Meer informatie over: Webcams

Hoe pas ik audio- en video-instellingen aan?

Je kunt het tabblad Settings (Instellingen) in de LifeCam-software gebruiken om de functies voor beeld en geluid van je LifeCam aan te passen. Als er meerdere webcams geïnstalleerd zijn, kun je ook de webcam selecteren die je wilt gebruiken.

Opmerking

• Als je een LifeCam afsluit en vervolgens weer aansluit, of als je andere randapparatuur aansluit op je computer, moet je mogelijk je opties opnieuw instellen voordat je LifeCam correct functioneert.

Video-instellingen wijzigen

1. Open het LifeCam Dashboard en klik op het tabblad Settings (Instellingen).
  2. Als je de foto- en videoresolutie wilt wijzigen, selecteer je een resolutie in de lijst Resolution.

Opmerking

De instellingen voor goede videokwaliteit hangen af van factoren als de computer die je gebruikt en het licht en geluid in de omgeving. Misschien moet je de resolutie meerdere keren aanpassen voordat je de beste resolutie voor je computer vindt.

3. Als je flikkering wilt minimaliseren, open je het tabblad Settings (Instellingen) en in het gedeelte Minimize image flicker (Beeldflikkering minimaliseren) en klik je op Flicker (Flikkeren).

Beleef video van topkwaliteit met LifeCam en TrueColor (alleen bepaalde modellen)

Wanneer je een Microsoft LifeCam gebruikt die TrueColor ondersteunt, krijg je automatisch kraakheldere en kleurrijke video.

• Als je automatisch video van topkwaliteit wilt beleven met TrueColor, schakel je het selectievakje TrueColor in.
  • Als je TrueColor wilt uitschakelen, schakel je het selectievakje TrueColor uit.

Beelden van topkwaliteit in vrijwel alle lichtomstandigheden met LifeCam en TrueColor + ClearFrame-technologie (alleen bepaalde modellen)

Wanneer je een Microsoft LifeCam gebruikt die TrueColor ClearFrame-technologie ondersteunt, krijg je automatisch kraakheldere en kleurrijke video in zo goed als alle lichtomstandigheden, inclusief weinig licht.

• Als je automatisch video van topkwaliteit wilt beleven met TrueColor + ClearFrame-technologie, schakel je het selectievakje TrueColor + ClearFrame Technology in.
  • Als je TrueColor + ClearFrame Technology wilt uitschakelen, schakel je het selectievakje uit.

De LifeCam-resolutie wijzigen

Je kunt de resolutie wijzigen voor foto's en video's die je met de LifeCam vastlegt. Resolutie is de hoeveelheid informatie die op het scherm wordt weergegeven, gemeten in pixels. Lage resolutie (bijvoorbeeld 160 x 120 pixels) maakt de afbeelding kleiner. Een hogere resolutie (bijvoorbeeld 320 x 240 pixels) maakt de afbeelding groter. Wanneer je de hoogste fotoresolutie instelt, wordt de videoresolutie automatisch ingesteld.

Een voorbeeld van een foto met lage resolutie: (160 x 120 pixels)

lowres

Een voorbeeld van een foto met een hogere resolutie: (320 x 240 pixels)

highres

Er zijn meerdere keuzemogelijkheden voor foto- en videoresolutie en de hoogste fotoresolutie hangt af van het LifeCam-model. Normaal gesproken is de fotoresolutie hetzelfde als de standaard videoresolutie voor je webcam; je moet echter de hoogste resolutie gebruiken om foto's te maken als je deze ook wilt afdrukken.

De LifeCam-resolutie wijzigen

1. Klik op de pijl aan de rechterkant van het LifeCam-venster om het LifeCam Dashboard te openen.
  2. Klik op het tabblad Settings (Instellingen).
  3. In de lijst Select a photo and video resolution (Selecteer een foto- en videoresolutie) onder Resolution klik je op de resolutie die je wilt gebruiken.

Meerdere LifeCam-webcams gebruiken

Als je meerdere LifeCam-webcams gebruikt en je wilt van de ene naar de andere overschakelen:

1. Klik op de pijl aan de rechterkant van het LifeCam-venster om het LifeCam Dashboard te openen.
  2. Klik op het tabblad Settings (Instellingen).
  3. Selecteer in de lijst Select a Webcam de gewenste webcam.

Opmerking

• Als je een LifeCam afsluit en vervolgens weer aansluit, of als je andere randapparatuur aansluit op je computer, moet je mogelijk je opties opnieuw instellen voordat je LifeCam correct functioneert.