Problemen oplossen: Headsets

Geluidsproblemen

Als je problemen ondervindt met de audio van je headset, kan de volgende informatie nuttig zijn voor het vaststellen en oplossen van deze problemen.

Ik hoor geen geluid.

• Controleer of de headset op je computer is aangesloten.
  • Controleer of het volume van de computer niet is gedempt of laag is.
  • Controleer of de LifeChat-software correct is geïnstalleerd.
  • Controleer of de Microsoft LifeChat Headset is ingesteld als het standaard geluidsapparaat.
    Raadpleeg de Windows-documentatie voor meer informatie over het instellen van standaardapparaten in het configuratiescherm van Windows.

Ik hoor geen geluid tijdens Windows Live Messenger-gesprekken.

Controleer of de Microsoft LifeChat Headset is ingesteld als het standaard geluidsapparaat voor Windows Live Messenger.

1. Open Windows Live Messenger.
  2. Klik in het menu Extra op Audio en video instellen en klik op Volgende.
  3. Selecteer Microsoft LifeChat Headset in het menu Luidsprekerinstellingen en klik op Volgende.
  4. Selecteer Microsoft LifeChat Headset in het menu Microphone Setup (Microfoon installeren), klik op Next (Volgende) en op Finish (Voltooien)

Ik kan het geluid van de headset niet aanpassen met de volumetoetsen op mijn toetsenbord.

Sommige systemen hebben volumetoetsen die niet werken met externe hoofdtelefoons of luidsprekers.

• Probeer het volume aan te passen met de volumeregeling op de headset of door middel van het Windows-systeemvak of het configuratiescherm.