PowerKissin Maija Itkonen Vuoden Innovaatiojohtajaksi

Julkaistu 23.9.2010

Suomen ensimmäiseksi Vuoden Innovaatiojohtajaksi on valittu Maija Itkonen (33). Itkoselle myönnettiin titteli Microsoftin ja Innovaatiojohtamisen koulutusohjelma IMO:n yhteistyössä järjestämässä Business Summit 2010 -tapahtumassa keskiviikkona Helsingissä.

Itkonen työskentelee toimitusjohtajana huonekaluihin integroituja langattomia latauslaitteita kehittävässä PowerKiss Oy:ssä. Hän näkee valintansa hatunnostoksi kaikille start up -yrityksille.

"Olen erityisen iloinen valinnasta, koska siinä huomioitiin innovatiivisuuden monet kasvot. Tämä huomionosoitus tunnustaa, että uudet yritykset ovat innovoinnin kantava voimavara. Siksi niitä pitää kannustaa ja tukea."

Itkosen innovaatioteesit liittyvät keskeisesti verkostoitumiseen ja vuorovaikutteisuuteen.

"Loppuun saakka viedyt innovaatiot eivät synny kopissa, vaan yhteistyössä erilaisten ihmisten kanssa. Onneksi Suomessakin vähitellen kasvaa kulttuuri, jossa uskalletaan jakaa ja kehittää omia innovaatioita muiden kanssa."

Valintaraadin vetäjä, Microsoft Oy:n myynti- ja markkinointijohtaja Anthony Gyursanszky kertoo raadin halunneen valinnassaan huomioida perinteisen tuotekehitysnäkökulman lisäksi erittäin vahvasti yleisjohdollisia sekä myynnin ja markkinoinnin näyttöjä.

"Vuoden Innovaatiojohtaja ei ole titteli vaan näkökulma johtamiseen", Gyursanszky alleviivaa.

"Maija Itkosessa yhdistyy riskinottokyky ja luovuus, monialaisuus ja verkostoituminen, yrittäjäasenne ja kirkas visio. Lyhyesti sanottuna hän on erinomainen esimerkki kaikille johtajille uudesta tavasta luoda arvoa asiakkaille, yhteistyökumppaneille ja omalle organisaatiolle", hän jatkaa.

Suomen Vuoden Innovaatiojohtajan valintaraadissa toimivat Gyursanszkyn lisäksi Jimi Solatie , kansainvälinen innovaatiokirjailija, Thomas Edisonin sukulainen Sarah Miller Caldicott , innovaatiotoimittaja Jyrki Alkio , tohtori Jyrki Kontio sekä Microsoftin toimitusjohtaja Ari Rahkonen. Kansainvälistä näkökulmaa raadille antoi yhteistyö yhdysvaltalaisen Edison Awards -valintaprosessin kanssa.

Microsoft ja sen kumppanit käynnistivät Vuoden Innovaatiojohtaja -kunniamaininnan tukeakseen suomalaisen innovaatiokulttuurin kehittymistä.

"Suomalaista innovaatiojohtamista pitää tuoda aktiivisemmin esille. Tätä kautta innovaatiojohtajat saavat enemmän tunnustusta arvokkaalle työlleen ja Suomeen syntyy uusia menestystarinoita", Gyursanszky toteaa.

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Maija Itkonen, PowerKiss Oy, puh. 044 059 3313
Myynti- ja markkinointijohtaja Anthony Gyursanszky, Microsoft Oy, p. 050 592 8556

Sivun alkuun ↑