Útmutató: Billentyűzetek

Hogyan kell beállítani a Bluetooth®-billentyűzetet?

A Microsoft Bluetooth billentyűzet és a számítógép közti kapcsolat a Bluetooth adóvevőtől függ.

Ha billentyűzetben nem Microsoft Bluetooth adóvevő található, párosítania kell számítógépe beépített (nem Microsoft) adóvevőjével és a számítógép Bluetooth konfigurációs szoftverével.

 • Ha a billentyűzetben First Connect gombbal rendelkező Microsoft Bluetooth adóvevő található, a First Connect gombbal elindíthatja a Microsoft Csatlakozás varázslót. Ez segít létrehozni a Bluetooth párosítást.
 • Ha a billentyűzetben nem First Connect gombbal felszerelt Microsoft Bluetooth adóvevő található, csatlakoztassa adóvevőjét, majd párosítsa a készüléket a számítógép Bluetooth konfigurációs szoftverével.
 • Ha a számítógépben található beépített, nem Microsoft Bluetooth adóvevő, közvetlenül is párosíthatja készülékét a számítógéphez a számítógép Bluetooth konfigurációs szoftverével, a Microsoft Bluetooth adóvevő használata nélkül.
 • Megjegyzés: A Wedge Touch Mouse és a Sculpt Touch Mouse egérhez hasonló új Bluetooth-eszközökön a bekapcsológomb 5 másodperces lenyomásával lehet elindítani a számítógéppel való párosítás folyamatát.

Hozzáférési kulcs használata

Mindig kell hozzáférési kulcsot beállítani, ha billentyűzetet vagy számbillentyűzetet párosít egy számítógéphez. A hozzáférési kulcs megadásának módja a számítógépén található Bluetooth programtól függ. Ha Bluetooth programja felkínálja a hozzáférési kulcs létrehozásának módját, hagyja, hogy a program hozzon létre egyet ahelyett, hogy saját hozzáférési kulcsot hoz létre, vagy egyáltalán nem használ hozzáférési kulcsot. Amikor beírja a hozzáférési kulcsot, nem fog visszajelzést látni a képernyőn. A hozzáférési kulcs begépelése után a párosítás befejezéséhez meg kell nyomnia az Enter billentyűt a billentyűzeten vagy a számbillentyűzeten.

Billentyűzet csatlakoztatása Microsoft Bluetooth adó-vevőhöz a First Connect segítségével

Bizonyos Bluetooth billentyűzeteken gombokkal felszerelt adóvevőt talál, hogy egyszerűbb legyen a készülék párosítása a számítógéphez.

 1. Csatlakoztassa a Microsoft Bluetooth adóvevőt egy USB-porthoz.
 2. Nyomja meg és tartsa nyomva 5 másodpercig az USB adóvevő csatlakozás gombját. Megjelenik a Microsoft Csatlakozás varázsló.
 3. Kövesse a varázsló utasításait a készülék csatlakoztatásához.

– vagy –

 1. Indítsa el az IntelliType Pro programot.
 2. Ellenőrizze, hogy a First Connect adó-vevőt használó Bluetooth-billentyűzetet választotta-e ki.
 3. Kattintson a Vezeték nélküli fülre, majd a Csatlakozás gombra.
 4. Kövesse a varázsló utasításait a készülék csatlakoztatásához.

Bluetooth-billentyűzet csatlakoztatása First Connect nélkül

A Keyboard Elite for Bluetooth és a Wireless Optical Desktop for Bluetooth adóvevőjén nincs First Connect gomb. A billentyűzetek számítógéppel való párosításával kapcsolatban olvassa el a Bluetooth-csatlakoztatási útmutatót vagy a Bluetooth programhoz mellékelt dokumentációt.

Billentyűzet csatlakoztatása Microsoft Bluetooth adóvevő nélkül

Ha a számítógép tartalmaz beépített Bluetooth adóvevőt, előfordulhat, hogy Microsoft USB adóvevő nélkül is csatlakoztathatja a billentyűzetet.

Fontos

Ha nem Microsoft Bluetooth adóvevőhöz csatlakoztatja eszközét, az Egér- és billentyűzetközpont bizonyos speciális szoftveres funkciói valószínűleg nem működnek. Az Egér- és billentyűzetközpont szoftver a Microsoft Bluetooth szoftverével való használatra készült. A Toshiba Bluetooth szoftver a legtöbb esetben működött. Lehet, hogy más Bluetooth szoftver is működni fog, de nincs támogatva.

 1. Számítógépén nyissa meg a Bluetooth programot. A Bluetooth program általában a Vezérlőpultban vagy a Start menüben található.
 2. Nyomja meg és tartsa nyomva a billentyűzet alján lévő Connect (Csatlakozás) gombot. Ha készüléke rendelkezik az elem töltöttségét jelző fénnyel, az piros/zöld villogással jelzi, hogy a készülék észlelhető.
 3. A Bluetooth programban használja az új készülék hozzáadása opciót.
  Megjegyzés
  A pontos megnevezés eltérő lehet az eltérő Bluetooth programokban és verziókban.
 4. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat. Ha hozzáférési kulcsot kell beállítania, hagyja, hogy a program válasszon hozzáférési kulcsot Ön helyett.

A Bluetooth program megnyitása

Számtalan verziójú Bluetooth program létezik, amelyekkel csatlakoztathatja készülékét Bluetooth vezeték nélküli adóvevőjéhez. Olvassa el a számítógéphez mellékelt dokumentációt, vagy lépjen kapcsolatba a számítógép gyártójával, hogy megtudja, hogyan kell a programjukat használni.

Megjegyzés

Ha számítógépe nem észleli a Bluetooth adóvevőt, a Bluetooth szoftver nem lesz elérhető a Windows menüiben.

Microsoft