Problemen oplossen: Toetsenborden

Problemen met draadloze en Bluetooth®-apparaten oplossen

Netvoeding controleren en opnieuw instellen

De batterijen (oplaadbaar) controleren

Probeer het apparaat op te laden. Het kan een uur of langer duren voordat het apparaat volledig is opgeladen. Zie de documentatie bij het apparaat.

Opmerkingen

• De software geeft misschien waarschuwingen dat de batterij bijna leeg is. Het kan echter zo zijn dat de batterijstatus niet klopt als er een probleem is met de draadloze verbinding. Als je nog steeds waarschuwingen krijgt nadat je de batterijen hebt vervangen, ga je verder met de andere oplossingen in dit artikel.
  • Sommige oplaadbare batterijen moeten misschien worden vervangen. Voor informatie over de batterijen, zie de documentatie bij het apparaat.

De batterijen (niet-oplaadbaar) controleren

1. Controleer of je batterijen van het juiste type in het apparaat hebt geplaatst. Voor informatie over de batterijen, zie de documentatie bij het apparaat.
  2. Vervang alle batterijen door nieuwe.

Opmerking

De software geeft misschien waarschuwingen dat de batterij bijna leeg is. Het kan echter zo zijn dat de batterijstatus niet klopt als er een probleem is met de draadloze verbinding. Als je nog steeds waarschuwingen krijgt nadat je de batterijen hebt vervangen, ga je verder met de andere oplossingen in dit artikel.

De netstroom naar het apparaat herstellen

1. Als het apparaat een aan-/uitknop heeft, schakel je het apparaat uit.
  2. Als het apparaat verwisselbare batterijen heeft, verwijder je de batterijen en plaats je ze opnieuw. Zorg dat ze correct zijn geplaatst.
  3. Als het apparaat van een aan-/uitknop is voorzien, schakel je het apparaat in.

Controleren op software-updates

Controleren op Windows-updates

1. Klik op Start, klik op Alle programma's en klik op Windows Update.
  2. Download en installeer updates met hoge prioriteit en aangepaste updates, vooral die betrekking hebben op hardware.

Lees het Readme-bestand goed door

• Kijk in het Readme-bestand of er nieuwe productinformatie is.

Controleer de USB-verbinding tussen de computer en de transceiver

Ontkoppel de transceiver en steek deze weer in.

1. Ontkoppel de draadloze transceiver en steek deze weer in.
  2. Als de draadloze transceiver in een USB-hub is gestoken, ontkoppel je de hub en sluit je deze weer aan.

Sluit de draadloze transceiver op een andere poort op dezelfde computer aan.

• Als je meerdere USB-poorten hebt, steek je de draadloze transceiver in een andere USB-poort op dezelfde computer.
  • Als de draadloze transceiver in een USB-hub is gestoken:
    1. Steek de hub in een andere USB-poort op dezelfde computer.
    2. Controleer of je een hub op netstroom gebruikt die geschikt is voor hoogwaardige USB-apparaten.
    3. Probeer de draadloze transceiver direct in een USB-poort op de computer te steken.

De draadloze verbinding vernieuwen

Sluit alle andere draadloze Microsoft-apparaten aan.

1. Druk op de knop op de draadloze transceiver.
  2. Druk op de Connect- -knop op de onderkant van het apparaat.

Het signaal optimaliseren

Controleer de plaatsing van het draadloze apparaat.

De draadloze transceiver en apparaat moeten juist zijn geplaatst. Probeer een van de onderstaande oplossingen:

• Zet het draadloze apparaat dichter bij de draadloze transceiver.
  • Als je zowel een draadloze muis als een draadloos toetsenbord hebt, plaats je deze op een gelijke afstand van de transceiver.
  • Zet de transceiver op zijn zijkant of ondersteboven.

Sommige draadloze en niet-draadloze voorwerpen kunnen storing veroorzaken bij je draadloze apparaat. Om transceiverstoring te voorkomen, moet je het apparaat niet gebruiken in de buurt van voorwerpen als:

• Draadloze netwerkapparaten
  • Draadloze en mobiele telefoons
  • Op afstand bestuurbaar speelgoed
  • Magnetrons
  • Kabels die parallel lopen aan de kabels van de draadloze transceiver
  • Metalen oppervlakken die in contact komen met het apparaat
  • Andere draadloze aanwijsapparaten en transceivers

Een Microsoft Bluetooth-apparaat installeren

Je kunt onderstaande informatie gebruiken om je te helpen een probleem op te lossen met je Bluetooth draadloze apparaat (toetsenbord of muis).

Controleer de verbinding tussen je computer en de Bluetooth-transceiver

• Zorg dat Bluetooth is ingeschakeld.

Als je het apparaat verbindt door middel van een interne Bluetooth-verbinding, controleer je of draadloze verbindingen actief zijn. Veel laptops hebben een schakelaar, een toets of een sneltoets op het toetsenbord waarmee de draadloze verbindingen worden geactiveerd.
  • Schakel Bluetooth op je computer in als de muis niet is voorzien van zijn eigen transceiver, Als je muis niet een eigen transceiver heeft, moet je desktop, notebook of laptop een ingebouwde transceiver hebben of je moet een externe transceiver (niet van Microsoft) hebben. Hoe de muis verbinding krijgt met de computer via Bluetooth, en hoe je Bluetooth inschakelt, hangt af van hoe dit is geïmplementeerd op de computer. Misschien moet je contact opnemen met de computerfabrikant of de fabrikant van de Bluetooth-transceiver om te vragen hoe je Bluetooth op je computer moet inschakelen en hoe je er een apparaat aan toevoegt.

