Xbox julkistettiin Suomessa!

Julkaistu 2.12.2005

Helsinki, 2.12.2005. Juhlapaikka Helsingin Ruoholahdessa toimi päämajana, kun suomalaiset pelifanit, media ja julkisuuden henkilöt vastaanottivat uuden sukupolven pelikonsolin viime yönä.

Heikki Paasonen ja Lauri Nurkse Xbox 360:n julkistustilaisuudessa
Kuva: Mika Sirén

Microsoftin uusi pelikonsoli Xbox 360 tuli myyntiin kello 0.01 tänään, osana historiallista maailmanlaajuista julkaisuohjelmaa. Tuhannet pelaajat olivat odottaneet julkaisupäivää viikkoja, jopa kuukausia päästäkseen kokemaan uuden sukupolven pelit osana digitaalista elämäntapaa.

Monet kotimaiset viihdemaailman tähdet olivat mukana vastaanottamassa uutta pelikonsolia Microsoftin järjestämässä julkaisutapahtumassa. Muun muassa Lauri Nurkse sekä Heikki Paasonen ottivat toisistaan mittaa uusien Xbox 360-pelien parissa.

"Tämä grafiikka lyö suoraan sanottuna ällikällä, pelit ovat niin aidon näköisiä. Veikkaanpa että oma viihdekeskukseni kotona kokee piakkoin pienen muodonmuutoksen!", Nurkse kertoi. Heikki Paasonen taasen oli otettu uuden konsolin suorituskyvystä: "Jo ensimmäisen Xbox-konsolin kanssa oli hauskaa, mutta tästä huomaa heti että tämä on tehokkaampi kone. Todella reipasta meininkiä!", iloitsi Paasonen.

Innokkaimmat Xbox 360 -fanit kokoontuivat Helsingin Kampissa olevan pelikaupan edustalle odottamaan keskiyöllä starttaavaa konsolimyyntiä. Odottajista kertyi kymmenien metrien pituinen jono. Ensimmäisenä Suomessa Xbox 360-konsolin osti itselleen Samu Siltanen Espoosta, tasan minuutin yli puolenyön. Samu sai tuntien odotuksestaan palkkioksi kullatun etupaneelin upouuteen pelikonsoliinsa.

Juhlissa myös Ville Pusa ehti pelaamisen lomassa kommentoimaan uuden Xbox 360:n ominaisuuksia. "Olen täysin 'Blown Away'. Kehitystä on todella tapahtunut, nyt tuntuu ensi kertaa siltä, että pelihalli on kokonaan kotona.", hehkutti Pusa.

Uusi konsoli löytää tiensä pelaajien kotiin jo tänään ja sitä on ennakkotilattu runsaasti. Jari Keskitalo , Microsoftin HED-yksikön johtaja kommentoi juhlissa tuoreeltaan julkaisua. "Tämä on ollut ihmeellinen ilta, enkä olisi voinut toivoa parempaa starttia Xbox 360:lle. Olen erittäin iloinen siitä, miten Xbox 360 on vastaanotettu fanien keskuudessa. Uusi konsoli on varmasti tämän joulun superhitti ja uskomme nosteen jatkuvan pitkälle ensi vuoteen", Keskitalo kertoi.

Maailman tehokkain teräväpiirtoa tukeva pelikonsoli ja viihdekeskus, Xbox 360, tarjoaa tämän hetken parhaat pelit ja pääsyn uuden sukupolven Xbox Live-pelipalveluun. Kodin digitaalisena mediakeskuksena sen ominaisuuksiin kuuluu liitettävyys digitaalikameroihin, kannettaviin musiikkisoittimiin ja Windows XP-pohjaisiin tietokoneisiin, ja se tarjoaa näin myös viihdekeskuksen toiminnot.


Xbox ja Xbox 360

Sivun alkuun ↑