Uudistuneet Windows Live -palvelut helpottavat jo joka toisen suomalaisen digitaalista elämää

Julkaistu 8.3.2011

Internet on suomalaisille tärkeämpi kuin koskaan aiemmin: TNS Gallupin tutkimustulosten mukaan jopa 78 % suomalaisista käyttää nettiä päivittäin. Suomen 3,7 miljoonasta internetin viikkokäyttäjästä jopa yli puolet (2,5 miljoonaa) käyttää myös Windows Live -palveluita viikoittain. Windows Live -palveluita käyttäville suomalaisille on nyt tarjolla paljon uusia ja maksuttomia ominaisuuksia digitaalisen elämän hallintaan, sähköpostien lähettämisestä pikaviesteihin ja valokuvien jakamiseen verkossa.

TNS Gallupin vuonna 2010 teettämän Digital Life -kyselytutkimuksen mukaan internet on ylittänyt suosiossa jo television: jopa 78 % suomalaisista käyttää nettiä päivittäin, kun taas televisiota katsoo joka päivä 66 %. "Vaikka erityisesti sosiaaliset yhteisöpalvelut ovat netissä nyt nosteessa, tutkimuksen perusteella sähköposti pitää yhä pintansa suosituimpana nettipalveluna: internetin käyttäjistä 98 % kertoo käyttävänsä sähköpostia, kun taas 71 % liikkuu sosiaalisessa mediassa", TNS Gallup Digitalin tutkimuspäällikkö Reeta Sutinen toteaa.

Microsoftin uudistuneet Hotmail, Messenger ja muut Windows Live -ohjelmat varmistavat, että miljoonat suomalaiset viihtyvät sähköpostin ja muiden internet-palveluiden parissa myös jatkossa. Tällä hetkellä Microsoftin suosituimmat Windows Live -verkkopalvelut ovat Hotmail, Messenger ja SkyDrive-verkkotallennustila. Hotmail on myös Suomen suosituin sähköpostipalvelu - jopa 60 prosenttia suomalaisista sähköpostin käyttäjistä viestii juuri Hotmailin avulla. Messengerillä on Suomessa noin miljoona aktiivista käyttäjää.

Windows Live avaa ikkunan sosiaaliseen maailmaan - tietokoneessa, netissä ja matkapuhelimessa

Suomen Microsoftin Online-kuluttajapalveluista vastaavan johtajan, Jani Savolaisen mukaan sähköposti on käyttäjille edelleen paitsi yhteydenpitoväline, myös tärkeä osa verkkoidentiteettiä. "Myös uudistunut Hotmail on aiempaa yksilöidympi ja paikallisempi. Suuren verkkotallennustilan ja tiedostokoon ansiosta sen avulla on helppoa jakaa tiedostoja, ja uusilla kotimaisilla hotmail.fi-päätteisillä osoitteilla autamme suomalaisia saamaan juuri haluamansa henkilökohtaisen sähköpostiosoitteen", Savolainen kuvailee Hotmailia.

Ihmiset jakavat yhä enemmän erilaista sisältöä useissa eri yhteisöpalveluissa. Palveluiden suuri määrä asettaa haasteita pysyä yhteydessä juuri tärkeimpien ja toivotuimpien kontaktien kanssa. Uudistunut Messenger mahdollistaa entistä monipuolisemman ja tiiviimmän yhteydenpidon läheisten kanssa eri yhteisöpalveluiden välityksellä.

"Uudistuneen Messengerin avulla haluamme helpottaa ihmisten yhteydenpitoa yhteisö- ja jakamispalveluissa. Uusi versio tarjoaa käyttäjille sosiaalisen median työpöydän ja kokoaa yhteen tärkeimmät tapahtumat käyttäjän valitsemista palveluista. Nyt kommunikointi Messenger-, Facebook-, IRC- tai LinkedIn-kontaktien kanssa on entistä helpompaa. Uudistuksen parasta antia on tiedon keskittäminen yhteen paikkaan: Messengerin sosiaalinen työpöytä auttaa hallitsemaan informaatiovyöryä nostamalla tärkeimpien ystävien päivitykset automaattisesti kärkeen", Savolainen kertoo.

