Uusi Microsoft Dynamics CRM -ratkaisu julkistettiin

Julkaistu 7.12.2005

Microsoft on julkistanut Microsoft Dynamics CRM 3.0 -ohjelmiston eri kokoisten yritysten asiakkuudenhallintaan. Uutuuden merkittävimpiä kilpailuetuja ovat Microsoft Outlookin tuttu käyttöliittymä sekä ohjelmiston laaja muokattavuus yritysten omiin tarpeisiin.

Microsoft on kehittänyt uuden version vastaamaan yritysten asiakkuuksien hallinnan kolmeen keskeisimpään vaatimukseen. Microsoftin näkemyksen mukaan asiakashallintaratkaisun menestyksen tai epäonnistumisen ratkaisevat työkalun käyttäjäystävällisyys, soveltuvuus liiketoimintaan sekä kokonaiskustannukset. "Vain CRM-järjestelmä, joka tukee loppukäyttäjien päivittäistä työtä tutussa ympäristössä mahdollistaa ajantasaiset tiedot ja resurssien tehokkaan ohjaamisen. Vaikea ja kallis CRM on tullut tiensä päähän", toteaa Suomen Microsoftin tuotepäällikkö Jani Liukkonen.

Microsoft Dynamics CRM 3.0 on saatavilla suurten yritysten tarpeisiin Professional Edition -versiona sekä pienille yrityksille suunnattuna Small Business Edition -versiona. Ratkaisu on nyt saatavilla englanninkielisenä. Suomenkielinen versio tulee markkinoille vuoden vaihteen jälkeen.

"Suomenkielisyys on tärkeä pienissä yrityksissä ja julkisella sektorilla", Jani Liukkonen täsmentää.

Aiempaan Microsoft CRM -versioon nähden 3.0 -versio sisältää täysin uuden markkinointimoduulin, asiakaspalvelun aikataulutuksen sekä entistä laajemman integraation Microsoft Outlook ja Microsoft Excel -sovelluksiin.

Microsoftin asiakkuudenhallintaratkaisun suomalaisia asiakkaita ovat muun muassa Fortumin ja Pohjolan Voiman omistama Enprima, Wihuri-konserniin kuuluva Metro-tukku, Georgia-Pacific ja Yomi. Uuden version hyödyntäminen kiinnostaa suomalaisia suuryrityksiä. Muun muassa Eläke-Fennia, Fortum ja Helsingin kauppakamari ovat jo aloittaneet uuden version käyttöönottoprojektit.

Suomessa Microsoft Dynamics CRM 3.0 ratkaisua toimittavat Avanade, Economa, Gui Systems, Mepco, Quartal, SysOpen Digia ja WM-Data.

Sivun alkuun ↑