Microsoftin uudet ohjelmistot mullistavat työnteon

Julkaistu 30.11.2006

Microsoftin uudet Windows- ja Office-ohjelmistot julkistettiin yritysten käyttöön tänään. Ohjelmistojen pilotointiin on osallistunut myös laaja joukko suomalaisyrityksiä.

Microsoft tuo markkinoille kolme uutta ohjelmistoa

Microsoft tuo markkinoille kolme uutta ohjelmistoa: Windows Vista -käyttöjärjestelmän, 2007 Microsoft Office system -toimisto-ohjelmiston ja Exchange Server 2007 -palvelimen. Ohjelmistojen tuotekehityksessä Microsoft on keskittynyt etenkin tietoturvaan sekä tiedon parempaan hakuun ja hyödyntämiseen. Tiedon jakamiseen liittyvien uusien ominaisuuksien tavoitteena on parantaa yhdessä työskentelemistä. Ohjelmistojen käyttöliittymät ovat myös entistä dynaamisemmat ja visuaalisesti näyttävämmät.

"Uudet ohjelmistot auttavat yrityksiä kääntämään informaatiotulvan hyödyksi ja kasvuksi. Näitä ohjelmistoja on testattu enemmän kuin mitään muita ohjelmistoja Microsoftin historiassa. Testivaiheen aikana asiakkaamme latasivat yli viisi miljoonaa beta-versioita", kertoi Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer New Yorkissa torstaina 30.11.2006 pidetyssä julkistustilaisuudessa.

Suomessa Microsoftin uusia ohjelmistoja ovat pilotoineet mm. Metsäliitto, Tekninen korkeakoulu, Helsingin kauppakorkeakoulu, TietoEnator, TeliaSonera ja Turun ammattikorkeakoulu.

"Uudet ohjelmistot tuovat yksinäänkin mullistavia etuja yrityksille ja yhdessä käytettynä ne muuttavat perusteellisesti yrityksen potentiaalin hyödyntää tietoa ja osaamistaan", Microsoft Oy:n toimitusjohtaja Martti Mehtälä painottaa.

Uudet Office- ja Windows-versiot ovat yritysten saatavilla tänään. Exchange Server 2007 julkistetaan yrityskäyttöön joulukuun toisella viikolla. Windows Vista ja Office 2007 -kuluttajaversiot tulevat kauppoihin tammikuun lopussa.

Ohjelmistot vastaavat arjen tarpeisiin

Microsoftin ohjenuorana uusien ohjelmistojen kehittämisessä on ollut usko siihen, että ihmiset ovat avain menestykselliseen liiketoimintaan ja siksi ohjelmistojakin tulee kehittää vastaamaan arjen tarvetta. Windows Vistan, 2007 Office systemin ja Exchange Server 2007 suunnittelussa on myös huomioitu ympäristön jatkuva muutos.

"Ihmiset tekevät yhä enemmän työtä ryhmissä, joiden jäsenet sijaitsevat toisistaan etäällä. Windows Vistan ja 2007 Office systemin tiedonjakoon kehitetyt uudet työkalut tehostavat työryhmien toimintaa. Niiden avulla on myös entistä helpompi tunnistaa muiden tavoitettavuus", Mehtälä kertoo.

"Tiedon pitää olla jokaisen löydettävissä ja hyödynnettävissä. Tiedonhaun täytyy olla tehokasta ja monipuolista. Vistan ja Officen haut esimerkiksi luotaavat automaattisesti läpi kaikki tietokoneella olevat tiedostot olivatpa ne sitten word-dokumentteja, sähköposteja tai musiikkitiedostoja", Mehtälä jatkaa.

Windows Vistassa ja 2007 Office system -toimisto-ohjelmistossa on myös uudella visuaalisuudella osuutensa työnteon tehostamisessa. Valmiit mallit taulukoille, esityksille ja dokumenteille mahdollistavat entistä näyttävämmät lopputulokset. Alasvetovalikot korvaava valintanauha puolestaan säästää hiiren klikkauksia jopa 60 prosenttia.

Tietoturvan suhteen on niin ikään otettu merkittäviä edistysaskeleita. Dokumenttien omistaja voi hallita tiedon jakamiseen ja muokkaamiseen liittyviä oikeuksia. Esimerkiksi sähköpostin asetukset voi määritellä sellaisiksi, ettei viestiä voi muokata tai lähettää eteenpäin. Kannettavien tietokoneiden turvaksi on kehitetty Windows Vista BitLocker, joka estää tietokoneella olevan tiedon luvattoman käytön.

Uusien Microsoft-ohjelmistojen tuotekehityksen painopisteet:

  • Yhdessä tekeminen on virtaviivaisempaa

  • Tiedon haku ja hyödyntäminen helppoa

  • Auttaa käsittelemään ja suojaamaan tietoa

  • Alentaa IT-kuluja ja lisää käytön turvallisuutta

Sivun alkuun ↑