämällä Microsoftin ja TietoEnatorin osaamisen se valmentaa yrityksiä vastaamaan palveluiden käyttäjien uusiin vaatimuksiin sekä luomaan ja tarjoamaan helppokäyttöisiä, tehokkaita ja kannattavia monikanavapalveluita. Palvelumuotoilukeskus perustuu Microsoftin Information Worker -ratkaisuihin, kuten Microsoft Office SharePoint Server 2007:ään ja yhtenäisiin viestiyhteyksiin (unified communications) - näillä työkaluilla yritysten onnistuu parantaa ja ohjata liiketoimintansa tuottavuutta. Tärkeintä on, että palvelumuotoilukeskus auttaa yrityksiä kehittämään asiakassuhteesta läheisen ja yksilöllisen.

Keskus on täydessä kenttävalmiudessa Microsoftin tekniikoiden käyttämiseen niin paikan päällä kuin TietoEnatorin maailmanlaajuisten yksiköiden kautta. Ensimmäiset, loppukäyttäjille suunnatut palvelumuotoilumallit on jo otettu käyttöön TietoEnatorin televiestintä-, talous- ja energiasektorin asiakasyrityksissä.

"Palvelumuotoilukeskuksen avaaminen on merkkipaalu TietoEnatorin ja Microsoftin välisessä yhteistyössä. Yhtiöt ovat sitoutuneita auttamaan yrityksiä hyödyntämään viimeisimpiä Microsoftin teknologioita, jotta tuottavuutta saadaan parannettua ja toiminnoista tehtyä ketterämpiä", sanoo apulaisjohtaja Peter Boit , Enterprise Partners, Microsoft. "TietoEnatorin syvällinen toimialaosaaminen ja Microsoftin teknologiataidot yhdistyvät palvelumuotoilukeskuksessa. Näin innovatiiviset teknologiaratkaisut saadaan tuotua yrityksiin nykyistä nopeammin."

"Uusien digitaalisten liiketoimintakonseptien suunnittelutavat muuttuvat perusteellisesti. Sen sijaan, että pyöritetään 3-24 kuukauden suunnittelusykliä, uusia palveluja joudutaankin lanseeraamaan joka kuukausi, jopa viikoittain. Muutosta ei enää ohjaa teknologiakehitys, vaan kuluttajien uudenlainen käyttäytyminen. TietoEnator on vahva tekijä informaatiovaltaisilla sektoreilla, kuten tietoliikenne-, pankki- ja terveysaloilla sekä julkisella sektorilla. Yhdistämällä TietoEnatorin ja Microsoftin asiantuntemuksen vauhditamme yritysasiakkaillemme toimitettavien uusien, innovatiivisten palvelukonseptien kehittämistä", johtaja Pekka Viljakainen TietoEnatorilta sanoo.

Lisätietoja:

TietoEnator Oyj:
Veli-Matti Nurminen, Vice President, Digital Service Design, TietoEnator Digital Innovations
Michael Wittwer, Vice President, Business Development, TietoEnator Digital Innovations
Michael Graben, Vice President, Key Competence Centers, TietoEnator Digital Innovations

Microsoft Oy:
Rickard Andersson, Waggener Edstrom Worldwide

TietoEnator on yksi tehokkaan tietoyhteiskunnan pääarkkitehdeistä ja yksi Euroopan suurimmista tietotekniikan palveluyrityksistä. TietoEnator konsultoi, kehittää ja hoitaa asiakkaidensa liiketoiminnan ydinjärjestelmiä verkottuvassa maailmassa. Palvelut perustuvat syvään asiakastoimialojen ja viimeisimmän tietotekniikan osaamiseen. Yhtiöllä on noin 16 000 asiantuntijaa ja toimipaikat lähes 30 maassa.

Sivun alkuun ↑