Hoe ken ik andere functies toe aan de muisknoppen?

IntelliPoint-software biedt standaardopdrachten voor alle muisknoppen. Je kunt er andere opdrachten of andere sneltoetsen aan toewijzen die beter bij je werkstijl passen. Je kunt ook knoppen uitschakelen waarop je per ongeluk drukt, zoals de wielknop.

Een functie aan een knop toewijzen voor alle toepassingen

1. Start IntelliPoint met de muis die je wilt configureren.
    (Klik op Start, wijs naar Alle programma's, klik op Microsoft Mouse en vervolgens op Microsoft Mouse.)
  2. Klik op een opdracht in de lijst onder de knop waaraan je een andere functie wilt toewijzen.
    Als je een knop wilt uitschakelen, klik je op Disabled (Uitgeschakeld).

Opmerking

• Je moet de opdracht Click (Klikken) toewijzen aan de linker- of de rechterknop. Je kunt deze opdracht desgewenst aan meer knoppen toewijzen.
  • Bij sommige programma's of games werken de opnieuw toegewezen knopopdrachten soms niet zoals verwacht. Sommige programma's of games ondersteunen aangepaste knoptoewijzingen soms niet.
  • Sommige muismodellen zijn voorzien van speciale knoppen waaraan geen andere functie kan worden toegewezen.

Hoe ken ik een andere functie voor een specifieke toepassing aan mijn muisknoppen toe?

Je kunt verschillende opdrachten in verschillende programma's aan muisknoppen toewijzen. Je kunt bijvoorbeeld dezelfde muisknop toewijzen om Digitale inkt te activeren wanneer je in PowerPoint bent, een macro wanneer je in een game bent en het Vergrootglas in een andere toepassing.

Een andere functie voor een specifiek programma aan een knop toewijzen

1. Start IntelliPoint met de muis die je wilt configureren.
    (Klik op Start, wijs naar Alle programma's, klik op Microsoft Mouse en vervolgens op Microsoft Mouse.)
  2. Schakel het selectievakje Enable program-specific settings (Programma-instellingen inschakelen) in en klik op Settings (Instellingen)
  3. In de lijst Programs (Programma's) selecteer je het gewenste programma.
    Als het gewenste programma niet in de lijst staat, klik je op Add (Toevoegen), selecteer je het programma en klik je op OK.
  4. Selecteer een opdracht in de lijst met knopopdrachten.

Een knop gebruiken waaraan een andere functie voor een specifiek programma is toegewezen

• Start het programma en klik op de knop waaraan een andere functie is toegewezen.

Opmerking
Als je in Windows 7 en Windows Vista een programma opent met de opdracht Als administrator uitvoeren, krijg je geen toegang tot de toepassingsspecifieke instellingen voor muisknoppen. In plaats daarvan gebruikt de muis de algemene toewijzingen voor muisknoppen.
Als je de toepassingsspecifieke instellingen voor muisknoppen wilt inschakelen, open je de toepassing zonder administratorreferenties of meld je je bij Windows aan als een administrator.