Hoe gebruik ik mijn SideWinder Mouse?

gm_swm_ci

De SideWinder Mouse beschikt over de volgende functies:

• Een Quick Launch-knop om apps te openen.
  • Aanpasbare rechter- en linkermuisknoppen.
  • Een aanpasbare middelste muisknop en bladerwieltje.
  • DPI On-the-fly-knoppen om de gevoeligheid van de muisaanwijzer aan te passen. Pas de instellingen voor de muisaanwijzergevoeligheid aan in Microsoft muis- en toetsenbordcentrum.
  • Macro Record-knop waarmee je macro's kunt maken tijdens het spelen van games.
  • Aanpasbare bovenste en onderste duimknoppen.
  • Een lcd-scherm waarop de huidige dpi-instelling wordt weergegeven. Hierop worden ook prompts weergegeven tijdens het maken van macro's of het kalibreren van Quick Turn.

Game-accessoires

• Snoeranker: Gebruik de snoerankerdoos om trage muisbewegingen door een te lang snoer te voorkomen en overtollig snoer uit de weg te houden. Doorgaans wordt 30 tot 40 cm aan snoer tussen de muis en het snoeranker aanbevolen.
    Duw het snoer tot de gewenste lengte in de opening en schuif het deksel terug op de doos om het snoer op zijn plaats te houden.
  • Gewicht: Je kunt het gewicht van de muis aanpassen. Test different weights in the carriage until de muis goed aanvoelt.
    Druk op de knop op de onderkant van de muis om het gewichtcompartiment te openen.
  • Voetjes: De muis glijdt op verwisselbare glijvoetjes. Elke set is gemaakt van verschillende materialen, waaronder Teflon®. Kies de set die het beste werkt op de ondergrond waarop je de muis gebruikt. Gebruik je vingers om de voetjes te vervangen.

Instellingen voor muisgevoeligheid (dpi)

De SideWinder X3 Mouse beschikt over drie DPI On-the-fly-knoppen. Met deze knoppen kun je de dpi aanpassen om de snelheid van de muisaanwijzer aan te passen voor precisietaken, zoals richten in games of fotobewerking. Met hogere instellingen beweegt de muisaanwijzer sneller, met lagere instellingen beweegt de muisaanwijzer langzamer. Voor de beste muisprestaties stel je de muis in op een hoge dpi-instelling en verlaag je de snelheid van de muisaanwijzer.
Ga als volgt te werk om de dpi te wijzigen in een game of toepassing:

• Druk op een van de DPI On-the-fly-knoppen.
    De nieuwe dpi-instelling wordt kort op het lcd-scherm van de muis weergegeven. Met hogere dpi-instellingen beweegt de muisaanwijzer sneller, met lagere dpi-instellingen beweegt de muisaanwijzer langzamer.

Opmerking:
DPI On-the-fly-knoppen kunnen niet aan andere functies worden toegewezen.

Een macro maken

Gebruik de Macro Record-knop tijdens een game om een reeks handelingen aan een muisknop te koppelen. Bijvoorbeeld: neem een macro op voor het herladen van alle wapens en wijs deze macro toe aan een muisknop. Om je te helpen bij het opnemen van een macro worden prompts weergegeven in het lcd-scherm van de muis.

Voor meer informatie over het werken met macro's raadpleeg je Hoe maak ik macro’s aan?

Quick Turn gebruiken

Met Quick Turn kun je games spelen als een professional. In actiegames gebruik je Quick Turn om je personage snel te laten omdraaien om te schieten of bewegen in de tegenovergestelde richting.

Voor instructies voor het kalibreren van Quick Turn en het toewijzen aan een muisknop raadpleeg je Hoe kalibreer ik Quick Turn met mijn gamemuis?

Muisknoppen opnieuw toewijzen

IntelliPoint-software biedt standaardopdrachten voor alle muisknoppen. Je kunt er andere opdrachten of andere sneltoetsen aan toewijzen die beter bij je werkstijl passen. Je kunt ook knoppen uitschakelen waarop je per ongeluk drukt, zoals de wielknop. Zie voor meer informatie Hoe ken ik andere functies toe aan de muisknoppen?