Xbox 360:n julkaisupelit esittelyssä

Julkaistu 10.10.2005

Microsoft julkisti X05-messujen yhteydessä Xbox 360 -pelikonsolille lanseerauksen aikaan tulevat pelit. Joulun kuumimpiin peliuutuuksiin lukeutuvat mm. Kameo, Perfect Dark Zero sekä PGR3. Xbox 360-konsoli tulee markkinoille Pohjois-Amerikassa 22.11., Euroopassa 2.12. ja Japanissa 10.12. 2005.

X05-messuilla järjestetyssä lehdistötilaisuudessa Xboxin johtajat Robbie Bach, J. Allard, Peter Moore ja Chris Lewis kertoivat yhdessä Electronic Artsin, Epicin ja id Softwaren kanssa uusista peleistä.

"Alan suurimmat ja parhaimmat toimijat ovat sitoutuneita Xbox 360:n menestykseen. Kun katson, mitä pelejä olemme tänään julkistaneet, olen hyvin innostunut. Tarjolla on sekä yksinoikeudella Xbox 360:lle tehtyjä pelejä että entuudestaan suosittujen pelisarjojen uusimpia osia. Xbox 360 tulee määrittämään pelaamisen ja viihteen uudelleen. Pelaamisen teräväpiirtoaika alkaa tänään", Xboxin markkinointijohtaja Peter Moore sanoi.

X05-messuilla esiteltyihin Xbox 360-peleihin lukeutuvat muun muassa seuraavat uutudet:

 • Kameo: Elements of PowerTM (MGS-Rare Ltd.) : Arvostetun pelikehittäjän Raren uusi peli Kameo: Elements of Power on vain Xbox 360:lle tehty mystinen toimintaseikkailu. Pelaaja voi Kameona muuttua ainutlaatuisiksi, voimakkaiksi sotureiksi ja taistella pahaa vastaan. Virheetön grafiikka ja innovatiivinen pelimekaniikka tekevät Kameosta todellisen seuraavan pelisukupolven edelläkävijän. Kameossa Rare sekoittaa monia pelilajeja kuten arvoituksenratkaisua, taistelua ja valtavia ympäristöjä.

 • Perfect Dark Zero (MGS-Rare Ltd.) : Raren palkittu Perfect Dark -pelisarja saa jatkoa tästä upeasta, yksinoikeudella Xbox 360:lle tehdystä pelistä. Maailman herruutta tavoittelevat jättiyhtiöt ovat salaisessa sodassa keskenään. Joanna Dark ja hänen isänsä Jack joutuvat mukaan taisteluun maailman tulevaisuudesta. Tavanomainen palkkionmetsästystehtävä paljastaa maailmanlaajuisen salaliiton joka muuttaa Joannan tulevaisuuden - ikuisiksi ajoiksi.

 • Project Gotham Racing® 3 (MGS-Bizarre Creations Ltd.) : Huippusuosittu PGR-pelisarja kaahaa myös Xbox 360 -konsoliin. Uusi peli parantaa entisestään niitä Project Gotham Racingin ominaisuuksia, joita pelaajat ovat oppineet rakastamaan. PGR 3 tuo pelaajan ulottuville teräväpiirtografiikalla kaikkein kuumimmat superautot ja siirtää heidät pelimaailmaan, jossa tyyli hallitsee katuja. Pelaajat määrittelevät itse oman pelityylinsä ja voivat kisata toisiaan vastaan joko verkossa tai samassa huoneessa. 

Muita X05-messuilla esiteltyjä mahtavia pelejä olivat:

 • Crackdown (MGS-Real Time Worlds) : Crackdown vie toimintakaahailun uusiin ulottuvuuksiin. Mukana nyt ensimmäistä kertaa aidosti kolmiulotteiset taustat, kehittynyt yhteispelaaminen ja tapahtumiin reagoiva pelimaailma. Toiminta sijoittuu massiiviseen, tasokkaasti suunniteltuun kaupungin keskustaan. Kaikki strategiat ja taktiikat ovat sallittuja katuja puhdistettaessa. Pelaajat vaeltavat laajassa, virtuaalisessa kaupungissa jossa tarjolla on vapaamuotoista pelaamista, äärimmäistä toimintaa ja ensimmäistä kertaa tässä pelilajissa yhteispelaamista verkossa.

 • Gears of War (MGS-Epic Games Inc.) : Gears of War sekoittaa taktista toimintaa ja eloonjäämiskauhua.  Se on ensimmäinen peli, jonka Epic Games on suunnitellut vain Microsoft Game Studiosille ja Xbox 360:lle. Peli siirtää pelaajan keskelle tiivistunnelmaista tarinaa ihmiskunnan taistelusta planeetan syvyyksistä noussutta Locust Horde -muukalaislaumaa vastaan.

