Xbox-konsolin verkkojohdon vaihtaminen

Julkaistu 17.2.2005

Microsoft vaihtaa ennen 13. tammikuuta 2004 valmistettujen Xbox-konsolien verkkojohdot vapaaehtoisesti. Tämä on ennaltaehkäisevä toimenpide, jonka Microsoft suorittaa kuluttajien turvallisuuden vuoksi. Kuluttajalle ei aiheudu tästä kustannuksia.

1. Valmistuspäivämäärä ja yksilöllinen sarjanumero löytyvät konsolin pohjasta. Näistä tiedoista selviää, mitkä konsolit tarvitsevat uuden verkkojohdon.
2. Tiedot löydettyäsi mene Internetiin osoitteeseen www.xbox.com. Valitse linkki Power Cord Replacement for Xbox (Xbox-verkkojohdon vaihtaminen).
3. Toimi ohjeiden mukaan ja selvitä, tarvitaanko uutta verkkojohtoa. Jos johto tarvitaan, ohjeista selviää, miten se tilataan.
4. Kuluttajat, joilla ei ole Internet-yhteyttä, voivat soittaa numeroon 0800-95005.

REDMOND, Washington (17.2.2005) - Microsoft tiedotti tänään korvaavansa maailmanlaajuisesti vapaaehtoisena varotoimena sekä kuluttajaturvallisuuden varmistamiseksi 14,1 miljoonan Xbox-konsolin virtajohdot uusilla johdoilla.
 Korvaavat virtajohdot on suunniteltu suojaamaan kuluttajia ja heidän Xbox-konsolinsa harvinaisilta komponenteissa esiintyviltä sähkövioilta, jotka saattavat aiheuttaa palovaaran.  Näitä komponenttivikoja on esiintynyt alle yhdessä konsolissa 10.000:sta, ja lähes kaikissa tapauksissa näiden vikojen aiheuttama vahinko on tapahtunut itse konsolissa tai rajoittunut konsolin takana olevan virtajohdon päähän.
 Maailmanlaajuisesti kuitenkin kolmessakymmenessä konsolissa näiden vikojen on ilmoitettu aiheuttaneen vähäisiä henkilö- tai esinevahinkoja.  Seitsemässä tapauksessa asiakkaat ilmoittivat saaneensa vähäisen palovamman käteensä.  Kahdessakymmenessäkolmessa tapauksessa asiakkaat ilmoittivat savuvahingoista tai vähäisestä mattoon tai viihdekeskukseen kohdistuneesta vahingosta.
 Manner-Eurooppaa lukuun ottamatta kaikki ennen 23 lokakuuta 2003 valmistettujen Xbox-konsoleiden virtajohdot tulee vaihtaa.  Manner-Euroopassa ennen 13 tammikuuta 2004 valmistettujen konsolien virtajohdot on vaihdettava.
 "Tämä on ennaltaehkäisevä toimi, jonka päätimme tehdä näiden tapauksien harvinaisuudesta huolimatta," sanoi Robbie Bach, Microsoft Home & Entertainment Divisionin varatoimitusjohtaja.  "Pahoittelemme aiheutuvaa vaivaa, mutta katsomme, että on vastuuntuntoista tarjota kuluttajille mahdollisuus vaihtaa johto ilmaiseksi."
Tilatakseen uuden johdon kuluttajien tulee käydä osoitteessa www.xbox.com ja napsauttaa  linkkiä "Power Cord Replacement for Xbox".  Uudet johdot saapuvat 2-4 viikon kuluttua tilauksen tekemisestä.  Odottaessaan uuden johdon saapumista kuluttajien tulisi sammuttaa Xbox-konsolinsa aina, kun se ei ole käytössä.
Asiakkaiden, joilla ei ole internet-yhteyttä, tulisi ottaa yhteys Microsoftiin soittamalla  maksuttomaan suomenkieliseen puhelinnumeroon 0800-95005. Palvelunumero on avoinna arkisin virka-aikana. Lisäksi kansainvälinen palvelunumeromme 0800-112951 on käytössä 24/7 englannin- ja ruotsinkielellä.

Kaikki korvaavat johdot, jotka Microsoft toimittaa ohjelmaan osallistujille, eivät näytä samanlaisilta.  Toimitettavan johdon tyyppi määräytyy konsolin valmistuspäivämäärän ja sen käyttömaan mukaan.

Sivun alkuun ↑