Fejlfinding: Mus

Fejlfinding af problemer med trådløse enheder og Bluetooth®-enheder

Kontrollere og nulstille strømmen

Kontrollér batterierne (genopladelige)

Prøv at skifte enhed. Det kan tage en time eller mere at oplade enheden helt. Læs dokumentationen til enheden.

Bemærk!

• Softwaren kan komme med advarsler om lavt batteriniveau. Det er dog ikke sikkert, at batteristatus er præcis, hvis der er problemer med den trådløse forbindelse. Hvis du stadig modtager advarsler, efter at du har udskiftet batterierne, skal du fortsætte med andre løsninger i denne artikel.
  • Det kan også være nødvendigt at udskifte visse genopladelige batterier. Du kan få oplysninger om batterier i dokumentationen til enheden.

Kontrollér batterierne (ikke-genopladelige)

1. Kontrollér, at du har sat den rigtige type batterier i enheden. Du kan få oplysninger om batterier i dokumentationen til enheden.
  2. Udskift alle batterier med nye batterier.

Bemærk!

Softwaren kan komme med advarsler om lavt batteriniveau. Det er dog ikke sikkert, at batteristatus er præcis, hvis der er problemer med den trådløse forbindelse. Hvis du stadig modtager advarsler, efter at du har udskiftet batterierne, skal du fortsætte med andre løsninger i denne artikel.

Nulstille strømmen til enheden

1. Hvis enheden har en tænd/sluk-kontakt, skal du slukke enheden.
  2. Hvis enheden har flytbare batterier, skal du tage batterierne ud og sætte dem i igen. Kontrollér, at de er sat korrekt i.
  3. Hvis enheden har en tænd/sluk-kontakt, skal du tænde for enheden.

Kontrollere efter softwareopdateringer

Kontrollere efter Windows-opdateringer

1. Klik på Start, klik på Alle programmer, og klik derefter på Windows Update.
  2. Hent og installer alle vigtige opdateringer og brugerdefinerede opdateringer, specielt i forbindelse med hardware.

Kontrollér USB-forbindelsen mellem computere og transceiveren

Frakobl transceiveren, og tilslut den igen.

1. Frakobl den trådløse transceiver, og tilslut den derefter igen.
  2. Hvis den trådløse transceiver er sluttet til en USB-hub, skal du frakoble hubben og derefter tilslutte den igen.

Slut den trådløse transceiver til en anden port på samme computer.

• Hvis du har flere USB-porte, skal du slutte den trådløse transceiver til en anden USB-port på samme computer.
  • Hvis den trådløse transceiver er slutte til en USB-hub:
    1. Slut hubben til en anden USB-port på samme computer.
    2. Kontrollér, at du bruger en strømdrevet hub, der er velegnet til kraftige USB-enheder.
    3. Prøv at slutte den trådløse transceiver direkte til en USB-port computeren.

Opdatere den trådløse forbindelse

Tilslut alle andre trådløse Microsoft-enheder.

1. Tryk på knappen på den trådløse transceiver.
  2. Tryk på knappen Connect (Tilslut) på undersiden af enheden.

Optimere signalet

Kontrollér den trådløse enheds placering.

Den trådløse transceiver og enhed skal placeres korrekt. Prøv følgende løsninger:

• Placer den trådløse enhed tættere på den trådløse transceiver.
  • Hvis du har en mus og et tastatur, som begge er trådløse, skal du placere dem lige langt væk fra transceiveren.
  • Anbring transceiveren på siden eller på hovedet.

Nogle trådløse og traditionelle objekter kan skabe interferens med din trådløse enhed. For at forhindre transceiverinterferens, skal du undgå at benytte enheden i nærheden af følgende objekter, f.eks.:

• Trådløse netværksenheder
  • Traditionelle telefoner og mobiltelefoner
  • Legetøj med fjernbetjening
  • Mikroovne
  • Kabler, der løber parallelt med kablerne til den trådløse transceiver
  • Metaloverflader, der berører enheden
  • Andre trådløse pegeenheder og transceivere

Konfigurere en Bluetooth-enhed

Du kan bruge følgende oplysninger til fejlfinding af problemer med din trådløse Bluetooth-enhed (tastatur eller mus).

Kontrollere forbindelsen mellem computere og Bluetooth-transceiveren

• Kontrollér, at Bluetooth er aktiveret.
    Hvis du tilslutter enheden vha. en intern Bluetooth-forbindelse, skal du kontrollere, at trådløse forbindelser er aktive. Mange bærbare computere har en knap, en tast eller en tastaturgenvej, der aktiverer trådløse forbindelser.
  • Aktivér Bluetooth på computeren, hvis din mus ikke har sin egen transceiver.
    Hvis din mus ikke har sin egen transceiver, skal din pc, notebook eller bærbare computer har en indbygget transceiver, eller du skal bruge en ekstern transceiver, der ikke er fra Microsoft. Den måde, hvorpå musen tilsluttes computeren via Bluetooth, og den måde Bluetooth aktiveres på, afhænger af, hvordan det er implementeret på computeren. Det kan være nødvendigt at kontakte computerproducenten eller producenten af Bluetooth-transceiveren for at finde ud af, hvordan Bluetooth aktiveres på computeren, og hvordan du tilføjer en enhed.

Opdatere den trådløse forbindelse til din Bluetooth-enhed

• Par Bluetooth-enheden med computeren.
  • Genopret en trådløs forbindelse, hvis computeren ikke registrerer en Bluetooth-aktiveret Microsoft-enhed.

