Ohjeet: Verkkokamerat

Miten voin säätää ääni- ja videoasetuksia?

LifeCam-ohjelmiston Settings (asetukset) -välilehdessä voit säätää LifeCamin ääni- ja video-ominaisuuksia. Jos olet asentanut useita verkkokameroita, voit myös valita verkkokameran, jota haluat käyttää.

Huomautus

• Jos irrotat LifeCamin ja kytket sen uudelleen tai jos kytket tietokoneeseen muita oheislaitteita, sinun täytyy ehkä nollata asetukset, jotta LifeCam toimii oikein.

Videoasetusten muuttaminen

1. Avaa LifeCam-käyttöliittymä ja napsauta Settings (asetukset) -välilehteä.
  2. Jos haluat muuttaa valokuvien ja videoiden tarkkuutta, valitse haluamasi tarkkuus Resolution (tarkkuus) -luettelosta.

Huomautus

Hyvän videolaadun asetukset määräytyvät esimerkiksi käytettävän tietokoneen sekä ympäröivän valaistuksen ja äänten mukaan. Tarkkuutta täytyy ehkä säätää useita kertoja, jotta löydät tietokoneellesi parhaiten sopivan asetuksen.

3. Voit vähentää kuvan välkyntää valitsemalla Settings (asetukset) -välilehdessä Minimize image flicker (vähennä kuvan välkkymistä) -kohdasta Flicker (välkyntä).

Laadukas videokuva LifeCamilla ja TrueColor-tekniikalla (vain jotkin mallit)

Kun käytät TrueColor-tekniikkaa tukevaa Microsoftin LifeCam-verkkokameraa, videokuva on automaattisesti kirkas ja värikäs.

• Jos haluat käyttää TrueColor-tekniikan tarjoamaa laadukasta videokuvaa automaattisesti, valitse TrueColor-valintaruutu.
  • Jos haluat poistaa TrueColor-tekniikan käytöstä, poista TrueColor-valintaruudun valinta.

Laadukas videokuva lähes kaikissa valaistusolosuhteissa LifeCamilla ja TrueColor + ClearFrame -tekniikalla (vain jotkin mallit)

Kun käytät TrueColor + ClearFrame -tekniikkaa tukevaa Microsoftin LifeCam-verkkokameraa, videokuva on automaattisesti kirkas ja värikäs lähes kaikissa valaistusolosuhteissa, myös hämärässä.

• Jos haluat käyttää TrueColor + ClearFrame -tekniikan tarjoamaa laadukasta videokuvaa automaattisesti, valitse TrueColor + ClearFrame Technology -valintaruutu.
  • Jos haluat poistaa tekniikan käytöstä, poista TrueColor + ClearFrame Technology -valintaruudun valinta.

LifeCamin tarkkuuden muuttaminen

Voit muuttaa LifeCam-verkkokameralla kuvaamiesi valokuvien ja videoiden tarkkuutta. Tarkkuus tarkoittaa näytössä näkyvien tietojen määrää kuvapisteillä mitattuna. Pienellä tarkkuusasetuksella (esimerkiksi 160 x 120 kuvapistettä) kuva näyttää pienemmältä. Suurella tarkkuusasetuksella (esimerkiksi 320 x 240 kuvapistettä) kuva näyttää suuremmalta. Jos valitset suurimman valokuvan tarkkuusasetuksen, videon tarkkuus määräytyy automaattisesti.

Esimerkki kuvasta, jonka tarkkuusasetus on pieni: (160 x 120 kuvapistettä)

lowres

Esimerkki kuvasta, jonka tarkkuusasetus on suuri: (320 x 240 kuvapistettä)

highres

Valokuvien ja videoiden tarkkuusvaihtoehtoja on useita, ja suurin valokuvien tarkkuusasetus määräytyy LifeCam-kameran mallin mukaan. Yleensä valokuvien tarkkuusasetus on sama kuin verkkokameran videoiden oletustarkkuusasetus. Jos aiot tulostaa valokuvia, käytä kuitenkin suurinta tarkkuutta kuvatessasi.

LifeCamin tarkkuusasetuksen muuttaminen

1. Avaa LifeCam-käyttöliittymä napsauttamalla LifeCam-ikkunan oikeassa reunassa olevaa nuolta.
  2. Napsauta Settings (asetukset) -välilehteä.
  3. Valitse Resolution (tarkkuus) -kohdassa Select a photo and video resolution (valitse valokuvan ja videon tarkkuus) -luettelosta haluamasi tarkkuusasetus.

Useiden LifeCam-verkkokameroiden käyttäminen

Jos käytät useaa LifeCam-verkkokameraa ja haluat siirtyä kamerasta toiseen:

1. Avaa LifeCam-käyttöliittymä napsauttamalla LifeCam-ikkunan oikeassa reunassa olevaa nuolta.
  2. Napsauta Settings (asetukset) -välilehteä.
  3. Valitse Select a Webcam (valitse verkkokamera) -luettelosta haluamasi verkkokamera.

Huomautus

• Jos irrotat LifeCamin ja kytket sen uudelleen tai jos kytket tietokoneeseen muita oheislaitteita, sinun täytyy ehkä nollata asetukset, jotta LifeCam toimii oikein.