Ohjeet: Verkkokamerat

Miten soitan videopuhelun?

Videopuhelu on verkon kautta tai Internetissä käytävä kahdenkeskinen suora videokeskustelu. Se on tehokkaampi kuin sähköposti- tai tekstiviesti tai kaukopuhelu. Videopuhelu parantaa yhteydenpitoa ja lähentää ihmisiä, koska voit nähdä ja kuulla toisen puhujan reaaliaikaisesti.
Videopuhelun soittaminen verkkokameran, tietokoneen, Internetin ja pikaviestintäohjelman (esimerkiksi Windows Live Messenger tai Skype) avulla on yhtä helppoa kuin tekstiviestin lähettäminen. Videopuheluiden avulla voit pitää yhteyttä niin lähellä kuin kaukana asuviin perheenjäseniisi, ystäviisi ja kollegoihisi omassa kotonasi.
Videopuheluista ei yleensä peritä kaukopuhelumaksua tai muita lisämaksuja, koska pikaviestintäohjelmisto siirtää ääntä ja kuvaa Internet-laajakaistayhteydellä.

Ryhmävideopuhelut
Ryhmävideopuhelu on verkon kautta tai Internetissä käytävä monenkeskinen suora videokeskustelu.
Useimmiten videopuheluun osallistuu kaksi henkilöä (tai tietokonetta): sinä ja henkilö, jolle soitat tai joka soittaa sinulle. Joissakin pikaviestintäohjelmissa (esim. Skypessä) voidaan kuitenkin käynnistää ryhmävideopuheluita eri paikoissa olevien useiden henkilöiden tai tietokoneiden kesken.
Tarkista pikaviestintäohjelmistosi ohjeista, tukeeko ohjelmistosi ryhmävideopuheluita.

Edellytykset
Videopuheluiden soittaminen edellyttää, että kullakin osallistujalla on seuraavat:

• Tietokone ja nopea Internet-yhteys
  • Verkkokamera
  • Tietokoneeseen yhdistetty kuulokemikrofoni tai kaiuttimet ja mikrofoni
  • Pikaviestintäohjelma, joka tukee videota, esimerkiksi Windows Live Messenger, Skype, iChat tai Google Talk.

Sinulla ja muilla osallistujilla voi olla erityyppiset verkkokamerat, tietokoneet ja nopeat Internet-yhteydet. Kaikilla tulisi kuitenkin olla sama pikaviestintäohjelma, ja kaikkien tulisi olla toistensa ystävä- tai yhteystietoluetteloissa. Näin toinen henkilö tai toiset henkilöt on helpompi etsiä Internetissä ja videopuhelu on helpompi aloittaa.

Videopuhelun aloittaminen

1. Asenna pikaviestintäohjelmisto tietokoneeseesi.
  2. Luo yhteystieto- tai ystäväluettelo.
  3. Etsi henkilö, jolle haluat soittaa.
  4. Aloita videopuhelu.

Jos käyt jo pikaviestikeskustelua toisen käyttäjän kanssa, valitse videopuhelun aloitustoiminto. Kun vastaanottaja vastaa videopuheluun, voitte aloittaa puhelun.

Huomautus
Videopuhelun soittaminen ei onnistu, jos vastaanottaja

• ei ole asentanut verkkokameraa
  • ei ole asentanut samaa pikaviestintäohjelmistoa
  • on offline-tilassa.