Útmutató: Egerek

Microsoft Bluetooth®-eszköz csatlakoztatása

A Microsoft Bluetooth készüléke és számítógépe közti kapcsolat Bluetooth adóvevőjétől függ.

 • Ha az eszközhöz nem kapott Microsoft Bluetooth adó-vevőt, párosítania kell számítógépe beépített (nem Microsoft) adó-vevőjével és a számítógép Bluetooth konfigurációs szoftverével.
 • Ha készülékében First Connect gombbal rendelkező Microsoft Bluetooth adóvevő található, a First Connect gombbal elindíthatja a Microsoft Csatlakozás varázslót. Ez segít létrehozni a Bluetooth párosítást.
 • Ha az eszközben First Connect gomb nélküli Microsoft Bluetooth adó-vevő található, csatlakoztassa az adó-vevőt, majd párosítsa az eszközt a számítógép Bluetooth konfigurációs szoftverével.
 • Ha készülékében található beépített, nem Microsoft Bluetooth adóvevő, közvetlenül is párosíthatja készülékét a számítógéphez a számítógép Bluetooth konfigurációs szoftverével, a Microsoft Bluetooth adóvevő használata nélkül.
 • Megjegyzés: A Wedge Touch Mouse és a Sculpt Touch Mouse egérhez hasonló új Bluetooth-eszközökön a bekapcsológomb 5 másodperces lenyomásával lehet elindítani a számítógéppel való párosítás folyamatát.

Hozzáférési kulcs használata
Nem kell hozzáférési kulcsot megadnia, ha egeret párosít egy számítógéphez. Azonban mindig kell hozzáférési kulcsot beállítani, ha billentyűzetet vagy számbillentyűzetet párosít egy számítógéphez. A hozzáférési kulcs megadásának módja a számítógépén található Bluetooth programtól függ. Ha Bluetooth programja felkínálja a hozzáférési kulcs létrehozásának módját, hagyja, hogy a program hozzon létre egyet ahelyett, hogy saját hozzáférési kulcsot hoz létre, vagy egyáltalán nem használ hozzáférési kulcsot. Amikor beírja a hozzáférési kulcsot, nem fog visszajelzést látni a képernyőn. A hozzáférési kulcs begépelése után a párosítás befejezéséhez meg kell nyomnia az Enter billentyűt a billentyűzeten vagy a számbillentyűzeten.

Készülék csatlakoztatása Microsoft Bluetooth adóvevőhöz a First Connect segítségével

Bizonyos Bluetooth készülékeken gombokkal felszerelt adóvevőt talál, hogy egyszerűbb legyen a készülék párosítása a számítógéphez.

 1. Csatlakoztassa a Microsoft Bluetooth adóvevőt egy USB-porthoz.
 2. Nyomja meg és tartsa nyomva 5 másodpercig az USB adóvevő csatlakozás gombját. Megjelenik a Microsoft Csatlakozás varázsló.
 3. Kövesse a varázsló utasításait a készülék csatlakoztatásához. – vagy –
 4. Indítsa el az IntelliType Pro programot.
 5. Ellenőrizze, hogy a First Connect adó-vevőt használó Bluetooth-billentyűzetet választotta-e ki.
 6. Kattintson a Vezeték nélküli fülre, majd a Csatlakozás gombra.
 7. Kövesse a varázsló utasításait a készülék csatlakoztatásához.

Bluetooth készülék csatlakoztatása First Connect nélkül

Bizonyos Microsoft készülékek adóvevőjén nincsen First Connect gomb. A készülékek számítógéppel való párosításával kapcsolatos további információkért olvassa el a Bluetooth programjához kapott dokumentációt.

Nem Microsoft Bluetooth adóvevővel rendelkező készülék csatlakoztatása

Ha számítógépe rendelkezik beépített Bluetooth adóvevővel, vagy rendelkezik külső USB Bluetooth adóvevővel, segítségével Microsoft USB adóvevő használata nélkül is csatlakoztathatja készülékét.

Fontos Ha nem Microsoft Bluetooth adóvevőhöz csatlakoztatja eszközét, az Egér- és billentyűzetközpont bizonyos speciális szoftveres funkciói valószínűleg nem működnek. Az Egér- és billentyűzetközpont szoftver a Microsoft Bluetooth szoftverével való használatra készült. A Toshiba Bluetooth szoftver a legtöbb esetben működött. Lehet, hogy más Bluetooth szoftver is működni fog, de nincs támogatva.

