Hvordan justerer jeg lyd- og videoinnstillinger?

Du kan bruke kategorien Innstillinger i LifeCam-programmet til å justere lyd- og videofunksjonene på LifeCam. Hvis du har flere webkameraer installert, kan du også velge webkameraet du vil bruke.

Obs!

• Hvis du kobler fra et LifeCam og deretter kobler det til igjen, eller hvis du kobler andre eksterne enheter til datamaskinen, kan det hende du må tilbakestille innstillingene før LifeCam fungerer som det skal.

Endre videoinnstillinger

1. Åpne LifeCam-instrumentbordet og klikk kategorien Innstillinger.
  2. Hvis du vil endre bilde- og videooppløsning, velger du en oppløsning fra Oppløsning-listen.

Obs!

Innstillingene for god videokvalitet er avhengig av faktorer som datamaskinen du bruker, og omgivelseslys og -lyd. Det kan hende du må justere oppløsningen flere ganger før du finner den beste oppløsningen for din datamaskin.

3. Hvis du vil minimere bildeflimmer, klikker du Flimmer under Minimer bildeflimmer i kategorien Innstillinger.

Opplev høykvalitetsvideo med LifeCam og TrueColor (bare enkelte modeller)

Når du bruker et Microsoft LifeCam som støtter TrueColor, vil du automatisk få klar og fargerik video.

• Hvis du vil ha høykvalitetsvideo med TrueColor automatisk, merker du av for TrueColor.
  • Fjern haken ved TrueColor for å slå av TrueColor.

Opplev høykvalitetsvideo under så å si alle lysforhold med LifeCam og TrueColor + ClearFrame Technology (bare enkelte modeller)

Når du bruker et Microsoft LifeCam som støtter TrueColor + ClearFrame Technology, vil du automatisk få klar og fargerik video under så å si alle lysforhold, også under dårlige lysforhold.

• Hvis du vil ha høykvalitetsvideo med TrueColor + ClearFrame Technology automatisk, merker du av for TrueColor + ClearFrame Technology.
  • Slå av TrueColor + ClearFrame Technology ved å fjerne haken.

Endre LifeCam-oppløsning

Du kan endre oppløsningen for bilder og videoer som du tar med LifeCam. Oppløsningen er mengden informasjon som vises på skjermen, målt i piksler. Lav oppløsning (for eksempel 160 x 120 piksler) får bildet til å virke mindre. Høy oppløsning (for eksempel 320 x 240 piksler) får bildet til å virke større. Når du angir den høyeste bildeoppløsningen, angis videooppløsningen automatisk.

Eksempel på bilde med lav oppløsning: (160 x 120 piksler)

lowres

Eksempel på bilde med høy oppløsning: (320 x 240 piksler)

highres

Det finnes mange valg for bilde- og videooppløsning, og den høyeste bildeoppløsningen er avhengig av LifeCam-modellen. Vanligvis vil bildeoppløsningen være den samme som standardvideooppløsningen for webkameraet, men du bør bruke den høyeste oppløsningen når du skal ta bilder som du har tenkt å skrive ut.

Slik endrer du LifeCam-oppløsningen:

1. Klikk pilen til høyre for LifeCam-vinduet for å åpne LifeCam-instrumentbordet.
  2. Klikk kategorien Innstillinger.
  3. Klikk ønsket oppløsning under Oppløsning i listen Velg bilde- og videooppløsning.

Bruke flere LifeCam-webkameraer

Hvis du bruker flere LifeCam-webkameraer og ønsker å bytte mellom dem:

1. Klikk pilen til høyre for LifeCam-vinduet for å åpne LifeCam-instrumentbordet.
  2. Klikk kategorien Innstillinger.
  3. Velg ønsket webkamera i listen Velg et webkamera.

Obs!

• Hvis du kobler fra et LifeCam og deretter kobler det til igjen, eller hvis du kobler andre eksterne enheter til datamaskinen, kan det hende du må tilbakestille innstillingene før LifeCam fungerer som det skal.