Hoe configureer ik mijn Bluetooth®-toetsenbord?

Of een verbinding mogelijk is tussen je Bluetooth-toetsenbord en je computer hangt af van je Bluetooth-transceiver.

Als bij het toetsenbord geen Microsoft Bluetooth-transceiver is meegeleverd, moet je het apparaat koppelen via de ingebouwde transceiver (niet van Microsoft) en het configuratieprogramma voor Bluetooth-software van je computer.

• Als bij het toetsenbord wel een Microsoft Bluetooth-transceiver is meegeleverd die is voorzien van een First Connect-knop, kun je deze knop gebruiken om de wizard Verbinding van Microsoft te starten. Deze helpt je met de Bluetooth-koppeling.
  • Als bij je toetsenbord een Microsoft Bluetooth-transceiver zonder First Connect-knop is meegeleverd, moet je de transceiver insteken en vervolgens het apparaat koppelen via het configuratieprogramma voor Bluetooth-software van je computer.
  • Als je computer is voorzien van een ingebouwde transceiver (niet van Microsoft), kun je het apparaat direct aan de computer koppelen via het configuratieprogramma voor Bluetooth-software van je computer, maar niet met de Microsoft Bluetooth-transceiver.
  • Opmerking: de aan/uit-knop op nieuwe Bluetooth-apparaten zoals de Wedge Touch Mouse en Sculpt Touch Mouse moet ongeveer 5 seconden ingedrukt worden om deze aan de computer te koppelen.

Een sleutel gebruiken

Je moet altijd een sleutel configureren wanneer je een toetsenbord of numeriek toetsenblok aan een computer koppelt. Hoe je een sleutel opgeeft, hangt af van het Bluetooth-programma op je computer. Als het Bluetooth-programma je een keuze biedt voor de manier waarop de sleutel wordt gemaakt, laat je het programma een maken, dan hoef je dit zelf niet te doen. Wanneer je de sleutel intypt, zie je geen feedback op het scherm. Nadat je de sleutel hebt ingevoerd, druk je op Enter op het toetsenbord of het numerieke toetsenblok om de koppeling te voltooien.

Een toetsenbord koppelen door middel van een Microsoft Bluetooth-transceiver met First Connect

Sommige Bluetooth-toetsenborden worden geleverd met transceivers met knoppen, om het je gemakkelijker te maken om het apparaat aan de computer te koppelen.

1. Steek de Microsoft Bluetooth-transceiver in een USB-poort.
  2. Houd de Connect-knop op de USB-transceiver vijf seconden ingedrukt. De Microsoft-wizard Verbinding wordt geopend.
  3. Volg de instructies in de wizard om het apparaat te verbinden.

-of-

1. Start IntelliType Pro.
  2. Controleer of je het Bluetooth-toetsenbord hebt geselecteerd dat je First Connect-transceiver gebruikt.
  3. Klik op het tabblad Draadloos en klik op Verbinden.
  4. Volg de instructies in de wizard om het apparaat te verbinden.

Een Bluetooth-toetsenbord verbinden zonder First Connect

Keyboard Elite voor Bluetooth en Wireless Optical Desktop voor Bluetooth hebben geen First Connect-knoppen op de bijbehorende transceivers. Voor meer informatie over het koppelen van deze toetsenborden aan je computer, zie de Bluetooth Connection Guide of de documentatie bij je Bluetooth-programma.

Een toetsenbord verbinden zonder een Microsoft Bluetooth-transceiver

Als je computer een ingebouwde Bluetooth-transceiver heeft, kun je het apparaat misschien gebruiken om het te verbinden aan je toetsenbord zonder een Microsoft USB-transceiver te gebruiken.

Belangrijk

Als je verbinding maakt met een Bluetooth-transceiver die niet van Microsoft is, werken bepaalde geavanceerde softwarefuncties van Muis- en toetsenbordcentrum mogelijk niet. Muis- en toetsenbordcentrum is ontworpen om te kunnen worden gebruikt met de Microsoft Bluetooth-software. Toshiba Bluetooth-software werkt in de meeste gevallen. Andere Bluetooth-software werkt mogelijk wel, maar wordt niet ondersteund.

1. Open het Bluetooth-programma op je computer. Je kunt het Bluetooth-programma meestal vinden in het Configuratiescherm of in het menu Start .
  2. Houd de Connect-knop onder op het toetsenbord ingedrukt. Als het apparaat van een indicatielampje voor de batterij is voorzien, knippert dit rood/groen om aan te geven dat het apparaat vindbaar is.
  3. Gebruik in het Bluetooth-programma de optie om een nieuw apparaat toe te voegen.
    Opmerking
    De exacte bewoording varieert mogelijk enigszins tussen Bluetooth-programma´s en -versies.
  4. Volg de instructies op het scherm. Als je wordt gevraagd een sleutel te configureren, laat het programma dan een sleutel voor je kiezen.

Het Bluetooth-programma openen

Er zijn verschillende versies van Bluetooth-programma´s waarmee je het apparaat aan de draadloze Bluetooth-transceiver kunt verbinden. Zie de documentatie bij je computer of neem contact op met de computerfabrikant voor informatie over het gebruik van het programma.

Opmerking

Als je computer geen Bluetooth-transceiver vindt, is de Bluetooth-software niet beschikbaar in de Windows-menu´s.