 1. Számítógépén nyissa meg a Bluetooth programot. A Bluetooth program általában a Vezérlőpultban vagy a Start menüben található.
 2. Nyomja meg és tartsa nyomva a készülék alján lévő Connect (Csatlakozás) gombot. Ha készüléke rendelkezik az elem töltöttségét jelző fénnyel, az zöld/piros villogással jelzi, hogy a készülék észlelhető.
 3. A Bluetooth programban használja az új készülék hozzáadása opciót. A pontos megnevezés eltérő lehet az eltérő Bluetooth programokban és verziókban.
 4. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat.
 5. Ha billentyűzetet csatlakoztat, és hozzáférési kulcsot kell beállítani, hagyja, hogy a program válasszon hozzáférési kulcsot Ön helyett.
 6. Ha egeret csatlakoztat, és hozzáférési kulcsot kell beállítani, válassza a No passkey (Nincs hozzáférési kulcs) lehetőséget. A Microsoft Bluetooth egerek nem működnek véletlenszerű hozzáférési kulccsal.

Nyissa meg a Bluetooth programot

Számtalan verziójú Bluetooth program létezik, amelyekkel csatlakoztathatja készülékét Bluetooth vezeték nélküli adóvevőjéhez. Olvassa el a számítógéphez mellékelt dokumentációt, vagy lépjen kapcsolatba a számítógép gyártójával, hogy megtudja, hogyan kell a programjukat használni.

Hardver

Bluetooth szoftver helye

Bizonyos Windows 8 rendszerű számítógépekhez

Nyomja meg a Windows gombot, írja be, hogy Vezérlőpult, válassza a Vezérlőpult lehetőséget a találatok közül, végül válassza az Eszközök és nyomtatók hozzáadása lehetőséget.

Bizonyos Windows 7 rendszerű számítógépekhez

Kattintson a Start > Vezérlőpult > Hardver és hang > Bluetooth-eszközök lehetőségekre.

Bizonyos Windows Vista rendszerű számítógépekhez

Kattintson a Start > Vezérlőpult > Hardver és hang > Bluetooth-eszközök lehetőségekre.

Bizonyos Windows XP rendszerű számítógépekhez

Kattintson a Start > Vezérlőpult > Nyomtatók és más hardverek > Bluetooth-eszközök lehetőségekre.

Bizonyos Toshiba számítógépekhez

Kattintson a Start > Minden program > Toshiba > Bluetooth > Bluetooth Settings (Bluetooth beállítások) lehetőségekre.

Egyéb számítógépek

Olvassa el a számítógéphez mellékelt dokumentációt, vagy lépjen kapcsolatba a számítógép gyártójával.

Megjegyzés Ha számítógépe nem észleli a Bluetooth adóvevőt, a Bluetooth szoftver nem lesz elérhető a Windows menüiben.

Átkapcsolás 2,4 GHz vezeték nélküli üzemmód és Bluetooth vezeték nélküli üzemmód közt

Ha számítógépe rendelkezik (külső vagy belső) Bluetooth adó-vevővel, és az eszköz egyaránt támogatja a 2,4 GHz-es és a Bluetooth vezeték nélküli üzemmódot, a két vezeték nélküli üzemmód közt szabadon válthat.
A Bluetooth technológiával optimális teljesítményt érhet el 10 méteren belül. A Bluetooth eszközök biztonságosabbak, mint a legtöbb népszerű vezeték nélküli eszköz, mivel olyan biztonsági funkciókat alkalmaznak, mint a kódolt jel és a folyamatosan változó frekvencia.

Átkapcsolás 2,4 GHz vezeték nélküli üzemmódból Bluetooth vezeték nélküli üzemmódba

 1. A készülék alján távolítsa el az elemek fedelét, és állítsa a kapcsolót Bluetooth üzemmódra.
 2. Nyomja meg és tartsa nyomva a készülékén lévő Connect (csatlakozás) gombot, amíg a készülék tetején lévő fény zölden és pirosan nem kezd villogni.
 3. Számítógépén nyomja meg a Windows billentyűt > gépelje be, hogy Vezérlőpult > válassza ki a Vezérlőpultot a találatok közül, majd válassza ki az Eszközök és nyomtatók hozzáadása lehetőséget.
 4. Kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a Bluetooth-eszköz felvételéhez.

Átkapcsolás Bluetooth vezeték nélküli üzemmódról 2,4 GHz vezeték nélküli üzemmódra

 1. Csatlakoztassa vezeték nélküli USB-adóvevőjét számítógépéhez.
 2. A készülék alján távolítsa el az elemek fedelét, és állítsa a kapcsolót 2,4 GHz üzemmódra. Készüléke automatikusan észlelve lesz.
Microsoft