Problemen oplossen: Headsets

Microfoonproblemen

Als je problemen ondervindt met de microfoonfuncties, kan de volgende informatie nuttig zijn voor het vaststellen en oplossen van deze problemen.

Anderen kunnen mij niet horen.

Probeer de volgende oplossingen:

• Als je headset een knop Dempen heeft, controleer je of deze niet actief is.
  • Controleer of de headset correct op je computer is aangesloten.
  • Controleer of de Microsoft LifeChat Headset is ingesteld als het standaard opnameapparaat.
    Raadpleeg de Windows-documentatie voor meer informatie over het instellen van standaardapparaten in het configuratiescherm van Windows.

Anderen kunnen mij niet horen in Windows Live Messenger-gesprekken.

Controleer of de Microsoft LifeChat Headset is ingesteld als het standaard opnameapparaat voor Windows Live Messenger.

1. Open Windows Live Messenger.
  2. Klik in het menu Extra op Audio en video instellen en klik op Volgende.
  3. Selecteer Microsoft LifeChat Headset in het menu Luidsprekerinstellingen en klik op Volgende.
  4. Selecteer Microsoft LifeChat Headset in het menu Microphone Setup (Microfoon installeren), klik op Next (Volgende) en op Finish (Voltooien)

Het volume van de microfoon is te laag.

Probeer de volgende oplossingen:

• Verhoog het volume van de microfoon.
  • Controleer of de headset correct op je computer is aangesloten.
  • Controleer of de microfoon correct is geplaatst.