Windows XP:n tietoturvapäivityksen laaja jakelu alkanut

Julkaistu 13.10.2004

Microsoftin Windows XP -käyttöjärjestelmän suomenkielinen tietoturvapäivitys (SP2) on tullut laajaan jakeluun Automaattisen päivitystoiminnon ja Windows Updaten kautta. Suomenkielistä päivitystä on ladattu rajoitetusta jakelusta huolimatta jo yli 90 000 kappaletta. Kaiken kaikkiaan Microsoftin historian laajin tietoturvapäivitys jaetaan maailmanlaajuisesti jo 2,8 miljoonaan tietokoneeseen päivittäin.

Tietoturvapäivityksen tärkein tavoite on ehkäistä ennalta suurimpia tietoturvauhkia. Päivityspaketti tehostaa mm. Windows XP:n sisäänrakennetun palomuurin toimintaa sekä Internet Explorer, Outlook Express ja Instant Messenger -ohjelmien tietoturvaa.

Tämän lisäksi Service Pack 2 sisältää myös parannuksia erilaisten tietoturva-asetusten hallintaan parantaen työaseman käytettävyyttä. Kotikäyttäjälle kaikki tarpeellinen on kerätty uuteen Tietoturvakeskukseen, ja myös organisaatiokäytössä tietoturvaominaisuuksien hallintaa on tehostettu ja helpotettu.

"Jotta asennus hoituisi mahdollisimman sujuvasti, Microsoft tukee päivityksen asentamista monella tavalla. Microsoftin kotisivuilla on asennukseen liittyvää suomenkielistä tukimateriaalia, johon kannattaa tutustua jo asennusvaiheessa. Myös yleisimmät asennusongelmat ja niiden ratkaisut löytyvät verkosta" sanoo Microsoftin tuote- ja ratkaisupäällikkö Caj Eklund. "Jos asennus kaikesta huolimatta tuottaa ongelmia, voi soittaa Microsoftin veloituksettomaan suomenkieliseen SP2-puhelintukeen", Eklund jatkaa.

Tietoturvapäivityksen voi hankkia kolmella tavalla. Suositeltava päivitystapa on ottaa käyttöön Windows XP:n Automaattiset päivitykset -toiminto, jolloin tietokone lataa tietoturvapäivityksen automaattisesti. Toinen tapa on ladata päivitys Microsoftin Windows Update -sivustolta osoitteesta www.windowsupdate.com. Microsoft rajoittaa verkkopäivitysten jakelua, jotta palvelimien kuormitus pysyisi tasaisena. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että päivitys ei välity kaikille käyttäjille samaan aikaan. Modeemikäyttäjille Microsoft suosittelee päivitys-CD:n tilaamista, sillä päivityksen koko on keskimäärin noin 90 - 100 megatavua.

Linkkejä:
Suomenkielinen SP2-sivusto: http://www.microsoft.com/finland/products/windowsxp/sp2/default.asp
SP2:n veloitukseton suomenkielinen tukipalvelu MA-PE (9-22) LA-SU (9-15) : 020 366 566 (+ppm)
Ohjeet automaattisen päivitystoiminnon käyttöönottoon: http://www.microsoft.com/finland/security/bulletins/update2.asp

Sivun alkuun ↑