Xbox rikkoo ennätyksiä

Julkaistu 21.1.2005

Xbox Live on tehnyt historiaa. Kuuma joulumyynti on vauhdittanut Xbox Live -pelipalvelun kasvua ennen näkemättömälle tasolle. Live-käyttäjiä on uusimpien tilastojen mukaan peräti 1,4 miljoonaa maailmanlaajuisesti. Tämä huipentaa Xboxin erinomaisesti onnistuneen viime vuoden. Xbox onnistui ainoana konsolina kasvattamaan markkinaosuuttaan vuonna 2004. Yhtäjaksoista markkinaosuuden kasvatusta on takana jo 14 kuukautta.

"Kuluttajat ovat todella kiinnostuneita online-pelaamisesta pyrkiessään etsimään elämää suurempia digitaalisia kokemuksia", johtaja Robbie Back Microsoftin Home and Entertainment divisioonasta kertoo.

Xbox Liven suosio vahvistaa Xboxin markkina-asemaa entisestään. Chart Trackin ja Gfk:n tilastot osoittavan Xboxin onnistuneen mm:

  • Kasvattamaan markkinaosuuttaan yhtäjaksoisesti 14 kuukauden ajan

  • Kasvattamaan markkinaosuuttaan ainoana konsolina vuoden 2004 aikana - samalla kun kokonaismarkkinat laskivat edellisvuodesta

  • Saavuttamaan vuonna 2004 häikäisevän 24 prosentin markkinaosuuden - kasvua edellisvuoteen oli 6 prosenttiyksikköä 

Markkinoilla on tätä nykyä jo yli 200 Xbox Live -peliä. Suosituin peli on eittämättä Halo 2, jota on myyty yli 6,4 miljoonaa kappaletta ympäri maailman. Koko Halo perhe, joka sisältää myös aiemmin pc:lle ja Xboxille julkaistun Halo: Combat Evolved -pelin on myynyt kolmessa vuodessa 12,8 miljoonaa kappaletta.

Xbox Live on myös rikkonut ennätyksiä. Halo 2 -peliä on pelattu Xbox Livessä jo 91 miljoonaa tuntia pelin julkistuksen jälkeen - enemmän kuin mitään muuta peliä koko Live-palvelun kaksivuotisen historian aikana. Hämmästyttävän Live-suosion saanutta Halo 2 -peliä on pelattu Xbox Livessä jo 61 miljoonaa kertaa. Keskimääräinen pelikerta on kestänyt lähes 92 minuuttia - suunnilleen yhden toimintaelokuvan verran.

Xbox Live saa kevään 2005 aikana useita uusia pelejä. Odotetuimpien joukossa ovat mm. Microsoft Game Studiosin Forza Motorsport, LucasArtsin Star Wars Republic Commando, Vicarious Visionsin Doom 3 ja Raren Concer: Live and Reloaded.

Eurooppalaiset Live-pelaajat pääsevät kevään aikana nauttimaan myös Xbox Live Arcade -peleistä. Uusvanhoista retropeleistä, joita voi pelata Xbox-konsolilla Live-palvelun kautta. Pelien joukossa ovat mm. klassiset Ms. Pac-Man ja Dig Dug -pelit sekä aivan uusia pelejä kuten Bejeweled ja Alien Sky.

Sivun alkuun ↑