Ohjeet: Verkkokamerat

Miten voin luoda video- ja äänisisältöä?

LifeCam-verkkokameralla voit kuvata digitaalista video- ja äänisisältöä sekä ottaa digitaalivalokuvia.

Digitaalisten tallenteiden ja valokuvien luominen

1. Valitse Käynnistä, osoita Kaikki ohjelmat, valitse Microsoft LifeCam ja valitse sitten Microsoft LifeCam.
  2. Jos haluat luoda videotallenteen, napsauta Start video capture (aloita videotallennus) -painiketta.
    Jos haluat luoda äänitallenteen, napsauta Start audio capture (aloita äänitallennus) -painiketta.
    Jos haluat ottaa valokuvan, napsauta Capture a photo (ota valokuva) -painiketta.
  3. Jos haluat lopettaa kuvaamisen, napsauta Stop (pysäytä) -painiketta.

Huomautukset

Jos videokuva on hidas tai katkonainen, pysäytä videon kuvaaminen, muuta LifeCamin videotarkkuusasetus pienemmäksi ja aloita kuvaaminen uudelleen. (Voit muuttaa tarkkuuden LifeCam-ohjelmistossa valitsemalla Settings (asetukset) -välilehdestä pienemmän tarkkuusasetuksen.)

• Jos Start video capture (aloita videotallennus)-, Start audio capture (aloita äänitallennus)- tai Capture a photo (ota valokuva) -painike ei ole käytettävissä, valitse pienempi tarkkuus.
  • Kaikki LifeCam-istunnon aikana kuvaamasi valokuvat sekä video- ja äänitallenteet näkyvät pienoiskuvina leikealueessa LifeCam-ikkunan alareunassa. Napsauttamalla pienoiskuvaa voit tarkastella sitä oletustarkasteluohjelmassa.
  • Tallenna kuvaamasi sisältö, jonka haluat säilyttää. Kun lopetat verkkokameralla kuvaamisen, tallentamaton sisältö ei tallennu automaattisesti, eikä se säily leikealueessa.
  • LifeCam-verkkokameralla kuvaamasi valokuvat, videot ja äänitallenteet tallennetaan Users/<käyttäjänimi>/Pictures/LifeCam Files -kansioon, jossa <käyttäjänimi> on nimi, jolla kirjaudut tietokoneeseen. (Voit avata kansion LifeCam-ohjelmistosta napsauttamalla Open LifeCam Files (avaa LifeCam-tiedostot) -painiketta.)

Digitaalisten tallenteiden ja valokuvien lähettäminen sähköpostitse

Voit lähettää kuvaamaasi sisältöä sähköpostiviestin liitteenä.

Viimeisimmän tallenteen tai valokuvan lähettäminen sähköpostitse

1. Osoita leikealueessa haluamaasi pienoiskuvaa ja napsauta Send in e-mail (lähetä sähköpostitse) -painiketta.

Oletussähköpostiohjelmaasi avautuu sähköpostiviesti, jossa viimeisin kuvattu leike tai valokuva on liitteenä.

2. Kirjoita sähköpostiosoite ja lähetä viesti.

Aiemmin kuvatun ja tallennetun tallenteen tai valokuvan lähettäminen sähköpostitse

1. Napsauta Open LifeCam Files (avaa LifeCam-tiedostot) -painiketta.
  2. Selaa tallennettujen leikkeiden ja valokuvien luetteloa. Valitse kohteet, jotka halut lähettää sähköpostitse.
  3. Napsauta valitsemiasi kohteita hiiren kakkospainikkeella, osoita Send to... (lähetä) ja valitse Mail Recipient (sähköpostin vastaanottaja).

Oletussähköpostiohjelmaasi avautuu sähköpostiviesti, jossa valitsemasi kohteet ovat liitteinä.

4. Kirjoita sähköpostiosoite ja lähetä viesti.