Vernieuw de draadloze verbinding met je Bluetooth-apparaat

• Koppel je Bluetooth-apparaat aan je computer.
  • Breng opnieuw een draadloze verbinding tot stand als je computer geen Bluetooth-apparaat van Microsoft detecteert. Als je een draadloos Bluetooth-toetsenbord- of -muis van Microsoft uitprobeert en het apparaat werkt niet, kan dit komen doordat de computer het apparaat niet detecteert. Om dit probleem op een Windows-computer op te lossen, breng je de draadloze verbinding met de computer weer tot stand. Zie voor meer informatie het Microsoft Ondersteuning artikel 811798 op http://support.microsoft.com/kb/811798

Een mislukte verbinding oplossen wanneer de installatiesoftware geen verbinding kan krijgen met een Bluetooth-apparaat van Microsoft

Als de installatiesoftware tijdens de installatie geen verbinding krijgt met het apparaat via een Bluetooth-verbinding, moet je op de transceiver een door hardware beheerde Bluetooth-modus inschakelen.

Zie voor meer informatie het Microsoft Ondersteuning artikel 953694 op http://support.microsoft.com/kb/953694

Een Bluetooth-verbinding tot stand brengen wanneer een apparaat niet reageert

Als de Bluetooth-verbinding niet tot stand komt, moet je misschien het niet reagerende apparaat uit het systeem verwijderen en het weer toevoegen.

1. Klik op Start, klik op Alle programma's en klik op Windows Update.
  2. Als het niet reagerende Bluetooth-apparaat wordt vermeld, selecteer je het en klik je op Remove.
  3. Klik op Start, klik op Alle programma's, klik op Microsoft Mouse en klik op Connect Mouse for Bluetooth (Muis koppelen voor Bluetooth).
  4. Volg de instructies in de wizard om het apparaat te verbinden.

Waarom er een vertraging is voordat een Bluetooth-muis reageert nadat deze inactief is geweest

Om de batterij te sparen, gaan Bluetooth-apparaten na 8-10 minuten inactiviteit in de sluimerstand. Wanneer je de Bluetooth-muis na deze periode van sluimering weer gaat gebruiken, kan het enkele seconden duren voordat de muis weer verbinding heeft. Daardoor kunt je een vertraging bemerken tussen het moment dat je de muis gebruikt en de reactie op het scherm.

Andere Bluetooth-apparaten gebruiken met de Microsoft draadloze transceiver voor Bluetooth

Met de draadloze Bluetooth-technologie kun je meerdere daarvoor geschikte apparaten verbinden aan je computer. Het is mogelijk om andere Bluetooth-apparaten met de Microsoft Wireless Transceiver voor Bluetooth te gebruiken, maar deze connectiviteit wordt niet altijd door Microsoft ondersteund.

Zie de documentatie bij het apparaat voor meer informatie over het gebruik van andere Bluetooth-apparaten met de Microsoft Wireless Transceiver for Bluetooth.

Voor nieuwe apparaten kun je de nieuwste versie van de software downloaden van de Hardware-webpagina Software downloaden.

Het Wedge Mobile Keyboard aansluiten op een tablet-pc

Standaard wordt het Bluetooth Wedge Mobile Keyboard met de meeste pc's via SSP (secure simple pairing) met een sleutel gekoppeld. Mogelijk bieden sommige tablets echter geen SSDP-ondersteuning met een passkey.
Als je je Wedge Mobile Keyboard wilt koppelen aan een van die tablets, gebruik je de volgende alternatieve koppelmodus.

Je toetsenbord zonder sleutel koppelen via SSP

1. Houd de Fn-toets ingedrukt terwijl je de Connect-knop onder het toetsenbord ingedrukt houdt. Na 3 tot 5 seconden knippert een lampje boven op het toetsenbord afwisselend groen en rood. Dit betekent dat je toetsenbord binnen 6 minuten door je tablet kan worden herkend.
  2. Selecteer op je tablet-pc het Startmenu, selecteer Configuratiescherm en zoek in de Categorieweergave naar Hardware en geluiden.
  3. Selecteer Een apparaat toevoegen.
  4. Wanneer het toetsenbord niet wordt vermeld, volg je de instructies om je Wedge Keyboard te koppelen aan je tablet.

Opmerking
Als je je toetsenbord wilt koppelen aan een tablet of een andere computer die SSP met een sleutel ondersteunt, houdt je alleen de Connect-knop ingedrukt.

Een Bluetooth-muis of -toetsenbord kan niet opnieuw verbinding maken na enige tijd niet gebruikt te zijn geweest

Als je je Bluetooth-muis of -toetsenbord enige tijd niet gebruikt, kun je die mogelijk niet opnieuw gebruiken zonder het systeem opnieuw op te starten door door de Bluetooth-radio uit- en weer in te schakelen.

Zie voor meer informatie het Microsoft Ondersteuning artikel 2758967 op http://support.microsoft.com/kb/2758967