Hotmailin uudet ominaisuudet

Jaa helposti valokuvat ja suuret liitetiedostot. Sinun ei enää tarvitse huolehtia sähköpostin liitteiden tilarajoituksista. Uuden Hotmailin avulla voit lähettää jopa 10 Gt:n kokoisen sähköpostiviestin SkyDrive-verkkotallennustilan kautta. SkyDriven avulla voit lähettää jopa 200 kuvaa kerralla tukkimatta vastaanottajien postilaatikoita.
Hallitse eri sähköpostitilejäsi yhdestä paikasta. Hotmaililla vastaanotat sähköpostia myös Yahoo®Mail- ja GmailTM-tileiltä.
Muokkaa Microsoft Office -tiedostoja suoraan Hotmailissa. Lähetä asiakirjat ystäville ja työkumppaneille, jolloin myös he voivat tarkastella ja muokata niitä samanaikaisesti verkossa.
Erotu suurista massoista suomalaisella hotmail.fi tai live.fi-päätteisellä osoitteella. Uudet .fi-osoitteet avaavat suomalaisten käyttöön käyttäjätunnuksia, jotka .com-päätteisinä ovat jo varattuja. Näin yhä useampi suomalainen saa juuri haluamansa sähköpostiosoitteen. Uuden matti.meikalainen@hotmail.fi tai maija.meikalainen@live.fi-tunnuksen voit rekisteröidä helposti osoitteessa http://mail.live.com.

Messengerin keskeisimmät uudistukset

Seuraa vain tärkeimpien kontaktiesi kuulumisia. Näkymä sosiaalisen median päivityksiin on suunniteltu siten, että voit valita painotetun näkyvyyden juuri suosikkikavereidesi ja muiden lähimmäisten kuulumisille.
Luo kaksisuuntaiset päivitykset eri yhteisöpalveluihin. Messengeriä päivittämällä voit synkronoida päivitykset automaattisesti suoraan Facebook-, IRC-, ja LinkedIn-yhteisöpalveluihin sekä päinvastoin.
Käytä Messengeriä suosituimmissa älypuhelimissa. Messengerin voit nyt saada myös Windows® Phoneen, iPhoneen ja muihin yleisimpiin älypuhelimiin.

Windows Live tarjoaa käyttöösi useita maksuttomia ohjelmia

SkyDrive - käytössäsi 25Gt ilmaista verkkotallennustilaa. SkyDriveen voit tallentaa 25 gigatavun verran tiedostoja ja jakaa niitä ystäviesi kanssa. Tiedostot voi suojata salasanalla, joten voit itse määrittää, ketkä saavat käyttää sisältöä.
Perheturva auttaa vanhempia suojelemaan lapsiaan internetissä ja rajoittamaan esimerkiksi pelaamista.
Valokuvavalikoima auttaa muokkaamaan, arkistoimaan ja jakamaan valokuvia.
Elokuvatyökalu on tarkoitettu kuvien ja videoiden editointiin. Voit lähettää videoita ohjelmasta suoraan nettipalveluihin, kuten YouTubeen.

Maksuttomat Windows Live -ohjelmat ovat ladattavissa osoitteessa http://explore.live.com.

Opastavat videot uusista tuotteista löytyvät osoitteesta http://www.microsoft.fi/windowslive.

Press-sivusto: http://events.fi.msn.com/hotmail-extra/.

TNS Gallupin 1.6.2010-31.7.2010 toteuttamaan Digital Life -kyselytutkimukseen vastasi yhteensä 1004 miestä ja naista alueellisen väestörakenteen mukaan.

Lisätietoja:

Jani Savolainen, johtaja, Online-kuluttajapalvelut, p. 050 330 6509

Sivun alkuun ↑