Microsoftin immateriaalioikeuksien käyttöoikeudet: Yleisiä tietoja tekniikoista

Microsoftin immateriaalioikeuksien lisensointi

Muut yritykset voivat laajentaa tarjontaansa seuraavia Microsoftin tekniikoita hyödyntämällä:

Automaattinen videon välkkymisen tunnistus

UUTTA – Automaattinen videon välkkymisen tunnistus on innovatiivinen tekniikka, joka sisältyy Microsoftin uusimpaan teräväpiirtotarkkuuden (1080p) LifeCam Studio -verkkokameraan.

Kuvankäsittelyprosessiin perustuva ratkaisu tunnistaa videokuvan välkkymisen, joka aiheutuu verkkojännitteen vaihtelusta. Yleisimmät verkkovirran taajuudet ovat 50 Hz ja 60 Hz. Välkkyminen havaitaan laskemalla värikertymän lohkomuutos kehysten välillä. Kamerat voivat paljastaa valon voimakkuuden vaihtelun kuvan riveillä, mikä aiheuttaa välkkymistä. Loisteputkivalo on yleisimpiä välkynnän aiheuttajia kameroissa. Välkyntä voi aiheuttaa verkkokameroiden ja muiden digitaalisten kameralaitteiden kuvanlaadussa huomattavaa heikkenemistä. Videokuvan välkkymisen tunnistus vaatii vain vähän laskenta- ja muistiresursseja. Se toimii todella tehokkaasti laiteohjelmistototeutuksena, kuten Microsoftin LifeCam -verkkokameroissa on tehty.

Automaattinen videon välkkymisen tunnistus

UUTTA – Näppäimistön signaaliviiveen poisto – Yksinkertaisissa tietokoneiden kalvonäppäimistöissä on tuhansia kolmen näppäimen yhdistelmiä, jotka eivät toimi oikein. Vaikka tämä on alle 5 % kaikista kolmen näppäimen yhdistelmistä, sillä on suuri merkitys sekä pelaajille että nopeille kirjoittajille. Tämä on tavallisten kalvonäppäimistöjen rakenteen perusrajoite. Tätä ongelmaa kutsutaan tavallisesti signaaliviiveeksi, ja yrityksiä ongelman ratkaisemiseksi kutsutaan signaaliviiveen poistoksi. Microsoft on kehittänyt resistiivisen monikosketustekniikan, jonka avulla kalvonäppäimistö kykenee havaitsemaan ja raportoimaan tarkasti suuren määrän samanaikaisesti painettuja näppäimiä. Tämä tekniikka on käytössä Microsoft SideWinder X4 -pelinäppäimistössä. Toisin kuin perinteiset ratkaisut, jotka vaativat suuren piirilevyn ja joka näppäimelle yhden diodin, Microsoftin tekniikassa käytetään hieman muunnettua kalvoa sekä erityistä edullista lukuelektroniikkaa. Tätä tekniikkaa käyttämällä signaaliviiveen poisto on mahdollista jopa kaikkein edullisimmissa massamarkkinoille suunnatuissa näppäimistöissä. Näppäimistön signaaliviiveen poistotekniikka on nyt valmistajien lisensoitavissa sekä erillisiin näppäimistöihin että kannettavien tietokoneiden näppäimistöihin.

Microsoftin InstaLoad-paristotekniikka

UUTTA - InstaLoad-paristotekniikka on patentoitu Microsoft-tekniikka, jolla on laaja sovellettavuus kaikenlaisissa paristokäyttöisissä laitteissa. Tekniikka mahdollistaa paristojen asettamisen laitteeseen kummin päin tahansa.

Microsoftin magneettinen latauskaapelitekniikka

Magneettinen latausjohto Microsoftin suosituissa Mobile Memory Mouse -hiirissä käytetty Microsoftin innovatiivinen latausjohto, jossa on patentoitu magneettinen liitin, on nyt saatavilla kolmannen osapuolen elektroniikkavalmistajien lisensoitavaksi.

Microsoftin kallistuskiekkotekniikka

Kallistuskiekko on innovatiivinen hiiri- ja näppäimistötuotteiden osa. Sen avulla käyttäjä voi kallistaa kiekon paitsi ylä- ja alasuunnassa myös sivusuunnassa, jolloin osoitinta on helppo ohjata sekä vaaka- että pystysuunnassa.

Microsoftin kallistuskiekkotekniikka

U2-tekniikan avulla tietokoneen oheislaite (esimerkiksi hiiri tai näppäimistö) voidaan yhdistää tietokoneeseen automaattisesti tunnistavalla PS2- tai USB-liittymällä (U+P). Sopii hyvin niin uusiin kuin vanhoihinkin tietokoneisiin.

Microsoftin kallistuskiekkotekniikka

BlueTrack Technology Voimme ilolla ilmoittaa käyttöoikeuden omistajillemme, että Microsoft on solminut sopimuksen Avago Technologies -yrityksen kanssa. BlueTrack Technology toimittava Avago Technologies vastaa jatkossa kaikkiin BlueTrack Technology lisensointia ja BlueTrack Technology liittyviä tuotteita koskeviin kysymyksiin. Ota yhteyttä osoitteeseen: support@avagotech.com.

Microsoft Arc Mouse

Arc Mouse Arc Mouse -hiiren mullistava muotoilu yhdistää työpöytähiiren mukavuuden ja matkahiiren kuljetettavuuden. Arc Mouse taittuu 60 %:in täydestä koostaan matkalla ollessaan. Voit valita kahdesta väristä omaan tyyliisi sopivan.

Microsoftin kuvaa käsittelevä videoneuvottelutekniikka

Kuvaa muokkaava videoneuvottelu Tämän keksinnön avulla puhujan kuva panoroidaan, käännetään ja zoomataan automaattisesti kuvan keskiosaan. Keksintö sisältää myös kuvankäsittelytekniikoita, joilla välitetään silmäkontaktin vaikutelma. Nämä molemmat keksinnöt parantavat videoneuvottelukokemusta.

Microsoftin pikanäyttötekniikka

Pikanäyttö Onko työpöydällä liikaa avoinna olevia kohteita? Tuo avoinna olevat ikkunat näkyviin napsauttamalla kiekkoa tai ohjelmoitavaa painiketta, osoita haluamaasi kohtaa ja tee valinta napsauttamalla. Kun useita ikkunoita on auki, yksittäisten sivujen etsiminen tehtäväpalkista on hidasta. Pikanäytön ansiosta voit etsiä haluamasi kohteet yhdellä hiiren napsautuksella. Yksi napautus riittää, kun haluat tuoda kaikki avoimet ikkunat näkyviin pienoisversioina työpöytää vasten. Napsauttamalla yksittäistä kohdetta voit avata sen täyteen kokoonsa. Muuta ei tarvita – ja työnteko voi jatkua.

Microsoft-suurennustyökalu

Suurennustyökalu on hiirissä ja muissa syöttölaitteissa käytettävä tarkastelu- ja muokkaustyökalu. Täysin Windows Vista® -yhteensopiva toiminto on ikään kuin tietokoneen ruudun päälle asetettava suurennuslasi. Tavallisia käyttötarkoituksia ovat digikuvien muokkaaminen sekä taulukoiden, Word-asiakirjojen ja verkkosivujen kohteiden tarkasteleminen ja suurentaminen.

Microsoft