 • Too Human (MGS-Silicon Knights) : Kiitos Xbox 360:n tehon ja pelissä käytetyn Unreal Engine 3:n, pelaajat pääsevät nauttimaan henkeäsalpaavasta, ennennäkemättömästä grafiikasta ja taukoamattomasta toiminnasta niin ampuma- kuin lähitaisteluaseillakin. Taistelut ovat mitoiltaan massiivisia, kun pelaajat niittävät lakoon valtavia määriä vihollisia.

 • Mass Effect (MGS-BioWare Corp.) : Mass Effectin tapahtumat sijoittuvat 200 vuoden päähän tulevaisuuteen. Peli tiputtaa pelaajat keskelle valtavaa galaktista yhteisöä, jota uhkaa legendaarinen, roistoksi kääntynyt agentti. Tässä Biowaren mahtavassa uudessa pelissä pelaajien täytyy johtaa ryhmä vapaustaistelijoita voittoon, kun he taistelevat vihollislaumoja vastaan yrityksessään palauttaa galaksin rauha. Mass Effect on ensimmäinen kolmesta sarjassa pelejä, joita kaikkia yhdistää laaja tarina ja taistelu orgaanisten olentojen ja tekoälyn välillä.

 • FIFA 06 Road to FIFA World Cup (Electronic Arts) : EA juhlii uutta eksklusiivista FIFA-kumppanuuttaan julkaisemalla uuden "FIFA 06: Road to FIFA World Cup" -jalkapallopelin. Pelaaja upotetaan uuden sukupolven jalkapalloilun maailmaan realistisesti hyödyntämällä Xbox 360:n tehoa. Uuden konsolin ansiosta pelaajilla on mahdollisuus kilpailla tähän mennessä kehittyneimmässä virtuaalisessa jalkapallopelissä. Uudistettu pelimoottori antaa erittäin responsiivisen ja syvän kontrollin pelaajiin. Uusi fysiikanmallinnus ja animaatiot tuovat aidommat pelaajien reaktiot jokaiseen taklaukseen, laukaukseen ja syöttöön. Ensimmäistä kertaa koko jalkapallopelin 90-minuutin riemu, ahdinko ja tuska on koettavissa videopelissä. Teräväpiirtoteknologian ansiosta pelaajien yksityiskohdat toistuvat aidon näköisenä ja Xbox 360-konsolin tehokkuus tuo eloon koko 80 000 fanin lauman stadionilla, ympäröiden pelaajan FIFA World Cup jalkapallon kiihkeään tunnelmaan.

 • Saint's Row (THQ Inc.) : 3rd Street Saints -jengiä uhkaavat sekä lahjotut viranomaiset että kilpailevat jengit. Heidän täytyy valloittaa Stilwaterin kaupunki tai kuolla. Peli tarjoaa upeita näkymiä ja liikkumisen vapautta heti alun räjähtävästä taistelusta alkaen. Pelaaja voi tehdä mitä haluaa, milloin haluaa. Päämääränä on kuitenkin kerätä kunniaa ja arvostusta kaduilta. Mitä enemmän pelaajalla on respektiä, sitä enemmän 3rd Street Saintsien johtajat häneen luottavat ja sitä vaarallisempia tehtäviä hänelle tarjotaan.

 • Full Auto (SEGA Corp.) : Full Autossa Stauntonin kaupunkia pitää panttivankinaan salaperäinen ryhmä, joka tunnetaan vain nimellä The Shepherds. Eläkkeelle jääneenä kuskina pelaaja pakotetaan osallistumaan kuolettaviin katukisoihin, joissa osallistumisen hinta on korkeampi kuin kukaan osaa odottaa. Uusi toiminto "unwreck" tekee kisojen uudelleenaloittamisista historiaa: pelaaja voi kelata tapahtumia takaisinpäin tarpeen mukaan. Jos mokaat kurvin, kelaa peli kohtaan ennen kurvia. Jos missaat oikotien, kelaa takaisin ja yritä uudelleen. Saat vastaasi kovaa tulitusta? Yritä uudelleen ja väistä tilanne. Pelin uudelleenpeluuarvon takaa Xbox Live -tuki ja elävät vastustajat.