Hvis du forsøger at bruge et Bluetooth-aktiveret trådløst Microsoft-tastatur/mus, og inputenheden ikke fungerer, kan det skyldes, at computeren ikke kan registrere enheden. Løs problemet på en Windows-computer ved at genoprette den trådløse forbindelse til computeren. Du kan finde flere oplysninger i Microsoft Support-artiklen 811798 på http://support.microsoft.com/kb/811798

Løse en forbindelsesfejl, når installationsprogrammet ikke kan oprette forbindelse til en Bluetooth-aktiveret Microsoft-enhed

Hvis installationsprogrammet ikke kan oprette forbindelse til enheden via en Bluetooth-forbindelse under installationen, skal du skifte transceiver for at bruge hardwareadministreret Bluetooth-tilstand.

Du kan finde flere oplysninger i Microsoft Support-artiklen 953694 på http://support.microsoft.com/kb/953694

Oprette en Bluetooth-forbindelse, når enheden ikke svarer

Hvis Bluetooth-forbindelsen ikke kan oprettes, kan det være nødvendigt at fjerne den passive enhed fra systemet, og derefter tilføje den igen.

1. Klik på Start, klik på Kontrolpanel, og dobbeltklik derefter på Bluetooth-enheder.
  2. Hvis den passive Bluetooth-enhed er angivet, skal du markere den og klikke på Fjern.
  3. Klik på Start, Alle programmer, klik på Microsoft Mouse, og klik derefter på Slut mus til Bluetooth.
  4. Følg vejledningen i guiden for at tilslutte enheden.

Hvorfor er der en forsinkelse, før en Bluetooth-mus reagerer, efter at den er blevet deaktiveret?

For at forlænge batteriets levetid, går Bluetooth-enheder i dvale efter 8-10 minutter uden aktivitet. Det kan tage flere sekunder, før Bluetooth-musen opretter forbindelse igen, når du forsætter med at bruge den efter dvaleperioden. Derfor kan der opstå en forsinkelse mellem den tid, hvor du bruger musen og reaktionen på skærmen.

Bruge andre Bluetooth-enheder med den trådløse Microsoft-transceiver til Bluetooth

Med trådløs Bluetooth-teknologi kan du slutte flere kompatible enheder til din computer. Du kan muligvis bruge andre Bluetooth-enheder sammen med den trådløse Microsoft-transceiver til Bluetooth, men forbindelsen understøttes ikke altid af Microsoft.

Du kan få oplysninger om, hvordan du bruger andre Bluetooth-enheder sammen med den trådløse Microsoft-transceiver til Bluetooth, i dokumentationen til enheden.

I forbindelse med nyere enheder skal du hente den nyeste version af softwaren fra Hardware-websiden.

Hvordan ved jeg, om min enhed er kompatibel med Arc Touch Bluetooth Mouse?

Hvis din enhed blev leveret med Windows 8 og understøtter Bluetooth, er den kompatibel med Arc Touch Bluetooth Mouse.

Andre enheder understøtter muligvis også Arc Touch Bluetooth Mouse. Følg trinnene herunder for at kontrollere, om din enhed er kompatibel.

• På din Windows 8-startskærm skal du søge efter "Enhedshåndtering" og trykke på "Windows-knappen" + "X"
  • Vælg derefter "Enhedshåndtering".
  • Når du har valgt Enhedshåndtering, skal du finde og vælge "Bluetooth".
  • Hvis din enhed viser "Microsoft Bluetooth LE Enumerator", understøtter den Arc Touch Bluetooth Mouse

Tilslutte Bluetooth Notebook Mouse 5000

Microsoft Bluetooth Notebook Mouse 5000 indeholder ingen transceiver. I stedet er musen afhængig af, at pc'en, notebook'en eller den bærbare computer har en indbygget transceiver. Den måde, hvorpå musen tilsluttes computeren via Bluetooth, afhænger af, hvordan Bluetooth er implementeret på computeren. Det kan være nødvendigt at kontakte computerproducenten for at finde ud af, hvordan Bluetooth aktiveres på computeren, og hvordan du tilføjer en enhed.

1. Tryk på knappen Connect (Tilslut) på undersiden af enheden. Batteriindikatorlyset vil skiftevis blinke rødt og grønt for at vise, at enheden er synlig.
  2. Åbn Bluetooth-softwaren på computeren. Bluetooth-softwaren findes normalt i Kontrolpanel.
  3. Klik på fanen Enheder og derefter på Tilføj.
  4. Følg vejledningen.
  5. Hvis du bliver bedt om at angive en adgangsnøgle, skal du vælge Ingen adgangsnøgle. Microsoft Bluetooth-musenheder kræver ingen adgangsnøgle for at oprette forbindelse til computeren.

Bemærk!

Med Microsoft Bluetooth Notebook Mouse 5000 kan du ikke omarrangere knappernes funktioner. Den er designet til at fungere sammen med Bluetooth-transceivere og Bluetooth-stakke fra andre producenter. Derfor indeholder den ingen Microsoft-transceiver og Microsoft IntelliPoint-software, der giver mulighed for omarrangering af knapper.

En Bluetooth-mus eller et Bluetooth-tastatur kan ikke oprette forbindelse igen, efter at det har været inaktivt

Når du ikke har brugt din Bluetooth-mus eller dit Bluetooth-tastatur i noget tid, kan du muligvis ikke bruge enheden igen uden at genstarte systemet eller slukke din Bluetooth-radio og tænde den igen.

Du kan finde flere oplysninger i Microsoft Support-artiklen 2758967 på http://support.microsoft.com/kb/2758967