Windows Server 2008 on vuoden ohjelmistotuote

Julkaistu 27.11.2008

Virtualisointiteknologia ja tietoturva toivat MikroPC-lehden Vuoden Tuote -arvonimen.

MikroPC-lehti on tänään ilmestyneessä numerossaan julkistanut Vuoden Tuotteet 2008. Neljässä eri kategoriassa valitut Vuoden Tuotteet edustavat parhaiten onnistuneita tietotekniikan sovellutuksia.

Vuoden ohjelmistotuotteeksi MikroPC:n toimitus valitsi Microsoft Windows Server 2008 -palvelinohjelmiston. Perusteluissaan toimitus kiittää mm. ohjelmiston sisäänrakennettua virtualisointiteknologiaa ja tietoturvaa.

"Olemme erittäin otettuja Windows Server -ohjelmistolle annetusta tunnustuksesta ja viemme terveiset eteenpäin organisaatiossamme", kertoo tuotepäällikkö Riku Reimaa Microsoft Oy:stä. "Windows Server 2008 -tuoteperhe on saanut paljon arvostusta myös kansainväliseltä lehdistöltä. Tämän kotimaisen kunnian arvostamme toki korkeimmalle."

MikroPC:n toimitus perusteli valintaansa seuraavasti:

"Microsoft on onnistunut tekemään Windows Server 2008:sta tehokkaan ja joustavan palvelinkäyttöjärjestelmän, joka venyy monipuolisilla paketoinneilla niin pienten kuin suurten organisaatioiden tarpeisiin. Windows Server 2008 tuo tietohallinnolle helpotusta monissa tehtävissä. Esimerkiksi korkean käytettävyyden palvelut saa käyttöön aiempaa vaivattomammin.

Vihreän tietojenkäsittelyn Windows Server 2008 tuo kaikkien ulottuville tarjoamalla kustannustehokkaasti virtualisoinnin suoraan käyttöjärjestelmän osana Hyper-V-tekniikalla. Kehittyneet Terminal Server -etäkäyttöratkaisut auttavat tehokkaasti jalkauttamaan liiketoimintasovellukset liikkuville työntekijöille. Käyttäjälle pystytään toimittamaan joustavasti koko työpöydän sijasta yksittäinen haluttu sovellus.

Yhdessä Vistan kanssa Windows Server 2008 nopeuttaa tietoliikennettä optimoimalla kaistaa siirrettävän datan mukaan. Windows Server 2008 kohentaa tietoturvaa edistyneillä verkonsuojaustekniikoilla ja käyttäjätunnistuksella. Asennusvaiheessa voidaan valita myös vain minimaaliset peruspalvelinroolit Server Core -asennuksena, jolloin myös hyökkäyspinta on minimoitu riisumalla pois kaikki turha. "

Windos Server 2008 -tuoteperheeseen on vastikään julkistettu uusia tuotteita. Microsoftin uudet Windows Small Business Server 2008 (SBS 2008) ja Windows Essential Business Server 2008 (EBS 2008) tuovat Microsoftin suuryritysluokan palvelintekniikat pienten ja keskisuurten yritysten ulottuville tehokkaasti hyödynnettävässä muodossa.

Tuotetiedot

Microsoft Windows Server 2008 on Microsoftin kehittynein palvelinkäyttöjärjestelmä, joka on suunniteltu seuraavan sukupolven tietoverkoille, sovelluksille ja web-palveluille. Windows Server 2008:n avulla voidaan kehittää, tuottaa ja hallita rikasta käyttäjäkokemusta ja ohjelmistoja, tarjota erittäin turvallinen verkkoinfrastruktuuri ja lisätä teknologian tuottavuutta ja arvoa organisaatiossa.

Lisätietoja

www.microsoft.fi/windowsserver2008
www.microsoft.fi/2008
www.microsoft.fi/dynaaminenit

Riku Reimaa, tuote- ja ratkaisupäällikkö, Microsoft Oy, puh. 050 431 7009

Sivun alkuun ↑