 • Condemned: Criminal Origins (SEGA Corp.) antaa pelaajalle mahdollisuuden kokea korkeamman tason psykologista jännitystä. Pelaaja käyttää vaistojaan, rikostutkijan välineitään ja aseitaan jahdatessaan sarjamurhaajia ja tuodakseen heidät oikeuden eteen. Pelaaja istutetaan agentti Thomasin, FBI:n sarjamurhaajayksikön etsivän, rooliin. Ajojahti säälimättömien sarjamurhaajien perässä vie rosoisten ja eläväntuntuisten ympäristöjen läpi, jotka ovat täynnä ihmisyyden rajamailla eläviä sosiopaatteja.

X05:ssä julkistettiin myös muutama Xbox 360 -alustalle debytoiva uutuus:

 • Superman Returns: The Videogame (Electronic Arts): Electronic Artsin Orlandossa yhdessä Warner Bros. Interactive Entertainment:in ja DC Comics:in kanssa kehittämä peli sisältää tarinoita vuonna 2006 julkaistavasta elokuvasta, sekä sarjakuvakirjoista yli 60 vuoden ajalta. Superman Returns: The Videogame -peli yhdistelee vankkaa visuaalista luovuutta uuteen teknologiaan tuottaen pelaajalle voimakkaan ja tunteikkaan kokemuksen. Pelaajalla on mahdollisuus kokea oikean lentämisen tunne sekä Teräsmiehen erikoisvoimat pelastaessaan Metropolis-kaupunkia.

 • Call of Duty 2 (Activision Inc.) : Jatko-osa Infinity Wardin Game of the Year 2003 -palkinnon saaneelle Call of Dutylle tarjoaa ylittämättömän, elokuvatasoisen näkemyksen tavallisen rivimiehen kokemuksista keskellä toisen maailmansodan taisteluiden kaaosta. Luvassa on laajempia, intensiivisempiä ja realistisempia taisteluja kuin koskaan aiemmin.

 • Castle Wolfenstein (id Software) : id Softwaren uusin luku legendaarisessa Wolfenstein-sarjassa vie pelaajan syvälle vihollislinjojen taakse sodan repimään Saksaan, missä natsit kokeilevat teknologiaa ja yliluonnollisia voimia kääntääkseen toisen maailmansodan voitokseen. Hyödyntäen uutta tekniikkaa, joka on erityisesti suunnattu uuden sukupolven laitteistolle, uusi Wolfenstein-kokemus vetää pelaajan ainutkertaiseen tiedustelun, toiminnan ja vakoilun maailmaan.

 • Elder Scrolls 4: Oblivion (Bethesda) : Oblivion on seuraavan sukupolven roolipelaamisen kivijalka, joka vie koko pelilajia aimo askelen eteenpäin. Astu sisään yksityiskohtaisimpaan ja elävimpään roolipelimaailmaan mitä koskaan on luotu. Oblivion on uusin peli eeppisessä ja menestyneessä Eldes Scrolls -saagassa ja se käyttää hyväkseen viimeisintä konsolitekniikkaa ja osaamista. Yhdistelmä vapaamuotoista pelaamista sekä ennennäkemättömiä grafiikoita upottaa pelaajan maailmaan, jossa hän voi keskittyä päätehtävään tai tutkia valtavaa pelimaailmaa muita haasteita löytääkseen.

 • Tom Clancy's Splinter Cell 4" (Ubisoft Entertainment): Peli vie pelaajat uudenlaisen pelaamisen pariin, joka lupaa mullistaa Splinter Cell-sarjan. Ubisoft kuljettaa Sam Fisherin tarun aivan uudelle alueelle laajentaen tarinaa ja henkilöhahmon syvyyttä.

 • Quake 4 (Activision, id Software and Raven Software Corp.) on jatkoa palkitulle ja historialliselle Quake II-pelille. Maan selviytymistaistelu järkähtämätöntä vihollista vastaan voidaan voittaa vain muuttumalla itse viholliseksi. Peli rakentuu id Softwaren mullistavaan Doom 3-teknologiaan ja sisältää nopeatempoisen moninpelin, jossa on pyritty luomaan Quake III Arena -pelin nopeus, tuntuma ja tyyli.

 • MotoGP Ultimate Racing Technology (URT) 2006 (THQ) MotoGP URT 2006 vie MotoGP-pelisarjan uudelle sukupolvelle, mutta on samalla ainoa virallinen MotoGP Championship -peli. Sen on tuottanut sama tiiimi, joka oli palkitun MotoGP URT 3-pelin takana ja se on luotu yksinoikeudella Xbox 360-konsolille. MotoGP URT 2006 antaa nopeinta peliä nopeimmalla konsolilla etsiville pelaajille uuden merkityksen sanalle "huippunopeus".

 

Sivun alkuun ↑