Microsoft julkisti Windows 7:n beeta-version kuluttajille

Julkaistu 8.1.2009

CES-messujen avajaispuheenvuorossaan, Microsoftin toimitusjohtaja Steve Ballmer julkisti Windows 7:n beeta-version saatavuuden. Microsoftin seuraavan sukupolven käyttöjärjestelmän beeta-versio on ladattavissa ammattilaisille MSDN-, TechBeta- ja TechNet-palveluiden kautta heti. Kuluttajien saataville ohjelmisto tulee ylihuomenna (tammikuun 9. Yhdysvaltain aikaa), osoitteeseen www.microsoft.com/windows7. Uusi käyttöjärjestelmä tekee PC:n käyttämisestä nopeampaa ja helpompaa, mm. pienentämällä tietokoneen käynnistämiseen ja sulkemiseen tarvittavaa aikaa. Sen avulla on myös helpompaa hallita kodin useita tietokoneita tai kotipalvelimia. Windows 7:n parannellut mediaominaisuudet laajentavat tietokoneen viihdekäyttöä.

Ballmer julkisti myös Windows Live -ohjelmistojen ja palveluiden maailmanlaajuisen saatavuuden. Uudet Windows Live -palvelut tulevat suomalaisten kuluttajien ladattaviksi tammikuun 21. päivän jälkeen. Kokonaisuuteen kuuluvat mm. Windows Live Messenger, Windows Live Spaces, sekä Windows Live valokuvavalikoima -ohjelmat. Microsoft kertoi myös että se on solminut uusia Windows Live -kumppanuuksia. Jatkossa Windows Live -käyttäjät voivat esimerkiksi helposti lisätä Facebook-kontaktilistan samaan näkymään. Yhdessä tällä hetkellä beeta-testausvaiheessa olevan Internet Explorer 8 -selaimen kanssa, Microsoft lupaa Windows Live -palveluilla tekevänsä netin käytöstä nopeampaa ja helpompaa. Windows Live on saatavilla heti osoitteesta www.download.live.com.

Jo yli 28 miljoonaa Xbox 360 -konsolia myyty

Keynote-puheenvuoron Ballmerin kanssa jakanut Microsoftin viihdeyksikön johtaja Robbie Bach kertoi, että Microsoft pystyy tuottamaan viihdettä lähes mille tahansa näytölle, puhelimeen, tietokoneelle ja televisioon. Microsoftin Xbox 360 -pelikonsolia on myyty maailmanlaajuisesti yli 28 miljoonaa kappaletta ja Xbox LIVE -yhteisössä on jo yli 17 miljoonaa aktiivista jäsentä. Bach kertoi myös Xbox 360:n uusista nettitelevisiosovelluksista ja -kumppanuuksista (saatavilla Yhdysvalloissa). Bach näkee Xboxin markkinoiden johtavana viihdelaitteena, jolla on valtava potentiaali televisiosentrisen viihteen porttina ja monipuolistajana. "Olemme vasta raapaisseet Xboxin mahdollisuuksien pintaa," Bach sanoi.

Xbox-yhteisön luovuudesta Bach nosti esimerkiksi keväällä julkaistavan yhteisöpelin (Xbox Live Community Games) Kodu :n, jonka avulla kaikenikäiset lapset voivat suunnitella oman pelinsä jaettavaksi kavereiden kesken.

Lisätietoja

Alkuperäinen englanninkielinen tiedote, sekä videotallenteet keynote-puheenvuorosta ladattavissa osoitteesta: www.microsoft.com/ces

Viestintäpäällikkö Liisa Kivelä, p. 0400 308 484

Windows 7 ja Windows Live:

Sampo Lehtiniemi, p. 050 527 7384
Jukka Veräväinen, p. 050 364 8312

Xbox:

Jari Keskitalo, p. 050 431 7015

Sivun alkuun ↑